HTC, Πώληση των μισών μετοχών της από την Beats Audio

Υπάρχουν success stories στον κόσμο της κινητής, αλλά υπάρχουν και stories που όσο και αν το προσπαθείς δεν τραβάνε, με ένα από αυτά να είναι και ο “γάμος” της HTC με την Beats Audio, μία συνεργασία που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Η HTC αποφάσισε να πουλήσει τις μισές μετοχές που είχε στην Beats Audio, κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα και την πτώση της δικής της μετοχής κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Για την ιστορία η HTC είχε αγοράσει το 50.1% της Beats Electronics, έναντι ποσού $309 εκατομμυρίων τον περασμένο Αύγουστο και σχεδόν ένα χρόνο μετά αποφάσισε να πουλήσει το 25% πίσω στους ιδρυτές της Beats έναντι $150 εκατομμυρίων.

Παρόλα αυτά θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στον τεχνολογικό τομέα. Οι αναλυτές πάντως, εκτιμούν ότι η πίεση στην αγορά smartphones που ασκεί η Samsung οδηγούν την HTC σε πιο συντηρητικές επιλογές και πιο προσεκτικές κινήσεις.

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 18:39

Σχόλια

  • Πως να τραβίξει ρε παιδιά, αφού όλα τα μοντέλα με beats είναι απλισίαστα.

  • ποιος ειναι νίκος καϊμακάμης ρε παιδια εγω νομιζα οτι μονο ο κοστασ βλα.ειναι στο techblog

    • Ο Νίκος είναι news editor και επιμελείται και τη στήλη Apps Week Report καθε Παρασκευή. Πατησε στο link πάνω στο όνομα του να τσεκάρεις ότι έχει γράψει από τον Μάρτιο ;)

  • Έχετε ψάξει να δείτε τι είναι το Beats Audio;
    Πιστεύω πως πρόκειται για μια «απάτη». Ουσιαστικά είναι ένα Brand name που πλασάρεται σαν επαναστατική τεχνολογία ήχου αλλά ουσιαστικά δεν είναι τίποτε αλλο παρά μια μούφα με το όνομα του Dr Dre να το προωθεί, πρώτα σε ακουστικά, για όσους θέλαν να ακούνε Hip Hop me πολλά μπάσα.
    Στην ουσία είναι ένα equalizer.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.