Smartphones

Η Apple σχεδιάζει iPhone με δικό της 5G modem το 2022

Η Apple παρουσίασε τα iPhone 11 τον προηγούμενο μήνα και παρόλο που εξαγόρασε το modem τμήμα της Intel τον Ιούλιο, ακόμη δεν υπάρχει κάποιο 5G iOS smartphone. Το επόμενο έτος όμως με την κυκλοφορία των iPhone 12 αναμένεται να έρθει και το πρώτο iPhone με το πολυσυζητημένο 5G δίκτυο. Παρόλα αυτά, η Apple για την επερχόμενη κυκλοφορία θα χρησιμοποιήσει 5G modem που θα προμηθευτεί από την Qualcomm.

Τώρα, σύμφωνα με μία αναφορά ο Αμερικανικός κολοσσός θα ετοιμάσει ένα in-house 5G modem το οποίο θα ενσωματωθεί στα iPhone που θα κυκλοφορήσουν το 2022. Μία παρόμοια αναφορά φέτος υποστήριζε ότι το in-house 5G modem της Apple θα κυκλοφορήσει το 2021.

Σύμφωνα με την Fast Company, η διαδικασία σχεδίασης και κατασκευής ενός modem είναι δύσκολη, καθώς εκτός από την κατασκευή ενός λειτουργικού chip χρειάζεται και η ειδική πιστοποίηση από το FCC. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο η Apple πρέπει να εργαστεί σκληρά και να πιέσει όσο το δυνατόν περισσότερο για την γρήγορη κατασκευή του ώστε να φτάσει άμεσα στην διαδικασία των δοκιμών από το FCC.

Μέχρι στιγμής τα SoC της Apple ενσωματώνουν CPU, GPU και RAM με το modem να βρίσκεται σε ξεχωριστό chip. Αυτό ίσως αλλάξει με τον ερχομό του 5G ώστε τα iPhone να γίνουν περισσότερο αποδοτικά από άποψη ενέργειας.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 12 Οκτωβρίου 2019 7:48

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.