Super Amoled εναντίον S-LCD 2 ή διαφορετικά Galaxy S III vs. One X

Για λίγα λεπτά σήμερα το πρωί είχα την ευκαιρία να πιάσω στα χέρια μου το Samsung Galaxy S III. Μαζί μου είχα το HTC One X και ασχολήθηκα για λίγο με την ποιότητα της οθόνης τους. Και οι δύο έχουν ανάλυση 1280×720 pixels, η Super AMOLED του Galaxy S III είναι 4.8 ίντσες και η S-LCD 2 του One X είναι 4.7 ίντσες. Πάμε να δούμε τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα της σύγκρισης.

HTC One X S-LCD 2 4.7″ 1280×720 pixels
Η S-LCD 2 του HTC One X είναι καλύτερη στο λευκό χρώμα, έχει πιο φυσικό τόνο. Το κίτρινο χρώμα είναι το πιο φυσικό. Το μπλε έχει σκούρο τόνο αλλά παραμένει φυσιολογικό. Το πράσινο χρώμα έχει θέμα, κιτρινίζει.

Samsung Galaxy S III Super Amoled 4.8″ 1280×720 pixels
H Super Amoled του Samsung Galaxy S III είναι καλύτερη στο μαύρο χρώμα, αυτό είναι κατάμαυρο! Στο κόκκινο χρώμα είναι τέλειο. Το μπλε είναι καλύτερο, πιο κορεσμένο, πιο εντυπωσιακό. Καλύτερο πράσινο. Δεν είναι καλή στο λευκό χρώμα, γκριζάρει. Το κίτρινο χρώμα έχει θέμα, εμφανίζεται με πράσινο τόνο.

Όλες οι παρατηρήσεις έγιναν χρησιμοποιώντας κάρτες (αρχεία jpg με ανάλυση 1280×720 pixels) με τα βασικά χρώματα κόκκινο, πράσινο, μπλε και επίσης με κίτρινο, μαύρο και λευκό.

Επεξεργάστηκε την 28 Μαΐου 2012 14:43

Σχόλια

  • Μέχρι στίγμης τα πρώτα reviews λένε ότι η οθόνη του One X είναι αρκετά καλύτερη.

  • Το μέλλον είναι οι OLED, σε λίγα χρόνια οι LCD απλά θα είναι μια ανάμνηση....

  • Aν είναι να βάζω την μια οθόνη δίπλα στην άλλη για να δω τις διαφορές τότε σιγά τα αβγά...Όλες καλές είναι...Αυτό που πρέπει να κοιτάξουν είναι η κατανάλωση.

  • Νομιζω πως καλυτερη ειναι η super amoled αλλα θα ηθελα να δω σε συγκριση και την ips+ την οποία θεωρω καλυτερη

  • Η διάταξη PineTile με την RGB έχει τεράστιες διάφορες σε όλα τα θέματα οποίος κατάλαβε κατάλαβε.

  • enigma εχεις πολυ δικιο,απλα μια μικρη παρατηρηση:Για να διαπιστωσεις οτι οι amoled στο λευκο 'μπλεδιζουν' πρεπει να εχεις οπωσδηποτε μια lcd διπλα της,αλλιως απο μονος σου δεν το καταλαβαινεις.Ομως οτι ολες οι οθονες πλην των amoled εχουν σκουρο γκρι εκει που θα επρεπε να εχουν μαυρο δεν χρειαζεται να βαλεις τα κινητα διπλα διπλα,το βλεπεις με την πρωτη ματια.

  • Τα ματια μου θα στηριξουν την αμολεντ ανετα,αλλα αν μπαινεις πολυ διαδικτυο απο θεμα μπαταριας οι λσιντι ειναι μονοδρομος!!

  • εννοειτε S-LCD 2 λογο των φυσικων χρωματων,η amoled υπερτονιζει τα πιο πολλα χρωματα σε σημειο που μερικες φορες φαινονται ψευτικα.

  • Από τότε που πήρα το Galaxy S με super amoled οθόνη, το να ξαναγυρίσω πίσω σε LCD θα ήταν downgrade..

  • Ας μας πει ο κωστας βλαχακης που τις ειδε διπλα διπλα και για την αναλυση γιατι εγινε πολυ ντορος για την pentile οθονη του SIII.

    Υπαρχει αυτη η,ελαχιστη βεβαια διαφορα,σε αναλυση λογο pentile matrix στο SIII και rgb matrix στο one x??

  • διαλέγω την SLCD λόγο ποιο φυσικών και σωστών χρωμάτων η amoled έχει υπερβολικά τονισμένα και μη φυσικά χρώματα

  • Δεν υπαρχει συγκριση.... Χωρις να έχω δει το GS3 (αλλα έχοντας το GS2) είμαι 100% σιγουρος οτι θα είναι κλασεις ανώτερη αυτη του GS3..
    Eπίσης έχω δει του One X και απο χρώματα ειναι κατώτερη απο το gs2...

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ε καλά τώρα απλά το λές για να έχεις να λές πως ακόμα κάτι λέει το gs2, που σίγουρα λέει αλλα όχι μπροστά στο one x.
    Τα χρώματα στο gs2 είναι ψεύτικα και καμιά σχέση με το one x, το ξέρω γιατί πρόσφατα είχα επιδότηση και είμουν μεταξί one x και gs2 έπεξα και με τα 2 αρκετά και δεν υπάρχει σύγκριση παρα μόνο στο μαύρο και αυτό στο σκοτάδι, την ημέρα η κάτω απο φώς δεν καταλαβαίνεις διαφορά.
    Τώρα για το 3 δεν το έχω δει και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αλλα αν είναι σαν του s2 τότε slcd στα σίγουρα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.