Battle of the Smartphones, Android εναντίον iPhone και ένα poll

Αυτή η κόντρα δεν έχει νικητή, έχει φίλους και οπαδούς. Android εναντίον iPhone, ποιο είναι το καλύτερο smartphone, ποιο είναι το καλύτερο λειτουργικό σύστημα. Το 2012 ο πόλεμος μαίνεται σφοδρός και με τις συσκευές που θα παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες θα τα δούμε όλοι όλα. Δείτε το παρακάτω infographic και πάρτε μέρος στο poll, αν και πιστεύω ότι γνωρίζετε από τώρα τι θα ψηφίσετε!

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για να δείτε το infographic.

Επεξεργάστηκε την 17 Φεβρουαρίου 2012 11:44

Σχόλια

  • ειμαι Android fan λογω του πολυ απλου του μενου και των δυνατοτητων που εχει..μπορεις να κανεις το κινητο σου οπως θελεις!

    το iphone ποτε δεν θα το συμπαθησω...πιστευω πως δεν μπορει να δικαιολογησει τα 700 ευρω οπου κοστιζει...τα specs του αυτην την στιγμη κοστιζουν 280 ευρω στο σκρουτζ(2χ)...και δεν μ'αρεσει και το ios...

  • δεν νομίζω να θίχτηκε κανείς!!! με την συγκεκριμένη τιμή και με 37 εκατομμύρια πωλήσεις το Q4 2011 νομίζω μιλάει μόνο του. Αλήθεια με ανοιχτό το internet στο Android όλο το 24ωρο που πάνε τα MB όταν εσύ δεν το χρησιμοποιείς; εγώ ακόμα ψάχνω! στο iPhone όμως δεν φεύγει ούτε ένα MB εάν δεν το χρησιμοποιήσω εγώ. Και ξέρω τι λέω. Μας έχουνε τυφλώσει με τρελά spec που δεν χρησιμοποιούνται και με ένα software που είναι στην μοίρα του. Πρώην κάτοχος GS2

  • Sorry για το geeky observation, αλλα το poll ειναι λαθος εξ ορισμου.

    Αndroid = OS
    iPhone = Smartphone

    Ασχετα αν εμπειρικα καταλαβαινουμε τι θελει να πει ο ποιητης, καποιος μπορει να υποθεσει οτι συγκρινεις Samsung, Sony, Motorola, LG etc. εναντιον Apple.

    Oποτε η συγκεκριμενοποιουμε το poll σε ΟS και το κανουμε: Android vs iOS
    η σε ΟΕΜs, πχ: HTC vs Apple.

  • @Panagiwtis Gr το ίδιο έχω πάθει κι'εγώ με το trophy (Windows phone).
    Με το android δεν είχα καν κάρτα και δε το δοκίμασα.
    Όταν ήμουν με iphone δεν είχε συμβεί, οπότε σε αυτό ψηφίζω iphone.

  • @ioannig
    Να βάλεις όλα αυτά που σου έτρωγαν το ίντερνετ ήξερες, να κλείσεις το διακόπτη όταν δεν ήθελες να ενημερωθούν δεν πήγε το μυαλό σου... Δε σου φταίει ούτε το τηλέφωνο ούτε το λειτουργικό αν δεν ασχολήθηκες.

  • Μια παρατηρηση να κανω. Ο καθενας μπορει να ψηφισει οσες φορες θελει , οποτε δε θα ειναι και πολυ εγκυρο το πολλ αν εχουμε πολλαπλες ψηφους.

    Οσο για το πολλ εγω ψηφιζω android (SGS2) , μπορεις να κανεις πολλα πραγματα και να το παραμετροποιησεις οσο θελεις. Βεβαια σε καποια σημεια το iOS ειναι καλυτερο , αλλα τα παντα εχουν πλεονεκτηματα και μειωνεκτηματα, δε μπορουμε να τα εχουμε ολα.

    • Γιωργος, όχι δεν ισχύει αυτό που λες. Στα settings έχουμε επιλέξει "Block by cookie & IP address".

