Huawei IDEOS U8150 βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Huawei IDEOS U8150 που έφερε αποκλειστικά η WIND. Το μικρό IDEOS είναι το πρώτο branded smartphone με το λογότυπο της Huawei πoυ κυκλοφορεί στη χώρα μας και θα το βρείτε με 166 ευρώ. Έρχεται με Android 2.2 και μαζί με το Vodafone Joy και ZTE Blade, είναι τα φθηνότερα Android smartphones. Δείτε το βίντεο.





Huawei IDEOS U8150
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.2
Επεξεργαστής: 528 MHz
Οθόνη: 2,8 ιντσών, 320×240 pixels, capacitive
Κάμερα: 3,2 Megapixel
Κάρτα μνήμης: microSD 2GB
Μπαταρία: 1200 mAh

Η Huawei στην Ελλάδα
Η Huawei βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2005, με την ίδρυση του γραφείου της στην Αθήνα. Σήμερα, απασχολεί πάνω από 100 υπαλλήλους στην Ελλάδα, 75% των οποίων είναι Έλληνες. Η Huawei συνεργάζεται στην Ελλάδα με τις μεγαλύτερες εταιρείες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, τόσο όσον αφορά εξοπλισμό δικτύων, όσο και στην προμήθεια τερματικών, όπως USB Modems, και συσκευές. Με την διάθεση της συσκευής IDEOS στην Ελλάδα από την WIND Hellas η εταιρεία εισέρχεται στην αγορά των Huawei Branded συσκευών.

Σχόλια

  • ενα καλο και αρκετα φτηνο κινητο.παντως μπραβο ποτε προλαβενεται και κανετε upload τοσα video και μαλιστα οτι νεο υπαρχει.καιεγω ασχολουμε καπως με το θεμα blogging και καλα θα ειναι αν κανω 2 video τον μηνα.μπραβο παντως

  • takis1994, αυστηρά σε τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμή, το ZTE Blade συμφέρει περισσότερο. Το Huawei υπερτερεί σχεδιαστικά ενώ έχει και καλύτερη ποιότητα υλικών κατασκευής. Είναι και Android 2.2 από σήμερα.

  • Το σχεδιαστικό μέρος είναι καθαρά υποκειμενικό. Προσωπικά προτιμώ τα smartphones που εκμεταλλεύονται το μεγαλύτερο χώρο του σώματος με οθόνη....
    Η λογική κίνηση θα ήταν πρώτα να βγει αυτό και μετά το blade. Δε πειράζει όμως wind φέρε το titan με 250 ευρώ και τα ξεχνάμε όλα :)

  • Κώστα το zte blade είναι πιο γρήγορο ή είναι ιδέα μου?Νομίζω ότι το joy και το blade είναι πιο value for money ακόμα κι αν θεωρούνται κατώτερα ποιοτικά ή σχεδιαστικά.Τι λες εσύ?

  • Αλέξανδρος, δεν ξέρουμε αν θα το φέρει η WIND ή μόνο αυτή. Από πληροφορίες που έχουμε το Titan θα έρθει τους πρώτους μήνες του νέου έτους, ίσως και στην τιμή που αναφέρεις ;)

    Dimitris, το Blade προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης. Συμφωνώ με αυτά που λες, το Huawei στηρίζεται στο design.

  • Να σου πω την αλήθεια το κατάλαβα κι απ'την παρουσίαση του blade...Για να λες ότι το συμπάθησες,εσύ που έχεις χειριστεί τόσα κινητά,πάει να πει ότι αξίζει.Αλλά και γενικά φαίνεται ότι είναι γρήγορο.Αν σε βάλω να συγκρίνεις Xperia X8 με blade,εσύ που ξέρεις,βγάζοντας τον υποκειμενικό παράγοντα της μάρκας?

  • To Blade είναι best buy. Το Χ8 δεν το έχω δοκιμάσει εκτός από μια σύντομη επαφή που είχα μαζί του τον περασμένο Σεπτέμβριο https://goo.gl/8fHgS Δες εδώ και μια διαφάνεια με τα Android Smartphones κάτω από 300 ευρώ https://goo.gl/0o1X6

  • Σήμερα επισκέφθηκα ένα καταστημα wind και ειδα live το zte blade και τι ideos. Σαν πρώτη εντύπωση με τη λίγη επαφή που είχα μου άρεσε περισσότερο το zte blade. Και όπως βλέπω κ εδώ το ίδιο συμπεραίνω και από άποψαη hardware αλλά και χρηστικότητας. Από το κατάστημα όμως μου είπαν ότι το zte blade δεν έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει εφαρμογές και downloads στην κάρτα μνήμης. Επειδή πρόκειται να αγοράσω ένα από τα δύο θα ήθελα να ρωτήσω:
    1) ισχύει αυτό για την αδυναμία αποθήκευσης στην κάρτα;
    2) ποιό θα προτείνατε εσείς;
    Ευχαριστώ

