Η Apple απαγορεύει το downgrade στο iOS 13.2 για να αποτρέψει το jailbreak

iOS 13.2, Η Apple απαγορεύει το downgrade στο iOS 13.2 για να αποτρέψει το jailbreak

Φαίνεται ότι η Apple αποφάσισε να μπλοκάρει το downgrade των iPhone στην έκδοση iOS 13.2, διότι παρουσίασε προβλήματα στη διαχείριση της μνήμης σε αρκετά μοντέλα smartphones της εταιρείας. Επιπλέον, έχει ως στόχο να εμποδίσει το jailbreak των κινητών της τηλεφώνων.

Με ποιον τρόπο μπλοκάρει το downgrade και τι σημαίνει αυτό

Για όσους δεν γνωρίζουν, το downgrade είναι η διαδικασία επιστροφής σε παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού που τρέχει μία συσκευή, τουλάχιστον όταν αναφερόμαστε σε OS. Η Apple λοιπόν κατάργησε την υπογραφή του iOS 13.2.

Όταν η Apple σταματά να υπογράφει μία έκδοση iOS τότε οι χρήστες δεν μπορούν πλέον να κάνουν downgrade το λειτουργικό των συσκευών τους μέσω του iTunes ή του Finder, στη συγκεκριμένη έκδοση.

Η διαδικασία του downgrade χρησιμοποιείται συχνά από όσους πραγματοποιούν jailbreak στα iPhone και τα iPad. Επιπλέον, μπορεί μερικές φορές να είναι χρήσιμη και για χρήστες που αντιμετωπίζουν σημαντικά σφάλματα μετά την ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS.

Γιατί η Apple μπλοκάρει το downgrade

Η εταιρεία είχε σοβαρό λόγο που κατάργησε την υπογραφή στο iOS 13.2. Το iOS 13.2.2 κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα και μεταξύ άλλων διόρθωνε ένα σοβαρό σφάλμα στη διαχείριση μνήμης.

Συγκεκριμένα, τα iPhone που είχαν εγκατεστημένο το iOS 13.2 έκλειναν από μόνα τους εφαρμογές που έτρεχαν στο παρασκήνιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι χρήστες να μην μπορούν να εκτελούν πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα.

Επιπλέον, έχει γίνει γνωστό ένα exploit που ονομάζεται “checkm8” και επιτρέπει το jailbreak των παλαιότερων μοντέλων iPhone, συμπεριλαμβανομένου του iPhone X, τα οποία τρέχουν παλιές εκδόσεις του λειτουργικού μέχρι και το iOS 13.2.

Η νεότερη έκδοση του λειτουργικού της Apple

Το iOS 13.3 βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης και η πρώτη public beta είναι ήδη διαθέσιμη. Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη ενημέρωση του iOS 13, η οποία θα εισάγει τα Communication Limits για το Screen Time, και μια σειρά από επιπλέον βελτιώσεις και χαρακτηριστικά.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.