  • @Bouss
    Νιώθω τόσο χαζός..
    Λες να μη με κόβει να το κάνω?
    Όλο το λειτουργικό έχει ενσωματωμένο άπειρες ενημερώσεις. Το έχω ψάξει αρκετά πολύ και αυτό είναι απο τη μάνα του (εκτός και αν το αδειάσεις τελείως)
    Μόνη λύση είναι να κλείσεις το internet από το διακόπτη.
    Απο την άλλη το ios δε χρειάζεται κλείσιμο.
    Και για να μη με πεις για τους διακόπτες, έχω κλειστά τα auto updates, feedback, auto download emails, apps που τρέχουν από πίσω κλπ.
    Αν δε κλείσω τον διακόπτη την έβαψα, σε αντίθεση με άλλο λειτουργικό.

  • Μυρίζει μπαρούτι το θέμα αλλά τεσπα, ισως η ερωτηση που θα πρεπε να κανουμε κατα πόσον οι χρηστες android - iOS ψαχνονται με φορουμς και παραμετροποιηση και επομένως ψηφίζουν σε αυτο το poll. Λογικό και αναμενόμενο να βγει το android αλλά δε δίνει πλήρη εικόνα σε καμια περιπτωση (κατοχος evo)

  • Αρχισαν ήδη οι ιστορίες απο την κρύπτη.

    @Panagiotis Gr υπάρχει ένα κουμπάκι (ναι μονο ένα) που κλείνεις το data και δεν σου τρώει κανείς τπτ. ΤΟΣΟ απλά. Στο Iphone να σου θυμίσω τα Push Notifications που κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Όπως τα κλείνεις εκει έτσι τα κλείνεις και εδώ. SO SIMPLE for Gods sake

  • προσωπικα ψηφιζω android..υπαρχουν συσκευες με δυνατοτερο hardware απο τα iphone και δεν νομιζω πως θα παω να δω 600+ για ενα κινητο που το μονο θετικο που εχει ειναι τα apps μονο(παντα λεω προσωπικη γνωμη) οποτε επιλεγω android :)

  • ειμαι κατοχος του HTC SENSATION και εχω δει απο κοντα και το iphone 4 και λεω πως το htc sense ειναι πολυ ευχριστο σε σχεσει με το ιος που δν αξιζει 800 ευρο για 1ghs ρομ και 1 ραμ και με σχεδον απαραδεκτο μενου(αυτο που εχει)οποτε λεω ANDROID και αντε γεια!!!!!

  • Δεν θέλω να είμαι ο party pooper αλλά ο τίτλος δεν είναι ακριβής. Το σωστό θα ήταν Android OS vs iOS. Άλλο iOS, άλλο iPhone κι άλλο Android Smartphone (π.χ. HTC Sensation), άλλο Android OS. Φιλικά :-)

  • Αν και κάτοχος android, ψηφίζω Windows Phone που πιστεύω ότι είναι το λειτουργικό του μέλλοντος!!! Ειδικά όταν θα βγεί το 8, θα κλάψουν πολλοί!
    Στη συγκεκριμένη μάχη, android.

  • iphone το καλυτερο smartphone δεν μπορει να συγκριθη android:<>ολο τετοια ειναι ενω το iphone ποτε!!!

  • @ioannig
    φίλε, πας λογαριασμοί και συγχρονισμός
    και εκεί ξετικάρεις τα δεδομένα φόντου και τον αυτόματο συγχρονισμό
    τόσο απλό

  • @MasterMind τα data και τα push τα έχω 24/7 ανοιχτά και σε Android και σε iOS γιατί θέλω να ενημερώνομαι συνέχεια για mail και διάφορα. το θέμα είναι πως γίνεται το Android να θέλει σε standby 200-300ΜΒ το 24ωρο και το iOS maximum 5MB. πόσα δουλεύουν και μας κλέβουν από πίσω ένας Θεός ξέρει. Και πίστεψέ με αυτό είναι μεγάλο θέμα ειδικά όταν έρχεται ο λογαριασμός και ψάχνεσαι. και μιλάμε σε συσκευή με 1-2 παιχνίδια twitter και facebook και mail ενώ στο iPhone έχω γεμάτο εφαρμογές και τα 32GB

  • το iphone υπερεχει λογω ανωτεροτητας λογισμικου...Τα android και σαν συσκευες πλεον μοιαζουν ολα σαν κινεζικοι κλωνοι. Ευτυχως που εβγαλε και η nokia το lumia και εχουμε κατι ξεχωριστο.

  • Κατα την γνώμη μου τα ποσοστα υπερ του android ειναι υψηλα γιατι το android τρεχει σε πολυ περισσοτερες συσκευες απο το iPhone το οποιο δεν το εχουν πολλοι...

