Huawei P30: Δεν έχει σκορ στο DxOMark γιατί είναι παρόμοιο με το P30 Pro, σύμφωνα με τον CEO

Huawei P30, Huawei P30: Δεν έχει σκορ στο DxOMark γιατί είναι παρόμοιο με το P30 Pro, σύμφωνα με τον CEO

Εχθές πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση των Huawei P30 και P30 Pro στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο CEO της Huawei Consumer Business, Yu Chengdong, ανακοίνωσε ότι δεν αποκάλυψαν τη βαθμολογία που έλαβε το Huawei P30 στο DxOMark διότι είναι παρόμοια με αυτή του Huawei P30 Pro.

Καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Yu Chengdong επέμεινε αρκετά στο πραγματικά σημαντικό χαρακτηριστικό των Huawei P30 και P30 Pro, που σύμφωνα με αυτόν είναι οι κάμερες τις οποίες δημιούργησαν σε συνεργασία με τη Leica.

Το Huawei P30 Pro έχει 32MP selfie κάμερα με διάφραγμα f/2.0 και HDR+. Το σετ των πίσω καμερών του Huawei P30 Pro το δημιουργούν η Huawei Super Spectrum 40MP κάμερα με διάφραγμα f/1.6 και OIS, ο ευρυγώνιος φακός των 20MP με διάφραγμα f/2.2, ο περισκοπικός τηλεφακός των 8MP με διάφραγμα f/3.4 και OIS ο οποίος πετυχαίνει 5x οπτικό ζουμ, και ένας ToF αισθητήρας.

Αν και το Huawei P30 έχει την ίδια selfie κάμερα με το P30 Pro, στο πίσω μέρος δεν κουβαλάει την εντυπωσιακή τετραπλή κάμερα της Leica. Αντιθέτως, το Huawei P30 έχει τρεις κάμερες, μία Huawei Super Spectrum 40MP με διάφραγμα f/1.8, ευρυγώνιο φακό 16MP με διάφραγμα f/2.2, και έναν τηλεφακό 8MP με διάφραγμα f/2.4 που πετυχαίνει 3x οπτικό ζουμ και 5x υβριδικό.

Όπως καταλαβαίνουμε, οι διαφορές που έχουν οι κάμερες των δύο smartphone δεν είναι αμελητέες. Το Huawei P30 περισκοπικό τηλεφακό, ούτε αισθητήρα ToF, ούτε καν OIS. Αν λάβουμε υπόψη τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το εντυπωσιακό σκορ των 298 χιλιάδων που σημείωσε το Huawei P30 Pro στο AnTuTu, οι ισχυρισμοί του Yu Chengdong δεν έχουν κάποια βάση. Το Huawei P30 δεν μειονεκτεί μόνο από άποψη φωτογραφικού εξοπλισμού, αλλά γενικά σε hardware, σε σχέση με το μεγάλο του αδερφάκι. Οπότε, η λογική λέει ότι η βαθμολογία που πήρε από το DxOMark είναι ξεκάθαρα χαμηλότερη, από αυτή του Huawei P30 Pro.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Μάλλον ο Κινέζος μας περνάει για “αμερικανακια”…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.