Google Pixel 3a και 3a XL: Επισκευάζονται εύκολα συγκριτικά με άλλα smartphones της αγοράς [βίντεο]

Όπως ήδη γνωρίζουμε όλα τα πρόσφατα flagship smartphone είναι υπερβολικά πολύ δύσκολο να επισκευαστούν. Όσα έχουμε δει μέχρι τώρα αποδεικνύουν ότι η κατασκευή τηλεφώνων από unibody γυαλί με πολλή κόλλα και συγκόλληση δεν κάνει εύκολη την αντικατάσταση της μπαταρίας, πόσο μάλλον την επισκευή επιμέρους εξαρτημάτων της συσκευής.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα Google Pixel 3a και 3a XL σπάνε αυτόν τον κανόνα, μιας που οι οδηγοί teardown του iFixit υποστηρίζουν ότι και τα δύο τηλέφωνα δεν είναι πολύ δύσκολα για να επισκευαστούν.

Το teardown του Google Pixel 3a

Το iFixit άνοιξε στα δύο τόσο το Google Pixel 3a, όσο και το Google Pixel 3a XL. Η ιστοσελίδα δημοσίευσα λεπτομερή οδηγό για το Pixel 3a και αναλυτικό βίντεο για το Pixal 3a XL. Τι δείχνουν όμως τα teardown του iFixit;

Σε αντίθεση με μερικές Google Pixel συσκευές προηγούμενες γενιές, και τα δύο Pixel 3a κατασκευάστηκαν από την ίδια τη Google, η οποία χρησιμοποίησε τους πρώην μηχανικούς της HTC. Η εσωτερική διάταξη των δύο συσκευών είναι αρκετά παρόμοια, και προς έκπληξη όλων δεν απαιτείται η χρήση θερμοπίστολου για το άνοιγμα τους. Εδώ που τα λέμε, εφόσον είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, η χρήση θερμότητας θα προκαλούσε ανεπανόρθωτη ζημιά.

Το teardown του Google Pixel 3a XL

Τα Pixel 3a και 3a XL είναι σχετικά δύσκολα στη αποσυναρμολόγηση εξαιτίας των λεπτών ταινιών κορδέλας που αλληλοεπικαλύπτονται, όποτε αυτές θα μπορούσαν να κοπούν αν δεν είμαστε προσεκτικοί. Ωστόσο, το iFixit έδωσε και στα δύο τηλέφωνα βαθμολογία επισκευής 6/10, καθώς ο modular σχεδιασμός και οι βίδες κάνουν την επισκευή ευκολότερη.

Οι βαθμολογία που έλαβαν τα Google Pixel 3a και 3a XL είναι αρκετά καλή συγκριτικά με τη βαθμολογία που έχουν λάβει τα προηγούμενα Google Pixel. Το Google Pixel 3 XL έλαβε 3/10 και η στανταρ έκδοση 4/10. Βέβαια, τα πράγματα ήταν καλύτερα για τα Pixel 2 XL και 1 XL, καθώς είχαν λάβει βαθμολογία 6/10 και 7/10 αντίστοιχα.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 10 Μαΐου 2019 12:37

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.