H Verizon μας λέει να… κλείσουμε το 5G για εξοικονόμηση ενέργειας

, H Verizon μας λέει να… κλείσουμε το 5G για εξοικονόμηση ενέργειας

Θα περίμενε κανείς από τη Verizon να προωθεί τη χρήση του 5G, αλλά η υπερκατανάλωση ενέργειας αποτελεί λόγο για το αντίθετο. Ένα tweet από τον επίσημο λογαριασμό της Verizon προέτρεπε τους καταναλωτές να εξοικονομούν ενέργεια επιλέγοντας το… 4G.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η Verizon είναι μια εταιρεία που έχει επενδύσει σημαντικά ποσά στην ανάπτυξη και προώθηση του 5G, αλλά με ένα tweet, είπε μάλλον το αυτονόητο, ότι η συνεχής χρήση του 5G καταναλώνει τη διαθέσιμη ενέργεια της μπαταρίας πιο γρήγορα από ό,τι το 4G.

, H Verizon μας λέει να… κλείσουμε το 5G για εξοικονόμηση ενέργειας

, H Verizon μας λέει να… κλείσουμε το 5G για εξοικονόμηση ενέργειας
Υπάρχει η δυνατότητα της αυτόματης επιλογής δικτύου σε αρκετά smartphones, οπότε το 5G μπαίνει όποτε είναι διαθέσιμο σε μια περιοχή, αλλά η σταθερή επιλογή του 4G έναντι του 5G, όπως παρατήρησαν πολλοί που διάβασαν το συγκεκριμένο tweet είναι σα να συμβουλεύει η Verizon τους συνδρομητές της να μην χρησιμοποιούν τα δίκτυα νέας γενιάς.

Από τον Οκτώβριο του 2020, η Verizon έχει παρουσιάσει τα σχέδια της για την επέκταση του 5G στις ΗΠΑ, υποσχόμενη υψηλές ταχύτητες και μεγαλύτερη κάλυψη, αλλά πολλές αναφορές από την Αμερική κάνουν λόγο για μία κατάσταση που μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί στο καταναλωτικό κοινό.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Απόλυτο φυσιολογικό να δίνονται τέτοιες οδηγίες από το πάροχο.Τα λέγαμε ότι η τεχνολογία δικτύου 5ης γενιάς ουσιαστικά θα είναι χρήσιμη και εύχρηστη σε μέρη που υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ανθρώπων πχ γήπεδα όπου εκεί το σήμα όχι απλά είναι εξασθενημένο αλλά πολλές φορές δεν υπάρχει καν…Τώρα αν πιστεύει κανείς ότι θα δεί διαφορά σε ένα κινητό και στη καθημερινότητα του αν από download 80-90 πάει στα 900 πχ οκ τότε πάω πάσο.Το τελευταίο μεγάλο άλμα ήταν από 3g σε 4g όπου εκεί ναι έβλεπες διαφορά στη καθημερινότητα. Το 5g marketing gimmick ήταν και πιστεύω από δω και στο εξής δεν θα πολυδιαφημιζεται τουλάχιστον από τους κατασκευαστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Smartphones AnTuTu featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 8 Gen 3: Κυρίαρχος στο AnTuTu τον Απρίλιο

Στην αρχή κάθε μήνα, οι άνθρωποι πίσω από το AnTuTu δημοσιεύουν δύο γραφήματα που αντιπροσωπεύουν τον προηγούμενο μήνα.

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.