H Microsoft κάνει αναγκαστική την εγκατάσταση του νέου Edge

, H Microsoft κάνει αναγκαστική την εγκατάσταση του νέου Edge

Σε μία αμφιλεγόμενη κίνηση φαίνεται να προχώρησε η Microsoft, η οποία, σύμφωνα με αναφορές, αναγκάζει τους χρήστες να εγκαταστήσουν ή να αναβαθμίσουν τη νέα έκδοση του browser Edge, χωρίς τη συγκατάθεση τους, προκαλώντας την οργή των χρηστών.

Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια από τη γνωστή ιστοσελίδα The Verge, όπου ένας συντάκτης δημοσίευσε την εμπειρία του. Όπως λέει ο ίδιος, ο Edge ξαφνικά άνοιξε μόνος του, χωρίς να τον έχει εγκαταστήσει, καρφιτσώθηκε αυτόματα στην επιφάνεια εργασίας και στο taskbar και τα Windows αγνόησαν την επιλογή του Chrome, ρωτώντας ξανά και ξανά όταν άνοιγε κάποια ιστοσελίδα αν είναι σίγουρος ότι θέλει να παραμείνει με τον Chrome.

, H Microsoft κάνει αναγκαστική την εγκατάσταση του νέου Edge

Μέσα σε λίγη ώρα, το Twitter γέμισε από παρόμοια παράπονα χρηστών, αναφέροντας ότι δε μπορούν να κλείσουν τον Edge με κανέναν τρόπο, παρά μόνο αφού γίνει η επιλογή “Ας ξεκινήσουμε”, ενώ μετά το εν λόγω update δεν υπάρχει τρόπος να κάνει κάποιος απεγκατάσταση του browser. Άλλοι χρήστες απλά ξύπνησαν και είδαν ξαφνικά τον Edge καρφιτσωμένο και εγκατεστημένο.

Αν πιστεύετε πως με τα Windows 7 ή 8 μπορείτε να αποφύγετε την ταλαιπωρία, η Microsoft φρόντισε να γίνει η εγκατάσταση και στις δύο προαναφερθείσες εκδόσεις των Windows, υπενθυμίζοντας τους χρήστες πως πρέπει να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους για να παραμείνουν ασφαλείς. Το περίεργο είναι πως ο Edge δεν υποστηρίζεται ούτε από τα Windows 7 ούτε από τα 8, οπότε είναι άγνωστο για πιο λόγο έγινε η εγκατάσταση στα δύο λειτουργικά.

, H Microsoft κάνει αναγκαστική την εγκατάσταση του νέου Edge

Όπως φαίνεται, το τελευταίο Windows Update είναι αυτό που φέρνει τις αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα, οπότε αν θέλετε να μη χρησιμοποιήσετε τον Edge καλύτερα να το αποφύγετε. Επίσης, άλλοι χρήστες αναφέρουν πως το PC τους έκανε αναγκαστική αναβάθμιση, οπότε έχασαν σημαντικά αρχεία τους, χωρίς να υπάρχει προειδοποίηση για αναβάθμιση.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Geo

Πως το αποφεύγουμε? Γιατί *οτι* και να κάνεις κάποια στιγμή θα μπει το update υποχθόνια.

Zois

Ο καλύτερος τρόπος ειναι να μπλοκάρεις τους dns της Microsoft που αφορουν τα updates. Πρακτίκα πρεπει να βάλεις προσθέσεις τα hostname της Microsoft στο Host file με ip 0.0.0.0, ώστε να κοιτάει loopback

George

Γιατί να πρέπει να μπαίνετε σε τέτοιες διαδικασίες, ποτέ δεν το κατάλαβα, πάρτε το update και τέλος, είναι πολύ καλύτερος ο chromium edge

Paris Kts

Θα συμφωνήσω και εγώ..
Είναι μέρος του λειτουργικού και πρέπει να υπάρχει ούτως η άλλος στα προγράμματα των Windows όπως ο τελευταίος safari στο Mac Os
και αντίστοιχα το ίδιο και σε άλλα λειτουργικά.
Για την ιστορία , χρησιμοποιώ τον chromium Edge από τότε που ήταν Beta και δηλώνω απίστευτα ευχαριστημένος από την εμπειρία μου με αυτόν τον Browser .
Καλοσχεδιασμένος με λυτό σχεδιασμό και πολύ γρήγορος!!!
+ Ότι υποστηρίζει όλα τα add-ons του Chrome
+ Τα profiles οπότε μπορούν να τον χρησιμοποιούν παραπάνω από 1 χρήστες
+ Ότι υπάρχει διαθέσιμος και για iOS και για Android αλλά και για Mac OS και μπορείς να έχεις τα πάντα συγχρονισμένα σε όλες τις συσκευές ανεξάρτητα σε ποια πλατφόρμα ανήκουν !!!
Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος που η Microsoft εγκατέστησε την τελευταία έκδοση του Browser της και αφαίρεσε την πολύ προβληματική και παλιά έκδοση που προϋπήρχε σε πολλούς Η/Υ.

dem

αυτό ναι σύμφωνο το να στον καρφώνουν για προεπιλεγμένο browser και να το τρως στην μάπα χωρίς λογο κλπ ειναι εκβιασμός

George

Δεν ξέρω τι υπολογιστές έχετε και τι πατάτε αλλά εμένα ποτέ δεν μου το κάρφωσαν ως προεπιλεγμένο browser, απλά έκανε την ενημέρωση και τέλος, ακόμα χρησιμοποιώ αυτόν που θέλω εγώ και δεν με έχει ενοχλήσει ποτέ η Micorosoft με τον Edge

dem

στο ενα pc που το εχω για σοβαρή δουλειά και ειναι πολύ δυνατό μηχάνημα εχω LTSC εκει και να θελει δεν μπορει να κανει κατι στο laptop (x1 carbon 8 γενιας i5 με win 10 pro) εκανε Update μια μερα που το εκανα restart άνοιξε το έκανε και καρφίτσωμα στο taskbar και στο desktop και το έκανε και default browser

Όνομα*

Και πολύ καλά κάνει. Με το strict mode στο privacy ούτε διαφημίσεις δεν εμφανίζονται..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Microsoft Windows

Microsoft: Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε passkeys για να μπείτε στο λογαριασμό σας

H Μicrosoft κυκλοφόρησε την υποστήριξη passkeys στους χρήστες για λογαριασμούς Microsoft, σχεδόν δύο χρόνια μετά την Apple και την Google.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.