  • Ισχύει επειδή είναι Android 2.1 όχι επειδή είναι το ZTE Blade. Όταν αναβαθμιστεί σε Android 2.2 (έχουν πει από τη WIND ότι αυτό θα γίνει μέσα στο επόμενο έτος), τότε θα έχεις την επιλογή να αποθηκεύεις ορισμένες εφαρμογές (όσες το επιτρέπουν), στην κάρτα μνήμης. Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα αυτή τη στιγμή με την 2.1 γιατι όπως μπορείς να δεις και στο hands-on βίντεο του Blade https://goo.gl/lxjkS το έχουμε φορτώσει με ένα κάρο εφαρμογές και όμως συμπεριφέρεται μια χαρά.

  • Πάντως Κώστα απ'ότι είδα στο video του είχες περάσει πράγματι πάρα μα πολλά του zte αλλά δεν καταλάβαινε τίποτα.Ταχύτατο στους χάρτες,στο ίντερνετ,στα βιντεάκια youtube....

  • χαιρεται! μια ερωτηση για οποιον γνωριζει αν και ξερω οτι ειναι λιγο νωρις ακομα.. πιστευετε οτι το ideos θα υποστηριζει android 2.3?

  • μακαρι ναι!! κατι αλλο αν μπορεις να με βοηθησεις ειμαι σε διλημμα η αυτο θα παρω η το zte blade προφανως.. και ο λογος που το σκεφτομαι ειναι οτι αυτο μπορει να χρησιμοποιηθει και ως router κατι που το χρειαζομαι μεν.. αλλα απο την αλλη το zte blade φαινεται να ειναι πολυ καλυτερο στην γενικοτερη χρηση.. επομενως?

    • Πάρε το Blade με κλειστά μάτια. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να υπάρχει εφαρμογή στο Android Market που να κάνει AP (Access Point) το κινητό.

  • Ναι αλλά τo blade είναι προβληματικό. Έχω αλλάξει δύο συσκευές γιατί και οι δύο μου έβγαλαν πρόβλημα με το wifi (αλλά και σε αρκετούς άλλους απ' ότι βλέπω στα forums). Συνδέονταν όποτε αυτό ήθελε με το διαδίκτυο...
    Έχει κανείς άλλος σχετική εμπειρία;

  • έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα με τα wifi είναι γενικό των android συσκευών ή για την ακρίβεια των ρούτερ. Με galaxy s σε μερικα ρουτερ δεν συνδέεται αλλά το ίδιο συνβαίνει και σε φίλους με άλλα android για το ίδιο πάντα ρουτερ. Μετά απο ρεσετ στο ρουτερ συνδεόμαστε μαγικά και κανενας δε ξέρει τι φταίει.. Άχετα με το encryption, key, klp. Πιστέυω ότι είναι καθαρά θέμα των ρούτερ, ειδικά ένα φίλου asus με τίποτα δε μπορούσαμε να συνδεθούμε. Μόνο μετά απο ρεσετ συνδεόμασταν, μέχρι που βαρέθηκε -αφού είχε και αυτός android- και άλλαξε ρούτερ και όλα οκ μετά απο μήνες.

  • Νομίζω zte blade καλύτερο εμφανισιακά και μόνο. Βέβαια έχω και την εντύπωση απο τα βιντεάκια εδώ ότι πήγαινε πιο smooth σε χρήση μενού, άνοιγμα/κλείσιμο εφαρμογών απο το ideos το blade. Ειδικά στο σκρολάρισμα του μενού.

  • Φίλε Κώστα Καλησπέρα. Όλα καλά? Έχουμε πολύ καιρό να τα πουμε

    Ήθελα να σε ρωτήσω αν ξέρεις (ή έχεις μάθει) πότε αναμένεται να είναι εμπορικά διαθέσιμο το Titan στην Ελλάδα από την Wind.

    Πήγα σήμερα και είδα το IDEOS. Προσωπικά το θεωρώ αρκετά συμπαθητικό!

  • Καλημέρα Γιάννη, όντως έχουμε να τα πούμε καιρό.
    Για το Titan δεν έχω καμία ενημέρωση προς το παρών...

  • Κώστα, προς ενημέρωση του κοινού σου

    Μίλησα με την Wind και μου είπαν πως το Titan αναμένεται τον Απρίλιο !

  • Κοστα το παιχνιδι angry birds δεν παιχει στο κινητο μου.
    Μπορεις να μου πεις αν παιζει σε εσενα.Φταιει το παιχνιδι η το κινητο μου???

  • Γιαννης, δοκίμασε ένα κόλπο: άνοιξε το angry birds και μετά πάτα το πάνω κουμπί του κινητού να σβήσει η οθόνη και άνοιξε την πάλι. έφτιαξε?

