Google Pixel 3a: Πλαστικά με Dragontrail, αλλά άντεξαν τα βασανιστήρια του JerryRigEverything [βίντεο]

Μετά από αρκετά χρόνια δραστηριότητας στον τομέα των premium smartphones η Google αποφάσισε να ασχοληθεί με τα mid-range κινητά, κι έτσι κυκλοφόρησε τα Google Pixel 3a και 3a XL. Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στα νέα smartphones της Google είναι η πιο προσιτή τιμή, η καλές επιδόσεις στον τομέα της φωτογραφίας και η κάπως ιδιαίτερες επιλογές στα υλικά κατασκευής.

Η μεγαλύτερη διαφορά των Google Pixel 3a με τα μεγάλα premium αδέρφια τους είναι η επιλογή του πλαστικού ως βασικό υλικό κατασκευής. Η απόφαση της Google να χρησιμοποιήσει πλαστικό απέτρεψε αρκετούς από το να αγοράσουν τις νέες mid-range συσκευές. Ωστόσο, ο JerryRigEverything απέδειξε ότι τα Google Pixel 3a αν και πλαστικά πέρασαν σχεδόν κάθε δοκιμασία στην οποία τα υπέβαλε.

Το βίντεο του JerryRigEverything δείχνει ότι το μπροστινό γυαλί, για το οποίο η Google επέλεξε το Dragontrail αντί για το Gorilla Glass, είναι αρκετά ανθεκτικό. Όσον αφορά τις γρατζουνιές, αυτές δεν είναι άμεσα ορατές, εκτός κι αν προσέξουμε ιδιαίτερα τα σημεία ή υπάρχει φωτισμός στην οθόνη.

Επίσης, το πλαίσιο αν και είναι κατασκευασμένο από πολύ σκληρό πλαστικό, άντεξε τη δοκιμή κάμψης. Αποδεικνύοντας ότι αν ένα πλαίσιο έχει σχεδιαστεί σωστά τότε μπορεί να αποδώσει σχεδόν καλά με ένα μεταλλικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Google Pixel 3a και το 3a XL υποβλήθηκαν στο γνωστό teardown του iFixit, το οποίο τους έδωσε συνολικό σκορ 6/10, και απέδειξε ότι μπορούν να επισκευαστούν ιδιαίτερα εύκολα.ώστε να είναι εύκολο να επισκευαστούν.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.