Huawei: Ετοιμάζει full screen κινητό a la Xiaomi Mi MIX;

Πριν από λίγες μέρες η Xiaomi κατάφερε να κάνει την έκπληξη ανακοινώνοντας το 6.4 ιντσών Xiaomi Mi MIX. Ένα smartphone χωρίς σχεδόν καθόλου περιθώρια που σύμφωνα με την ίδια καταλαμβάνει το 91.3% της μπροστινής πλευράς της συσκευής.

Λίγες μέρες αργότερα είδαμε κάποια renders από ένα Meizu smartphone, που φημολογείται ότι θα κινηθεί στα χνάρια του Mi MIX. Εδώ όμως η αναλογία οθόνης-συσκευής φαίνεται πως θα μπορούσε να αγγίξει και το 100%. Δεν υπάρχουν πουθενά περιθώρια ούτε και κουμπιά, ενώ ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είναι τοποθετημένος κάτω από την οθόνη.

Η επόμενη που ετοιμάζεται να πάρει σειρά για bezel-less smartphone θα είναι η Huawei; Σύμφωνα με post που δημοσιεύθηκε στο κινέζικο Weibo αναφέρεται ότι η Huawei ετοιμάζει κάτι που ονομάζεται Quad-edge screen. Και οι τέσσερις γωνίες αναφέρεται ότι θα έχουν curved-edge σχεδιασμό. Το κινητό θα είναι border-less και bezel-less.

Οι ίδιες πληροφορίες από το Weibo λένε ότι η Huawei μπορεί να φέρει το κινητό υπό ένα νέο brand. Δεν αποκλείουμε όμως και το ενδεχόμενο να ανήκει και στο honor sub-brand.

huawei full screen smartphone, Huawei: Ετοιμάζει full screen κινητό a la Xiaomi Mi MIX;

Xiaomi Mi MIX

huawei full screen smartphone, Huawei: Ετοιμάζει full screen κινητό a la Xiaomi Mi MIX;

Meizu smartphone render

huawei full screen smartphone, Huawei: Ετοιμάζει full screen κινητό a la Xiaomi Mi MIX;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat

H sony θα φτασει αυτην τη τεχνολογια σε καμια 60ρια χρονια

Αστέριος Στέλιος

Ωραίο και εντυπωσιακό θα έλεγα αλλά η μπροστινή κάμερα και το ακουστικό που θα πάνε άραγε ??? Κάτω από την οθόνη? ?? Αυτο λογικά δεν γίνεται. .. οπότε πάνω και κάτω θα έχει το υπόλοιπο 8% που περισσεύει από το 92% στην αναλογία οθόνης έτσι ώστε να χωρέσουν ηχεία κάμερες και αισθητήρες…
Η Apple να υποθέσω ανάλογη συσκευή θα την παρουσιάσει στα 20 χρόνια του iPhone 😀😂😂😅😂😅😀😅

Ιωάννης jb

Tiamat.. Όπως μας είχατε πριξει όλοι εδώ μέσα με το γιατί δε βάζει 2k κ ήρθε κ σας κοπανησε την 4k ε??
Όπως μας λέγατε εσύ κ άλλοι εξυπνακιδες ότι την δίνουν 1.30 οι εταιρίες στοιχημάτων για να κλείσει κ τώρα είναι η εταιρία με το μεγαλύτερο κέρδος ανά συσκευή??

Έχω δουλέψει z ultra με τα τεράστια περιθώρια αλλά στη χρήση δεν με ενόχλησαν πουθενά… Μόνο στην μετακίνηση υπάρχει θέμα!!

Αυτά τα τηλ με μηδαμινά περιθώρια είναι άβολα κ αν κάνουν επιτυχία θα είναι για άλλους λόγους!!!
Κ όχι για τα περιθώρια δεν είναι ο κόσμος ανώμαλος για να τον ενοχλήσουν τα 3 χιλιοστά παραπάνω!!

