Πρωτοποριακή εφαρμογή μετατρέπει τις στατικές σελίδες των εφημερίδων σε video

H εφαρμογή με το όνομα Aurasma αποτελεί ένα Augment Reality project που βρίσκεται ακόμα σε beta στάδιο και εντυπωσιάζει. Το μόνο που κάνει ο χρήστης είναι να στρέψει την κάμερα του κινητού πάνω σε μια φωτογραφία ενός περιοδικού ή εφημερίδας και σε πραγματικό χρόνο, η Aurasma θα τη “μετατρέψει” σε σχετικό video.

Οι εφαρμογές Augment Reality γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς, καθώς οι προγραμματιστές βρίσκουν νέους τρόπους να εκμεταλλευτούν τα δυνατά χαρακτηριστικά των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων. Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η Aurasma, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει σε beta έκδοση για iPhone τον επόμενο μήνα.

Η λειτουργία της βασίζεται στην οπτική αναγνώριση της φωτογραφίας που λαμβάνει η κάμερα του κινητού μας και στην ταυτοποίηση της με κάποια αντίστοιχη στη βάση δεδομένων της εταιρίας που αναπτύσσει το φιλόδοξο project. Συνεπώς για την λειτουργία της απαιτείται σύνδεση στο Internet και οι δυνατότητες τις σχετίζονται κυρίως με το βάθος της βάσης δεδομένων της.

Σε πρώτη φάση η κυκλοφορία της θα γίνει για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά ελπίζουμε κάποια στιγμή να τελειοποιηθεί καθώς παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 10 Απριλίου 2011 11:17

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.