Η Apple απαγορεύει το downgrade στο iOS 13.2 για να αποτρέψει το jailbreak

iOS 13.2

Φαίνεται ότι η Apple αποφάσισε να μπλοκάρει το downgrade των iPhone στην έκδοση iOS 13.2, διότι παρουσίασε προβλήματα στη διαχείριση της μνήμης σε αρκετά μοντέλα smartphones της εταιρείας. Επιπλέον, έχει ως στόχο να εμποδίσει το jailbreak των κινητών της τηλεφώνων.

Με ποιον τρόπο μπλοκάρει το downgrade και τι σημαίνει αυτό

Για όσους δεν γνωρίζουν, το downgrade είναι η διαδικασία επιστροφής σε παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού που τρέχει μία συσκευή, τουλάχιστον όταν αναφερόμαστε σε OS. Η Apple λοιπόν κατάργησε την υπογραφή του iOS 13.2.

Όταν η Apple σταματά να υπογράφει μία έκδοση iOS τότε οι χρήστες δεν μπορούν πλέον να κάνουν downgrade το λειτουργικό των συσκευών τους μέσω του iTunes ή του Finder, στη συγκεκριμένη έκδοση.

Η διαδικασία του downgrade χρησιμοποιείται συχνά από όσους πραγματοποιούν jailbreak στα iPhone και τα iPad. Επιπλέον, μπορεί μερικές φορές να είναι χρήσιμη και για χρήστες που αντιμετωπίζουν σημαντικά σφάλματα μετά την ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS.

Γιατί η Apple μπλοκάρει το downgrade

Η εταιρεία είχε σοβαρό λόγο που κατάργησε την υπογραφή στο iOS 13.2. Το iOS 13.2.2 κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα και μεταξύ άλλων διόρθωνε ένα σοβαρό σφάλμα στη διαχείριση μνήμης.

Συγκεκριμένα, τα iPhone που είχαν εγκατεστημένο το iOS 13.2 έκλειναν από μόνα τους εφαρμογές που έτρεχαν στο παρασκήνιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι χρήστες να μην μπορούν να εκτελούν πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα.

Επιπλέον, έχει γίνει γνωστό ένα exploit που ονομάζεται “checkm8” και επιτρέπει το jailbreak των παλαιότερων μοντέλων iPhone, συμπεριλαμβανομένου του iPhone X, τα οποία τρέχουν παλιές εκδόσεις του λειτουργικού μέχρι και το iOS 13.2.

Η νεότερη έκδοση του λειτουργικού της Apple

Το iOS 13.3 βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης και η πρώτη public beta είναι ήδη διαθέσιμη. Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη ενημέρωση του iOS 13, η οποία θα εισάγει τα Communication Limits για το Screen Time, και μια σειρά από επιπλέον βελτιώσεις και χαρακτηριστικά.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Galaxy Z Fold 3 Samsung Galaxy Z Flip

Τα Samsung Galaxy Z Flip 3 και Z Fold 3 θα είναι αδιάβροχα;

Πιστοποίηση IP, για προστασία από νερό και σκόνη αναμένεται να πάρουν τόσο το Samsung Galaxy Z Flip 3 όσο και το Galaxy Z Fold 3.

Smartphones MediaTek

H MediaTek θα κόψει πρώτη το… n-ή-m-α στα chipsets των 4nm

Η MediaTek έρχεται δυναμικά στα chipsets θέλοντας να είναι εκείνη η πρώτη που θα προσφέρει επεξεργαστή στα 4 nm.

Smartphones Apple iPhone SE

Άνδρας παρήγγειλε μήλα online και κέρδισε Apple iPhone SE

Ο Nick James στην Αγγλία παρήγγειλε online τα μήλα του από το supermarket Tesco και κατάφερε να κερδίσει ένα Apple iPhone SE.

Smartphones Samsung Xiaomi OPPO ΖΤΕ

Φέτος θα δούμε την selfie camera να κρύβεται κάτω από την οθόνη

Οι Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo, ZTE και Meizu θα παρουσιάσουν νέα smartphones με την selfie κάμερα κάτω από την οθόνη.