Η Xiaomi άφησε στο λειτουργικό της debug app με πρόσβαση στο FPR σε πραγματικό χρόνο

, Η Xiaomi άφησε στο λειτουργικό της debug app με πρόσβαση στο FPR σε πραγματικό χρόνο

Ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη πρόκειται για μία επιπλέον “κάμερα” στην κυριολεξία, η οποία βλέπει και αναλύει τα βιομετρικά δεδομένα του χρήστη. Όπως φαίνεται όμως, ένας χρήστης στο Reddit είχε την απορία να δει τι ακριβώς βλέπει αυτή η κάμερα κάτω από την οθόνη, με το αποτέλεσμα να είναι η χειρότερη selfie κάμερα που βγήκε ποτέ.

Ο χρήστης, κάτοχος της συσκευής Xiaomi Mi 9T, κατέβασε την εφαρμογή Activity Launcher, η οποία δίνει πρόσβαση στους χρήστες σε κρυφά μενού της συσκευής, όπως factory tests. Όμως, φαίνεται πως η Xiaomi ξέχασε μέσα στο λειτουργικό της μία debug εφαρμογή, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τι μπορεί να δει εκείνη τη στιγμή ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Προφανώς και η ανάλυση δεν είναι ιδανική, καθώς δεν πρόκειται για πραγματική κάμερα με την έννοια της λήψης φωτογραφιών. Όμως το γεγονός και μόνο ότι μία εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή μπόρεσε να έχει πρόσβαση σε ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της συσκευής γεννά ερωτήματα. Εμείς προσπαθήσαμε να επαληθεύσουμε τα παραπάνω σε συσκευή Motorola Edge με Android 10, αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχο debug app.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.