Huawei P30 Pro: Teardown δείχνει πόσο εύκολα αντικαθίσταται ο in-display fingerprint scanner [βίντεο]

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το Huawei P30 Pro έχει συγκεντρωμένη αρκετή τεχνολογία σε σχετικά μικρές διαστάσεις. Οπότε, καλύτερος τρόπος για να θαυμάσουμε αυτή την τεχνολογία είναι να ανοίξουμε τη συσκευή και να την κάνουμε κομμάτια. Αυτό ακριβώς σκέφτηκε ο JerryRigEverything και έκανε το παραπάνω teardown βίντεο για το Huawei P30 Pro.

O JerryRigEverything ξεκινά το teardown χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι θερμού αέρα για να μαλακώσει την κόλλα στο πίσω γυαλί. Όπως αποδεικνύει και το βίντεο, το πίσω μέρος του Huawei P30 Pro βγαίνει εύκολα, αφού δεν υπάρχουν ribbon cables τα οποία είναι συνδεδεμένα με το γυαλί της συσκευής. Το πρώτο πράγμα που αντικρίζουμε είναι το πηνίο της ασύρματης φόρτισης, η κεντρική πλακέτα, η μικρότερη βοηθητική daughterboard, μαζί με την μονάδα καμερών.

Huawei P30 Pro, Huawei P30 Pro: Teardown δείχνει πόσο εύκολα αντικαθίσταται ο in-display fingerprint scanner [βίντεο]

Μετά την αφαίρεση αρκετών βιδών, ο JerryRigEverything απομάκρυνε το hardware της ασύρματης φόρτισης και συνέχισε με την αφαίρεση της μπαταρίας, η οποία είναι κολλημένη πίσω από την οθόνη της συσκευής. Κάτι που προφανώς αποδεικνύει ότι η αποσυναρμολόγηση του Huawei P30 Pro απαιτεί τεράστια προσοχή.

Huawei P30 Pro, Huawei P30 Pro: Teardown δείχνει πόσο εύκολα αντικαθίσταται ο in-display fingerprint scanner [βίντεο]

Στη συνέχεια, ο JerryRigEverything βγάζει την daughterboard η οποία φιλοξενεί τη θύρα SIM/Nano Memory, το μικρόφωνο, τη USB type-C και τον in-display fingerprint scanner. Σύμφωνα με όσα βλέπουμε στο βίντεο, ο αισθητήρας μπορεί να αντικατασταθεί σχετικά εύκολα, αρκεί να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε το πίσω γυαλί χωρίς να προκληθεί οποιαδήποτε ανεπανόρθωτη ζημιά.

Βέβαια, υπάρχει και ένα ακόμη άσχημο σενάριο. Μπορεί εμείς να είμαστε αυθεντία στην αποσυναρμολόγηση, αλλά όταν αντικαθιστούμε το Touch ID σε προηγούμενων γενεών iPhone αυτός σταματά να λειτουργεί, κι αυτό συμβαίνει διότι το Touch ID είναι hard coded στον επεξεργαστή του κινητού, οπότε η αντικατάσταση μπορεί να γίνει μόνο από εξουσιοδοτημένο service της Apple. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν κάτι αντίστοιχο θα συμβεί σε περίπτωση αντικατάστασης του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο Huawei P30 Pro.

Huawei P30 Pro, Huawei P30 Pro: Teardown δείχνει πόσο εύκολα αντικαθίσταται ο in-display fingerprint scanner [βίντεο]

Μετά την αφαίρεση της mainboard και της μονάδας των καμερών, ο JerryRigEverything προχωρά στην περισκοπική κάμερα η οποία βρίσκεται μέσα σε ένα μικρό ορθογώνιο κουτί. Οι φακοί της κάμερας είναι τοποθετημένοι υπό γωνία ως προς την οπτική γραμμή της κάμερας του smartphone. Επομένως, ο καθρέφτης χρησιμοποιείται για να αντικατοπτρίσει την εικόνα στον άσχημα τοποθετημένο αισθητήρα. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός επέτρεψε στην εταιρεία να χρησιμοποιήσει αυτές τις κάμερες χωρίς να κάνει το τηλέφωνο παχύτερο.

Huawei P30 Pro, Huawei P30 Pro: Teardown δείχνει πόσο εύκολα αντικαθίσταται ο in-display fingerprint scanner [βίντεο]

Πώς σας φάνηκε ο εσωτερικός κόσμος του Huawei P30 Pro; Πιστεύετε ότι η επισκευή του είναι δύσκολη υπόθεση;

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.