Flash Back, Αυτό ήταν το πρώτο μου κινητό τηλέφωνο

Στο Techblog δημιουργούμε καθημερινά όλοι μαζί μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες τεχνολογίας στην Ελλάδα. Αν αφήσουμε απ’ έξω τα forum όπως το MyPhone και το Insomnia που εδώ και χρόνια έχουν δημιουργήσει πανίσχυρους δεσμούς με το κοινό τους, το Techblog είναι αδιαμφισβητητα o leader στα ελληνικά site και blog τεχνολογίας και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από την τεράστια συμμετοχή όλων σας!

Σε αυτό εδώ το άρθρο εκτός του ότι είχα την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά θα ήθελα να σας ζητήσω να θυμηθείτε πιο ήταν το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο, αν θυμάστε και χρονολογία ακόμα καλύτερα. Έτσι για να κάνουμε ένα ωραίο flash back και να φέρουμε στο μυαλό σας όμορφες αναμνήσεις και ένα ωραίο θέμα προς συζήτηση.

Το δικό μου πρώτο κινητό ήταν το Panasonic G500 πίσω στο 1997, το οποίο και έχω κρατήσει μέχρι και σήμερα!

Υ.Γ.: Ετοιμαστείτε για τεράστιες εκπλήξεις τον ερχόμενο χειμώνα…

Επεξεργάστηκε την 18 Ιουνίου 2012 13:18

Σχόλια

  • Δεν θυμάμαι μοντέλο ήταν του 1998 νοκια μαύρο με κεραία κ πράσινη οθόνη

  • Αχ εμένα το Motorola startac 75.
    Βασικά ο πατέρας μου το είχε το 1996. Αγορά 350.000 δρχ με 10.000 δρχ πάγιο και 0 χρονο δωρεάν ομιλίας! Άλλα όλοι μας κοίταζαν σαν εξωγήινους όταν μιλούσαμε με αυτό!

  • Πωπω Κωστα, και εμενα αυτο το Panasonic G500 ηταν το πρωτο μου!!!
    Τι μου θυμησες.. Ειχε και δονηση που την ενεργοποιουσες οταν ηθελες με εξωτερικο διακοπτη, περα απο την απιστευτα "παιχνιδιαρικη" τηλέσκοπικη κεραια.. Καλο κινητο. :)

  • panasonic GD90!! ασημι , που αλλαζε χρωμα η οθόνη σε πορτοκαλί και πράσινο! θυμαμαι χαρακτηριστηκά οταν πατουσες δίεση έγραφε "ο δονητης ενεργοποιηθηκε" :-ppp
    τρελλό κινητο!

  • Εμενα ηταν το motorola flare..με κατι κουπονια απο μια εφημερίδα που δεν θυμάμαι πως λεγόταν..(αρχές τις κινητής τηλεφωνίας) είχαμε πάγιο 10.000+φπα (δρχ) χωρίς χρόνο ομιλίας.
    θυμάμαι ότι η μπαταρία του κράταγε 8 ολόκληρες ώρες και η μεγαλύτερη που είχα αγοράσει στις 16(σε έβγαζε μια μέρα)

    https://goo.gl/9yT6c αυτό είναι σε φωτό..!

  • Αχ, ρε Κώστα τι μου θύμισες τώρα! Το πρώτο μου τηλέφωνο το αγόρασα τον Ιούνιο του 2004 και ήταν το Alcatel One Touch 153 ( https://www.gsmarena.com/alcatel_ot_153-892.php ). Το κράτησα για δύο χρόνια, μέχρις ότου η μπαταρία διαρκούσε μόνο για 4 ώρες με πλήρη φόρτιση. Τον Σεπτέμβριο του 2006 αγόρασα το θρυλικό Sony Ericsson T290i, το πρώτο μου τηλέφωνο με υποστήριξη Internet. Υπήρξε άριστο για άλλα δύο χρόνια. Έτσι λοιπόν, τον Δεκέμβριο του 2008 αγόρασα το Sony Ericsson W300i, ίσως το πιο όμορφο τηλέφωνο που είχα ποτέ. Θυμάμαι, μάλιστα, ότι ήταν το τελευταίο κομμάτι που είχε το κατάστημα. Αφού στάθηκε εξαιρετικό δεχόμενο πτώσεις και ατελείωτες ώρες μουσικής, τον Δεκέμβριο του 2010 είχε πλέον έρθει η ώρα της αντικατάστασης. Μετά από προσεκτική έρευνα, κατέληξα στο Nokia X2-00. Είχα φτάσει στο σημείο να μην ακούω μουσική από τα ακουστικά ή από τα 5.1 Z 5500 Logitech ηχεία μου, αλλά μόνο από τα ηχειάκια του κινητού, τα οποία παρεπιπτόντως απέδιδαν εξαιρετικά! Αφού το χρησιμοποίησα συστηματικά για έναν χρόνο, αποφάσισα να αγοράσω το θρυλικό, αξεπέραστο Sony Ericsson Xperia neo V τον Δεκέμβριο του 2011. Αυτό το κινητό με μύησε στον κόσμο του Android, μου έμαθε τα μυστικά του λειτουργικού αυτού συστήματος και αφού έμεινα με την stock ROM για ένα δίμηνο, άρχισα να πειραματίζομαι με τις custom ROM & kernels που έβλεπα στο XDA Forum. Τέλος, προχθές, αγοράζοντας το Samsung Galaxy S III από το Πλαίσιο, ένιωσα τόση μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που ζω σε αυτήν την εποχή που εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα και από το φως, που ασχολούμαι σχεδόν 8 ώρες την ημέρα μόνο με αυτό. Συγγνώμη για τη μακρυγορία, αλλά η νοσταλγία είναι ίσως η μεγαλύτερη αφηγηματική δύναμη. Κώστα, σου εύχομαι να συνεχίσεις την εξαιρετική δουλειά που κάνεις καθημερινά με την ίδια αφοσίωση και πάθος που έχεις όλα αυτά τα χρόνια.

