Η Apple απαγορεύει το downgrade στο iOS 13.2 για να αποτρέψει το jailbreak

iOS 13.2

Φαίνεται ότι η Apple αποφάσισε να μπλοκάρει το downgrade των iPhone στην έκδοση iOS 13.2, διότι παρουσίασε προβλήματα στη διαχείριση της μνήμης σε αρκετά μοντέλα smartphones της εταιρείας. Επιπλέον, έχει ως στόχο να εμποδίσει το jailbreak των κινητών της τηλεφώνων.

Με ποιον τρόπο μπλοκάρει το downgrade και τι σημαίνει αυτό

Για όσους δεν γνωρίζουν, το downgrade είναι η διαδικασία επιστροφής σε παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού που τρέχει μία συσκευή, τουλάχιστον όταν αναφερόμαστε σε OS. Η Apple λοιπόν κατάργησε την υπογραφή του iOS 13.2.

Όταν η Apple σταματά να υπογράφει μία έκδοση iOS τότε οι χρήστες δεν μπορούν πλέον να κάνουν downgrade το λειτουργικό των συσκευών τους μέσω του iTunes ή του Finder, στη συγκεκριμένη έκδοση.

Η διαδικασία του downgrade χρησιμοποιείται συχνά από όσους πραγματοποιούν jailbreak στα iPhone και τα iPad. Επιπλέον, μπορεί μερικές φορές να είναι χρήσιμη και για χρήστες που αντιμετωπίζουν σημαντικά σφάλματα μετά την ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS.

Γιατί η Apple μπλοκάρει το downgrade

Η εταιρεία είχε σοβαρό λόγο που κατάργησε την υπογραφή στο iOS 13.2. Το iOS 13.2.2 κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα και μεταξύ άλλων διόρθωνε ένα σοβαρό σφάλμα στη διαχείριση μνήμης.

Συγκεκριμένα, τα iPhone που είχαν εγκατεστημένο το iOS 13.2 έκλειναν από μόνα τους εφαρμογές που έτρεχαν στο παρασκήνιο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι χρήστες να μην μπορούν να εκτελούν πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα.

Επιπλέον, έχει γίνει γνωστό ένα exploit που ονομάζεται “checkm8” και επιτρέπει το jailbreak των παλαιότερων μοντέλων iPhone, συμπεριλαμβανομένου του iPhone X, τα οποία τρέχουν παλιές εκδόσεις του λειτουργικού μέχρι και το iOS 13.2.

Η νεότερη έκδοση του λειτουργικού της Apple

Το iOS 13.3 βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης και η πρώτη public beta είναι ήδη διαθέσιμη. Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη ενημέρωση του iOS 13, η οποία θα εισάγει τα Communication Limits για το Screen Time, και μια σειρά από επιπλέον βελτιώσεις και χαρακτηριστικά.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Gorilla Glass

Gorilla Glass DX και DX+: H φωτογράφιση με κινητό αλλάζει

Η τεχνολογία προστασίας της Gorilla περνά από την οθόνη και στον φωτογραφικό φακό των smartphones, με τα μοντέλα DX και DX+.

Smartphones Poco

Poco F3 GT: Επίσημα με επεξεργαστή Dimensity 1200

To Poco F3 GT αποκαλύπτεται επισήμως, με καρδιά Dimensity 1200 και εμφανή gaming προσανατολισμό στα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Smartphones Apple iPhone 13

iPhone 13: Θα παρουσιάσει η Apple έκδοση με χώρο 1 TB;

Αρκετές είναι οι αναφορές στο Internet που θέλουν την Apple να παρουσιάζει μία έκδοση του iPhone 13 Series με εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 1 ΤΒ.

Smartphones Samsung

Επίσημα στις 11 Αυγούστου το Samsung Galaxy Unpacked

Το επόμενο Samsung Galaxy Unpacked event είναι προγραμματισμένο για τις 11 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα.