iPhone 13: Το 5G modem θα είναι της Qualcomm

, iPhone 13: Το 5G modem θα είναι της Qualcomm

Μπορεί οι σχέσεις της Apple με την Qualcomm να μην είναι οι καλύτερες, αλλά πέρα από αυτό… business is business. Οι πληροφορίες θέλουν το iPhone 13 που θα παρουσιαστεί να είναι εφοδιασμένο με 5G modem από την Qualcomm.

Σε πρώτη φάση είχε θεωρηθεί δεδομένο ότι η Intel θα ήταν εκείνη που θα έβαζε τα 5G modem στο εσωτερικό των iPhone 13, αλλά τελικά η Apple ήρθε σε συμφωνία με την Qualcomm, η οποία θα φέρει έσοδα στα ταμεία της δεύτερης 4.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, τέθηκαν και χρονικοί περιορισμοί στο συμβόλαιο αυτό, με την Qualcomm να δεσμεύεται για την παροχή των modems στην Apple για τουλάχιστον 6 έτη.

Η Apple έχει δηλώσει ότι θέλει να βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δικές της δυνάμεις για τα chips των συσκευών της, αλλά κάτι τέτοιο δεν πρέπει να αναμένεται να συμβεί σύντομα, σίγουρα όχι πριν από το 2023. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο modem Spapdragon X65 που υπόσχεται ταχύτητες της τάξης των 10 Gbps θα βρει τη θέση του σε κάποιο μελλοντικό iPhone, αλλά όχι πριν από το 2022.

Η συμφωνία μεταξύ της Apple και της Qualcomm δεν σημαίνει ότι ξαφνικά έχουν εξομαλυνθεί οι σχέσεις του, καθώς η επιδίωξη της Apple να βασιστεί στις δικές της δυνάμεις παραμένει, απλώς θα αργήσει να συμβεί.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

εν τω μεταξύ τα τελευταία χρονια -οι χρηστες τουλαχιστον- παρακαλάγανε να μπουν μοντεμ της QCOM στα iphone…

byron

μα της κουαλκομ εχουν. επισης ποιος παρακαλαει? οθτε ενα ατομο δεν εχω δει

SUPS 👨‍⚖️

φέτος βάλανε Qualcomm τα προηγούμενα χρόνια ιντελ είχαν…Όσο για το “ούτε ένα άτομο λογικό αν διαβάζεις μόνο ελληνικά site”

Chris_BMW

Κανείς λάθος .

Πάντα της Qualcomm είχαν με εξαίρεση μια χρόνια νομίζω

SUPS 👨‍⚖️

Εσυ κανεις λαθος γιατι δεν εκατσες να το ψαξεις…Σειρα 11 ολα μοντεμ ιντελ, σειρα xs,max,xr ολα ιντελ και απο κει κ περα απο σειρα X και παλαιοτερα πχ iphone 8 καποια μοντελα ειχαν ιντελ καποια QM και αυτα με intel ειχαν παντα χειροτερες ταχυτητες…

Chris_BMW

Και η χρόνια που δεν θυμόμουν ήταν αυτή του 2019.
Αν σε κάτι δεν πρέπει να με αμφισβητείς καθότι ενημερώνομαι αρκετά γιατί με ενδιαφέρει είναι ότι αφορά την Apple .

Παραθέτω και αντιγραφή του κειμένου

«Srouji last July announced Apple’s $1bn acquisition of Intel’s smartphone modem business. Apple’s 2019 iPhones used Intel modems while older iPhones used 4G chips from Qualcomm. However, its 2020 5G iPhone lineup used Qualcomm chips.»

Chris_BMW

Η χρόνια που δεν θυμόμουν ήταν χρονιές και ήταν το 18-19.
Τις μόνες χρονιές που είχε intel .
Πάντα Qualcomm είχε από εποχή 4s και για τα πέντε επόμενα χρόνια μέχρι και το 6s αποκλειστικά .
Σε κάποια μοντέλα του 7 είχε intel (πολύ λίγα παγκόσμιος ) και στο ίδιο μοτίβο ήταν και η χρόνια του 17 .

Όπως βλέπεις το σχόλιο σου (πάνω σε αυτό που σου απάντησα αρχικά ) δεν στέκει καθόλου .
«Καθότι γράφεις φέτος βάλανε Qualcomm τα προηγούμενα χρόνια intel είχαν»

SUPS 👨‍⚖️

Σορρυ δλδ που δεν αναφερθηκα σε ολα τα iphone απο το 2007 εως σημερα…Επισης intel modem ειχαν τ iphone με at@t και t-mobile carriers οποτε στη μεγαλυτερη αγορα των iphone τις ΗΠΑ το δυσκολο θα ηταν ολα αυτα τ χρονια να βρεις QM modem σε iphone…

Dem

όχι ακριβός στο iphone 7 είχε μισά qualcomm μισα intel μετά παράτησε τα Intel στο 8 παλι μεχρι κάποια φάση είχε qualcomm μετά έβαλε πάλι Intel (Λόγο ελλείψεων) το ιδιο και στο x εχει και με intel και με qualcomm απο το x και μετα ειναι ολα intel
στο 11 το modem ειμαι XMM7660 της qualcomm και το network ic Avago 8100 για τα mid- high και Skyworks 78221 για τα low και το power managment controller του baseband (baseband pmic) ειναι και αυτό intel
στο 12 πάλι σε qualcomm το γύρισαν (μεχρι τώρα δεν εχω δει πάντως μοντέλα με intel)

Byron

η απλ αγορασε το mobile modem business της κουαλκομ και αναπτυσσουν κεραιες αυτη την στιγμη. περιμενουν να τελειωσει το συμβολαιο με την κουαλκομ και μετα θα αρχισουν να βαζουν δικες τους απο την εξαγορα

SUPS 👨‍⚖️

επιτηδες γραφετε ο,τι σας κατεβει?Tο mobile modem division της <<INTEL>> αγορασε ελεος!

Byron

μονο αγγλικα διαβαζω εκτος απο αυτο και ειμαι apple sheep, μαλλον μου ξεφυγε. αλλα ειναι τοσο καλυτερα της κουαλκομ??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.