  • Το πρώτο μου κινητό παιδιά ήταν το Ericsson GA 628 κάπου μεταξύ 1999-2000! Τότε μαθαίναμε τα μηνύματα στο γυμνάσιο χαχαχα!
    Το all time favorite μου όμως από τα κινητά που πέρασαν από εμένα είναι το Siemens CX-65!

  • SIEMENS C11 απο το 1998, θυμάμαι που για ένα περίπου χρόνο δεν είχα να στείλω σε κανέναν γραπτό μήνυμα.

  • NOKIA 2110i 1996 με σύνδεση Panafon, πάγιο 10.000 δρχ+ΦΠΑ= 11.800. Δεν υπήρχε άλλο πρόγραμμα.....α! και χρέωση ανά λεπτό! όχι ανά δευτ/το. Έχω παρει σχεδόν όλα τα κορηφαία κινητά της αγοράς από τότε, αλλά την χαρά αυτού του ΝΟΚΙΑ δεν την έχω ξαναγνωρίσει.

  • Τουβλο κανονικο το Νοκια 2110, το θυμαμαι. Τεραστιο, οπως και ενα Ερικσον της εποχης που ειχε κεραια στο πλαι που τη σηκωνες με κινηση 180 μοιρων, αλλα δεν θυμαμαι τον κωδικο του...

  • sony ericsson t 10 αν το εβρισκα σε καλη κατασταση το ξανααγοραζα... πιστευω οτι παλια τα κινητα ειχαν πιο πολυ στυλ μου φαινεται η απλα ειναι νοσταλγια?

  • Μάριε το ερικσον που λες δεν θυμάμαι ουτε εγω αλλά το διαφημιζανε τότε τα παιδιά της νύχτας με την Ελεάνα και τον Κώστα νομιζω......

  • Nokia 3410 εν έτη 2002! Ήταν το δώρο γενεθλίων μου όταν τέλειωσα το δημοτικό!

  • NOKIA 3310 νομίζω το 2000... πρέπει να το είχα πάρει γύρω στις 70,000-75,000 δρχ από γερμανό και κάρτα TELESTET!!!

  • ericcson T28i μετά T20 μετά απο πολλά κινητά βρίσκομαι στο πανεμορφο XPERIA P SILVER

  • Το πρώτο μου κινητό ήταν το NOKIA 7110 το οποίο το πήρα γύρω στο 2000. Το είχα πάρει κοντά στις 70.000δρχ (οι δραχμές ήταν κάτι χρήματα που είχαμε παλιά στην Ελλάδα). Το 7110 πολλοί το χαρακτήριζαν ως Matrix Phone, αλλά στην ταινία πρωταγωνιστούσε το 8110 και όχι το 7110. Ήταν νομίζω το πρώτο NOKIA με WAP, οθόνη 96 x 65 pixels 6 γραμμών και με φιδάκι. Το έχω ακόμα και συνεχίζει να δουλεύει.

  • Nokia 6150(dual band το πρωτο νομιζω dual) εν έτει 1999 &
    το δεύτερο μου το θρυλικο πλέον 8210 (2000)το οποιο ειναι λειτουργικότατο ακόμα
    κ τώρα με νέα μπαταρία κ καπάκια μπλε(δεν πρόκειται ποτέ να το δώσω!)

  • ericsson T10s σε μπλε με panafon a la carte!Το ειχα αγορασει το 1997 απο το μοναδικο video club που ειχαμε στο χωριο!Χαλβαδιαζα το nokia 3210 που ητανε κουκλακι και ειχε μεγαλυτερη οθονη αλλα δεν ειχε δονηση και πηρα τελικα το ericsson!!

  • ελα παιδια, αυτα δεν ειναι τιποτα μπροστα στο δικο μου πρωτο κινητο: Nokia 3310 το θρυλικο!! το καλυτερο βεβαια ειναι οτι δεν το εχω ακομα, γιατι καταφερα κ το διελυσα!! so much win over here!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.