Η Microsoft προτιμά το Android και δεν θα επαναφέρει τα Windows Phone

Το 2016 η Microsoft κυκλοφόρησε το τελευταίο Windows Mobile smartphone, το Lumia 650. Τον Οκτώβριο του 2017 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα κυκλοφορήσει άλλα smartphones και πως η υποστήριξη του Windows 10 Mobile θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2019.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αρκετοί χρήστες έμειναν έκπληκτοι όταν η εταιρεία ανακοίνωσε το dual-screen Android smartphone Microsoft Surface Duo. Το τηλέφωνο θα τρέχει μία reskin έκδοση του Android την οποία δημιούργησαν από κοινού η Microsoft και η Google και έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να προσφέρει απρόσκοπτη εμπειρία χρήσης σε διπλές οθόνες.

Ο επικεφαλής προϊόντων της Microsoft, Panos Panay, σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι η εταιρεία δεν εξετάζει το ενδεχόμενο αναβίωσης του Windows Phone OS. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος λόγος είναι επειδή το Android είναι μία πλατφόρμα που έχει ήδη πολλές εφαρμογές, δημιουργούς και μεγάλο πλήθος χρηστών.

Πρόσθεσε, ότι το να αγνοήσει η Microsoft το Android, για το οποία ανέπτυξε και βελτιστοποίησε αρκετές από τις εφαρμογές της, θα ήταν “ηλίθιο”.

Από την άλλη, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, φάνηκε κάπως πιο διαλλακτικός και είπε ότι το Windows Phone OS δεν είναι κάτι σημαντικό αυτή την περίοδο για τη Microsoft. Αντιθέτως, η εταιρεία προτιμάει να επικεντρωθεί περισσότερο στις εφαρμογές και την εμπειρία που προσφέρει το OS στις συσκευές της.

Τέλος, η Microsoft δεν θεωρεί ότι το μέλλον της εταιρείας είναι το Android, απλά ήταν η ιδανική επιλογή για το Microsoft Surface Duo. Ωστόσο, όταν πρόκειται για κάποια μεγαλύτερη συσκευή μεγαλύτερη η μόνη επιλογή είναι τα Windows.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 5 Οκτωβρίου 2019 8:43

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.