  • Νομίζω αυτή η μάχη ανήκει στο παρελθόν. Με τα Windows Phone 7.5 Mango , δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τα άλλα 2 λειτουργικά συστήματα ( αν και είμαι android fan/user ) .

  • @Panagiotis Gr συμφωνώ μαζί σου οτι το iOS ¨τρωει¨ λιγότερο σε σχέση με το android αλλά οχι τόσο μεγάλα ποσά που αναφέρεις. Καθε μηνα ενεργοποιώ τα 60ΜΒ της cosmote και με το ζόρι τα καταναλώνω.

    Σκέψου ομως οτι το android υποστιρίζει και Flash που εν των πραγμάτων είναι αρκετά ΜΒ παραπάνω απο μια απλή σελίδα. Παντως μου φαινονται υπερβολικά τα MB που αναφέρεις

  • δεν είναι υπερβολικά γιατί είναι ανοιχτό το internet 24/7 όταν είχα κάρτα και το άνοιγα όποτε το ήθελα χωρίς να είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο τα 60 ΜΒ με το ζόρι έφταναν

  • ios φυσικα, χαχαχα που ειστε καλυτεροι πειτε μου παρακαλω, και μιλαω για τον μεσο χρηστη οποτε developers μην αρχισεται τα δικα σας, στο κατω κατω εδω οι περισσοτεροι που λενε ανδροιδ και νομιζουν οτι ειναι καλο δεν ρωτανε καν καποιον που ξερει απο αυτα, απλα αναπαραγουν την ιδεα οτι ειναι καλυτερο, ειναι δυο διαφορετικες ιδεολογιες, αν και πιστευω οτι το ιος ειναι πιο απλο, λειτουργικο και σταθερο, και εχει καλυτερες εφαρμογες.

  • Πως γίνεται στο δικο μου sgs2 με 300 εφαρμογές εγκατεστημένες να μην τρώει πανω απο 0.5 MB την ημερα, και καποιοι γραφούν για 200 και 300 MB? (Επίσης εχω εφαρμογή που μου λέει ποια εφαρμογή κατεβασε τι και ποτε. ) Ξεστραβωθητε ορισμένοι απο την ασχετοσύνη σας και μετα γραψτε τη γνώμη σας.

  • Καποιο σκοπο εχει ο Κωστας που το εβαλε σημερα το poll...γιατι βλεπω να το κανουνε λαμπογυαλο το κουτουκι τα fanboys αποψε!
    Υ.Γ.: Οσοι ειστε ''και καλα'' ιδιοκτητες razr,sgs2,nexus κλπ αλλα δηλωνετε οτι προτιματε το ios δεν ξερετε ποση πλακα εχετε!Και το ακομα πιο αστειο ειναι οτι περιμενετε να σας πιστεψουνε κιολας!Ειναι σαν να πω ''εχω iphone,ipad,ipod αλλα προτιμω 100% το android!!!''. Μπεεεε!

  • Tony Cool ειχα Iphone...Τωρα εχω gS2...Παραπανω εγραψα οτι επιμενω στο iOS... Που την βλεπεις την πλακα ρε παλικαρε?...Εσυ αν θες μην μας πιστευεις....

  • Εγω απο την αλλη πιστευω οτι και τα δυο ειναι φανταστικα. Εχουν και τα καλα τους και τα κακα τους αλλα σε καμια περιπτωση δεν σημαινει οτι το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο.

  • το καθενα εχει τα καλα του και τα κακα του.απο εκει και περα σε αυτο που βγαζω το καπελο στην apple ειναι στο μαρκετινγκ.ο νοων νοειτω.

  • android εννοειται!!!! το αι-κατι δεν εχει τιποτα να προσφερει παρα μονο εφαρμογες.και αυτο αν σε αφησει η απλ. ολα κλειδομενα.ουτε bluetooth,ουτε αναφορες sms. Υπερτιμημενο αφου η αξια του βαση αυτων που προσφερει δεν ξεπερνα τα 200€.

  • @sosimple

    Μηπως μπορεις σε παρακαλω να μου πεις πως λεγεται η εφαρμογη που σου λεει ποσα ΜΒ τρωει καθε αpp ?
    Ευχαριστω!