ΛΛ

Εντυπωσιακά σίγουρα τα τηλέφωνα αλλά δεν ξέρω αν είναι τόσο πρακτικά.. γιατί χρειάζεται να υπάρχουν κάποια ελάχιστα περιθώρια για να μπορείς να τα αγγίζεις, χωρίς να έχεις πρόβλημα.
Επίσης, για τη Sony δεν καταλαβαίνω γιατί το λένε αυτό γιατί έτσι και αλλιώς υπάρχουν γνωστες εταιρείες με σαφώς μεγαλύτερα μπεζελ όπως iPhone καλή ώρα κτλ αλλά δε βλέπω να γκρινιάζουν κάποιοι λες και τα τεράστια μπεζελ πχ του iPhone είναι αόρατα.

Makis

Θυμάμαι πριν 2 χρόνια περίπου άρθρα που έλεγαν πως η Samsung θα έβγαζε ( όπως και έβγαλε) οθόνες edge για να μην μπορούν να την αντιγράφουν οι Κινέζοι και σήμερα οι Κινέζοι προχωρούν με τρελές ταχύτητες και πρωτοπορούν με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά μπράβο θα πω για τους κινέζους τρέξτε και πρωτοποριστε θα πω σε Κορεάτες Αμερικανούς Φινλανδούς.

Gvirginia

@Ιωάννης jb
Έχεις κάποιο link που να υποστηρίζει αυτό που λες?

“είναι η εταιρία με το μεγαλύτερο κέρδος ανά συσκευή”

bezilys

@tiamat πάλι καλά να λες!!! 😉

Παπαροκας tiamat

Ειναι **αυλα να βαζεις το κινητο σου διπλα σε αλλα και να φαινεται μικροτερο ενω απολαμβανεις μεγαλυτερη ωφελιμη οθονη!!!!!!

Πως ειναι το pixel,τα sony ,τα iphone ενα πραγμα? Καμια σχεση!!!

vladimiros

@Gvirginia Προφανως ο Ιωαννης το διαβασε εδω..https://techblog.gr/b2b/sony-revises-xperia-shipments-to-17m-for-2016-8763/
To λεει στην πρωτη παραγραφο οτι βγαζει περισσοτερα σε καθε smartphone απο αλλους κατασκευαστες,παρολα αυτα ομως οι πωλησεις τις Sony δεν πηγαν και τοσο καλα για φετος!

Gvirginia

@vladimiros
Άρα είναι “η εταιρία με το μεγαλύτερο κέρδος ανά Android συσκευή”.

@Sav
Αυτό λέει ότι έγραψα παραπάνω και ότι απλά η Sony πουλάει, κατά μέσο όρο, ακριβότερα από τις άλλες Android εταιρίες. Το δέχομαι όμως, τα $26 > $23 το Q4 2015.
Πάντως βγαίνουν κάτι ωραία συμπεράσματα από αυτό το link.

Ευχαριστώ και τους δύο που βάλατε link.

Panos7GR

@Αστεριος Στελιος: Αν κρίνουμε από αυτό που λέει το άρθρο, “Οι ίδιες πληροφορίες από το Weibo λένε ότι η Huawei μπορεί να φέρει το κινητό υπό ένα νέο brand. Δεν αποκλείουμε όμως και το ενδεχόμενο να ανήκει και στο honor sub-brand.”, τότε εύκολα μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα ότι δεν θα πρόκειται για hi-end smartphone σαν το MiMIX και ούτε ναυαρχίδα. Συνεπώς θα πρόκειται για “πειραματική” συσκευή (οπως ηταν τα G Flex της LG) που θα την βγάλει με σκοπό να ανεβάσει το prestige της σαν brand, δείχνοντας μια καινοτόμα συσκευή. Αρα μπορούμε να πούμε πως για να το πετύχει αυτό, θα μπορούσε να μην έχει μπροστινή κάμερα. Δεν θα έχει front facing ηχεία όπως οι περισσότερες συσκευές της, δεν θα έχει κλασσικό ακουστικό για κλήσεις, αλλά το ίδιο που είχαν τα Sharp και το υιοθέτησε η Xiaomi, δλδ κάτω απ την οθόνη, δεν θα έχει κλασσικό αισθητήρα εγγύτητας αλλά υπερήχων όπως το MiMIX και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα μπει στη πλάτη όπως συνηθίζει η Huawei ή θα γίνει με υπερήχους επίσης. Λύσεις υπάρχουν.

manosz

Εγώ πάντως φτιάχνομαι με αλλά πράγματα και Όχι με το να συγκρίνω κινητά…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.