  • εφτιαξε! ευχαριστω, αλλα γιατι τι κανει αυτο επισεις το ibeer κολλαει.μηπως ο επεξεργαστης του ειναι πολυ λιγος για τα παιχνιδια? (κανει και 160 ευρο)

  • παιδες θελω πολυ την βοηθεια σας..εχω το ideos εδω και κανα 2μηνο..πολυ καλο ποιοτικα με μονο παραπαπονο οτι σε καποια παιχνιδακια κολλαει..θα ηθελα να ρωτησω αν εχει κανει καποιος root στο κινητο αυτο και αν αξιζει..αν ναι πως το κανατε?ευχαριστω εκ των προτερων

  • ZTE blade ή το IDEOS.....?τι μου προτείνετε?πιστευω οτι το ΖΤΕ αξιζει περισσοτερο ειδικα αν γινει και αναβάθμιση σε 2.2

  • giorgos, δεν γνωρίζω για root στο Ideos. Αν κάποια παιχνίδια δεν παίζουν ρίξε μια ματιά εδώ https://techblog.gr/mobile/huawei-ideos-angry-birds-3996

    Giannis, μεταξύ των δύο προτείνω το Blade https://techblog.gr/techtv/zte-blade-hands-on-video-9399

    yannis και Stergios, δεν γνωρίζω την τιμή SAR των δύο συσκευών.

  • ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ!
    αυτή τη στιγμη περιμένω απο cosmote τηλ να τους πω ποιο θελω.
    θελω να πληρώσω όσο το δυνατον λιγότερα.
    τι θα μου πρότεινεσ?

  • παιδια αγορασα το τηλεφωνο πριν 3 μερες!μηπως μπορει καποιος να μου εξηγησει απο το android market πως μπορω να εγκαταστησω τις εφαρμογες που μου αρεσουν?
    -->μπηκα εκανα λογαριασμο google και μετα οταν παω να το κατεβασω μου λεει στα αγγλικα οτι δεν εχω δηλωσει τηλεφωνο android ή κατι τετοιο!
    αμα τα καταφερω μετα απο οδηγιες, τις εφαρμογες τις κατεβαζω πρωτα στον υπολογιστη και μετα τις περνώ στο τηλεφωνο ή κατευθειαν στο τηλεφωνο?

    • Κατευθείαν κατεβαίνουν στο κινητό δεν μεσολαβεί υπολογιστής. Δημιουργείς ένα λογαριασμό στο http://www.gmail.com συνδέεσαι με αυτόν και δεν έχεις κανένα άλλο πρόβλημα. Πρώτη φορά ακούω να ζητάει να "δηλώσεις τηλέφωνο android". Αυτό δεν συμβαίνει όχι μόνο στο κινητό που έχεις αλλά σε κανένα Android smartphone. Ακολούθησε την διαδικασία που σου προτείνω και θα είσαι ok :)

  • τα καταφερα!μπηκα απο το κινητο κοιταω τις εφαρμογες..προχωρω στην διαδικασια εγκαταστασης αλλα αμεσως μου βγαζει ειδοποιηση οτι η ληψη δεν ηταν επιτυχεις!:(
    μηπως πρεπει να αλλαξω κατι απο τις εργοστασιακες ρυθμισεις?

    • Να εισαι συνδεδεμενος στο ιντερνετ, τιποτα αλλο. Κανε restart το κινητο και προσπαθησε ξανα. Αν συνεχισεις να εχεις προβλημα, επισκεψου αυριο ενα καταστημα της WIND.

  • παιδια σας ευχαριστω για την βοηθεια!τα καταφερα!κατεβασα τις εφαρμογες που χρειαζομουν!
    τελικα εφταιγε η καρτα μνημης!ειχα βαλει μια 8GB απο το προηγουμενο νοκια 5800 και ειχα βγαλει την δικια του!ετσι μολις του εβαλα την καρτα 2GB που εδινε το πακετο κατεβαζε κανονικα!

  • μπορει να μου πει καποιος αν εχει ακουσει οτι η μπαταρια του τελειωνει συνεχως!?
    φταινε οι πολλες εφαρμογες?
    το φορτιζω το απογευμα και μεχρι το βραδυ εχω 30%!!

  • Σε αυτό με τη μπαταρία έχω σχεδόν το ίδιο πρόβλημα..Τελειώνει αρκετά γρήγορα...Πάντως μου βγάζει μία ολόκληρη μέρα

  • Λοιπόν επειδή έτυχε να έχω και το IDEOS (από δώρο) και το Blade (από αγορά), έχω να πω τα εξής:

    1) Όντως η ποιότητα κατασκευής του Ideos είναι καλύτερη (και όχι απλώς ένα click που λένε οι περισσότεροι). Κοινώς αν θέλετε να φαίνεται ωραίο το κινητό σας, το Ideos είναι η λύση.

