Google Pixel 2 και Pixel 2 XL: Η κάμερα αντιδρά κάτω από LED φωτισμό

Google Pixel 2 XL LED φωτισμό φώς, Google Pixel 2 και Pixel 2 XL: Η κάμερα αντιδρά κάτω από LED φωτισμό

Ta Google Pixel 2 και Pixel 2 XL ανακοινώθηκαν πριν από μερικές εβδομάδες και ενώ αρχικά έσπειραν ενθουσιασμό στους φίλους της τεχνολογίας, τα αρκετά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην πορεία αποθάρρυναν μερικούς από την αγορά τους.

Μέχρι στιγμής, μεταξύ άλλων, έχουν γίνει αμέτρητες αναφορές για προβλήματα στην οθόνη του Pixel 2 XL, της οποίας η P-OLED τεχνολογία δεν αναπτύχθηκε με τον καλύτερο τρόπο από την LG, με αποτέλεσμα τα panels να είναι εξαιρετικά επιρρεπή τόσο στην μπλε απόχρωση υπό διαφορετικές γωνίες θέασης, όσο και στο περίφημο burn-in. Επίσης, υπάρχουν παράπονα από χρήστες στους οποίους εστάλησαν Pixel 2 / 2 XL μοντέλα χωρίς το Android εγκατεστημένο (!). Σήμερα άλλο ένα ζήτημα έρχεται να αναδυθεί από τα… έγκατα των δύο high-end smartphones.

Συγκεκριμένα φαίνεται πως η, κατά τα άλλα εξαιρετική, κάμερα των δύο Pixel κινητών είναι υπερβολικά ευαίσθητη κάτω από LED φωτισμό. Μερικοί χρήστες που επιχείρησαν να τραβήξουν μια φωτογραφία ή να προχωρήσουν σε λήψη βίντεο κάτω από λάμπες LED, παρατήρησαν πως η εικόνα ήταν γεμάτη από παράλληλες αχνές μαύρες μπάρες, δηλαδή ένα είδος θορύβου. Η εξήγηση του φαινομένου είναι απλή και έγκειται στο γεγονός πως οι LED λαμπτήρες δεν φωτίζουν συνεχόμενα, αλλά με πολύ αυξημένη συχνότητα. Η κάμερα των Pixel 2 / Pixel 2 XL όμως, όπως και πολλές άλλες στην αγορά, ουσιαστικά αντιλαμβάνεται το αναβόσβημα και αντιδρά με τον προαναφερθέντα τρόπο.

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να αποβεί αρκετά εκνευριστικό, ειδικά όταν κάποιος θέλει να τραβήξει μια φωτογραφία ή ένα βίντεο μέσα στο σπίτι του ή σε φωτιζόμενο χώρο από LED φώτα. Δυστυχώς οι μηχανικοί των HTC και LG (κατασκευαστές των Pixel 2 και 2 XL αντίστοιχα) δεν παρατήρησαν εγκαίρως το φαινόμενο, με αποτέλεσμα να ανακαλυφθεί από τους ανυποψίαστους καταναλωτές. Ευτυχώς για τους κατόχους των νέων Pixel μοντέλων, υπάρχει ένας τρόπος για να διορθωθεί το πρόβλημα και αναλύεται στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Google problem 2 και Google problem 2 XL

Mary

Τηλέφωνα παίρνει ή και εκεί έχει πρόβλημα;

Cris

Κατασκευή LG + μηχανικοί της htc=
Εγγυημένη αποτυχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.