  • το iphone σαν τηλεφωνο δεν λεει τιποτα ,προτιμω το android μεχρι στιγμης παντως αν βγει καμια συσκευη με μεγαλυτερες απο 3.5" κ jailbreak τοτε ios καρφωτα

  • ...δε θα μπορουσα Ποτε να κακολογησω τους iOS που γλυκοκοιτανε τα Nokia WM...ειναι απολυτως φυσικη μεταβαση-καταληξη-καταντια...απτο ενα κουτσουρεμενο-κλειδωμενο-λειψο-απαγορευτικο λογισμικο στο αντιστοιχο του...το να λενε ομως οτι ηταν κατοχοι καποιου SII και το γυρισαν....εεε, μετα συνχωρισεως να πανε να κοιταχτουνε...και δεν εννοω στον καθρεφτη...!!!

  • κοίταξε να δεις τι γίνεται τώρα sammyjim...

    ο Jobs το 2007 είχε πει για το ios ότι φτιάξανε λειτουργικό που είναι 5 χρόνια μπροστά...και έχει δίκιο...και όταν το ξεκλειδώνεις με το cydia κάνεις πράγματα που το android δεν κάνει...πολλά χρόνια πίσω ακόμα το android...΄έχω το iphone 3gs και το galaxy s2 το ένα σταθερό λειτουργικό με άπειρες κορυφαίες εφαρμογές ενώ το android ένα λειτουργικό που μπάζει από παντού με εφαρμογές αστείες...τα android τηλέφωνα μου θυμίζουν Hyundai και Kia βάζουμε επάνω σε σχέση με τον ανταγωνισμό παραπάνω πράγματα αλλιώς δεν θα μας αγόραζε κανένας...ένα δαιδαλώδες λειτουργικό ασυμμάζευτο που δεν βγάζει άκρη μέσα ούτε ο Μινώταυρος...και δεν είμαι apple fan, windows χρησιμοποιώ σε υπολογιστές όλα τα χρόνια αλλά ακόμα και στους browser στον μεν chrome σε παρακολουθούν από παντού, στον δε safari με ένα block καθάρισες...

  • τα έχω δεί ολα! Ακόμη και μερικοί ορκισμένοι apple fanboys που κατα καιρούς trollarουν τους παντες και τα πάντα για να ανεβάσουν τις μετοχές της apple λενε οτι έχουν android κινητό και δεν τους άρεσε. Δηλαδη με λιγα λόγια είχαν iphone, το πουλησαν για να παρουν android phone. Ευρηματικό δεν λεω...

    Επισης μια διευκρίνηση μάγκες. Όταν συκρίνετε iOS με Android πιάστε απο μεριά SGSII, SGSI και HTC Desire HD, HTC Sensation. και οχι με ZTE blade και αλλα κινητά "φτηνότερα" των 150-200 ευρώ.

  • Ως περηφανος κατοχως HTC-Android στηριζω δυνατα! οχι μονο γιατι εχεις τεραστια ποικιλια επιλογης κινητου αλλα και γιατι πολυ απλα το Android σαν λειτουργικο προσωπικα το θεωρω καλυτερο απο IOS αν και τα W.P πλεον ειναι τα καλυτερα...
    Tελος,θεωρω κοροιδια να πληρωνεις 600+ ευρω για ενα κινητο τηλεφωνο εκτος βεβαια ειναι αναγκαιο για την δουλεια του καθενος,γιατι κοστολογικα η κατασκευη τους ειναι εξευτελιστικα χαμηλες.Συγκεκριμενα οταν εμαθα ποσο κοστιζει να κατασκευαστει ενα i-phone(παραδειγμα) επεσα απο τα συννεφα...Τι πληρωνουμε τοσο ακριβα?αν καποιος ξερει ας απαντησει..

  • ..."επεσα απο τα συννεφα…Τι πληρωνουμε τοσο ακριβα?αν καποιος ξερει ας απαντησει"...
    PULL MOURR...εχω ακουσει σε ερωτηση μου τουλαχιστον 50% "τοχουν οι φιλοι μου, εγω δεν θα το εχω?", αλλα 25% "ειναι ομορφο", και οι υπολοιποι "παρολο που δεν κανει αυτο αυτο κι αυτο ειναι Απολυτο εργαλειο".....αν ειναι απλα θεμα IQ ας το κρηνουν οι ιδιοι.....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.