Galaxy S21 Ultra: Exynos 2100 vs Snapdragon 888 στο πρώτο speedtest!


Το πρώτο speedtest βίντεο μεταξύ των Exynos 2100 και Snapdragon 888 εκδόσεων μας δίνει μία καλή εικόνα για τις διαφορές των δύο εκδόσεων του Galaxy S21 Ultra. Το κανάλι SpeedTest G στο YouTube μας δίνει τη μάχη που περιμέναμε, δείχνοντάς μας που όντως έχει κάνει άλματα η Samsung αλλά και που υπάρχει ακόμα πρόβλημα.

Το test που χρησιμοποίησε το κανάλι είναι το Speed Test G 2.0, όπου αρχικά βλέπουμε τις δύο εκδόσεις του Galaxy S21 Ultra να είναι δίπλα δίπλα. Στα πρώτα 10 δευτερόλεπτα η Exynos 2100 έκδοση περνάει στην πρώτη θέση, ολοκληρώνοντας το CPU test ελάχιστα πιο γρήγορα, με τα γρηγορότερα clocks που διαθέτει ο επεξεργαστής του νέου SoC.

Όλα αλλάζουν όμως με την είσοδο στο GPU test. Εκεί η Snapdragon 888 έκδοση του Galaxy S21 Ultra περνάει στην πρώτη θέση. Το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει και στο Unity test, με τις δύο συσκευές να ξεκινούν μαζί, αλλά η έκδοση με το Qualcomm SoC απλά αφήνει πίσω της την Exynos 2100 έκδοση και με μεγάλη διαφορά. Ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα βλέπουμε και στο Unreal test.

Η έκδοση με Snapdragon 888 ολοκλήρωσε το test σε 1:19.0, με 34.7 δευτερόλεπτα στο CPU test, 18.1 στο mixed και 26.1 στο GPU test. Η Exynos 2100 έκδοση ολοκλήρωσε το test σε 1:27.2, με 33.4 δευτερόλεπτα στο CPU test, 20.1 δευτερόλεπτα στο mixed και 33.6 στο GPU. Μπορεί λοιπόν η Samsung όντως να έχει βελτιώσει αρκετά τις επιδόσεις του νέου της SoC, όμως στο κομμάτι της GPU είναι ακόμη πίσω.

Βέβαια, για αυτόν ακριβώς το λόγο ανακοίνωσε και τη συνεργασία της με την AMD, όπου αναμένουμε να αλλάξουν αρκετά τα πράγματα.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Σχόλια

  • Αν είχε την mali 78 mp24 που έχει και ο kirin 9000 θα ήταν ίσως καλύτερος ο exynos. Δεν καταλαβαίνω γιατί έβαλαν την mp12 έκδοση. Μην τρελενόμαστε είναι πολύ καλός ο καινούργιος exynos δεν νομίζω να υπάρξει άνθρωπος που να μπορεί να δει διαφορά σε χρήση. Και φαίνεται να έχει φτιάξει πολύ η κατανάλοση ενέργειας.

    • Σε όλα τα test που κάνει ο συγκεκριμένος(που το παίζει ξερόλας) οι mali έχουν πρόβλημα.

    • φίλε είναι πολύ πιο κάτω χρονισμένη η gpu στον κίριν παρα τους 24 πυρήνες.. σε απόδοση θα είναι χειροτερη

  • Κρίμα για τον Exynos. Για ακόμα μια φορά η διαφορά στην GPU είναι τεράστια! 7,5 δεύτερα παραπάνω για να ολοκληρώσει το τεστ γραφικών. Και το χειρότερο δεν είναι αυτό: Κοιτάξτε στο video πόσο ποιο ομαλή είναι η κίνηση στο τεστ των γραφικών στον 888 από τον Exynos! Στον Exynos κυριολεκτικά χάνονται frames από την απεικόνιση της κίνησης των γραφικών στην oθόνη! Απαράδεκτο για smartphones των 1.400 €. Καληνύχτα Samsung. Όταν αποφασίσεις να ξυπνήσεις πάρε μας από το 141 που λέγαμε παλιά.

  • Beltiothike o Exynos, ala ine arketa piso akoma.
    S21 ultra me SD 888 apo Hong Kong se kanena mina tha exei kanena 1000-1100$
    (850-900€) kai douleuei kanonikotata Ellada. Etsi ekana kai me to S10 plus, pu exo tora.

  • Τιμη μας και καμαρι μας να μας πουλαει η samsung τον exynos στας ευρωπας,τ αμερικανακια και τα κινεζακια παιρνουν την μπακατελα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.