    2) H διαφορά στην ταχύτητα δεν είναι απλώς μικρή, είναι χαώδης. To Quadrant δεν τρέχει καν στο Ideos, ενώ το Blade βγάζει score -αναλόγως ROM- από 450 εώς και 750 (χωρίς SF ενεργοποιημένο προφανώς). Στο Neocore το Blade βγάζει 34-36 FPS, ενώ το Ideos βγάζει 9-10. Και προφανώς παιχνίδια που θέλουν κάποια ισχύ απλά δεν τρέχουν στο Ideos (και μιλάω ακόμα και για το Radiant που είναι σχετικά ελαφρύ)....

    3) Για κάποιο λόγο, θεωρώ την οθόνη του Ideos καλύτερη ως προς φωτεινότητα και contrast (συν ότι έχει auto adjust στη φωτεινότητα), αλλά προφανώς η μεγαλύτερη ανάλυση του Blade και η παρουσία multitouch είναι σοβαρά συν για το Blade.

    4) To 2.2 είναι σίγουρα μεγάλο συν για το Ideos, αλλά δυστυχώς λόγω περιορισμένων specs δεν κάνει τη διαφορά. Αντίθετα μεγάλη διαφορά κάνει αν βάλεις 2.2 στο Blade (κυρίως στη μνήμη και το 3D).

    5) Όντας μεγαλόσωμος άντρας, η 2.8" οθόνη του Ideos είναι οριακή για μηνύματα (ακόμα και σε landscape). Από την άλλη η 3.5" είναι για μένα αρκετά καλή (οριακή θεωρώ την 4").

    6) Το Blade είναι αρκετά δυνατό στον ήχο, αλλά νομίζω ότι το Ideos είναι ακόμα δυνατότερο.

    Εν κατακλείδι, αν το Ideos έκανε 125-130€, θα ήταν η λογική εναλλακτική για κάποιον που θέλει κάποιο ωραίο, μικρό αλλά όχι και τόσο δυνατό android smartphone. Στα λεφτά του Blade όμως απλά δεν υπάρχει σύγκριση, ΕΚΤΟΣ και αν μας ενδιαφέρει ΜΟΝΟ η εμφάνιση και η ποιότητα κατασκευής....

  • στο zte αναφερονται συνεχως προβληματα με το wi-fi του!ενω το ideos δεν εχει παρουσιασει κανενα προβλημα!αρκετες φορες ομως 'κολλανε' καποια παιχνιδια που ειναι απο το android οπως ειπες Μανωλη.
    δεν ξερω εγω πηρα το ideos τωρα αν ειναι καλο και το ποσο καλο ειναι θα φανει με τον καιρο!
    -->μηπως ξερεται ποιο ειναι το οριο εφαρμογων (αμα εχει καρτα 2GB μεσα )ωστε να μην κολλαει?

  • πολυ ειναι ή λιγο!?
    δεν εχω ιδεα απο τις τιμες σαρ,..εδω τν ακουσα τν λεξη για πρωτη φορα!

  • παιδια ξερει κανενας να μου πει πως θα αλλαξω την αποθηκευση δεδομενων απο την μνημη τηλεφωνου στην καρτα μνημης!??δεν ξερω να το κανω και τα εχει αποθηκευσει ολα στην μνημη τηλεφωνου και φουλαρε!

    • Υπάρχει/ υπήρχε μια εφαρμογή στο Android Market apps2sd κάπως έτσι. Διαφορετικά πας από τα settings-manage application επιλέγεις μια μια και βλέπεις αν σου δίνει επιλογή να την μεταφέρεις στην κάρτα μνήμη SD. Δεν το επιτρέπουν όλες.

  • ευχαριστω τα καταφερα!μηπως ξερεις τον λογ για τον οποιο δεν το επιτρεπουν!?

  • Γεια χαρά!!!
    Μπορεί να μου πει κάποιος πώς λέγεται η θύρα που έχει το IDEOS; Είναι mini usb, micro usb, micro usb 5 pin;;; Τα έχω μπερδέψει....
    Προσπαθώ να βρω αντάπτορα, κάτι σαν αυτό https://images.alloutdoor.co.uk/1/1250516248_667.jpg
    Ξέρει κανείς πού μπορώ να βρω;;;

  • To miniUSB είναι το πιο "μεγάλο" που υπάρχει (εκτός του κανονικού USB). Εσύ ψάχνεις για microUSB....
    Υπόψιν ότι πλέον σχεδόν όλες οι εταιρείες (αν εξαιρέσουμε τη γνωστή....) έχουν συμφωνήσει να χρησιμοποιούν microUSB στα κινητά τους....

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.