iPhone 4 hands-on video statement

Εδώ και πάνω από δύο μήνες έχω στα χέρια μου ένα iPhone 4 το οποίο μου έχει παραχωρήσει η Cosmote. Δεν το χρησιμοποιούσα συχνά γιατι έπρεπε να δοκιμάζω και άλλα κινητά. Η χρονιά τελειώνει και το iPhone πρέπει να επιστραφεί. Λίγες ώρες πριν το αποχωριστώ του αφιερώνω αυτό το hands-on βίντεο.

, iPhone 4 hands-on video statement

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giorgosk

egw tha ithela kati parapanw..!!! alla den peirazei kalo htan kai auto.. mpravo kwsta!!!!

giorgos

vlachakis σε συμπάθησα μετά από αυτό

Giorgos

AAAA Κώστα έχω κι εγώ το ίδιο Wallpaper για την οθόνη κλειδώματος 😛

DJ_Teris

Χαχαχαχα και εγώ το ίδιο έχω! 😛

Μαρία Μαστρογιάννη

Πραγματικά η το αγαπάς πολύ η το μισείς αυτό το κινητό, εγώ πάντως από την ώρα που γνωριστήκαμε δεν το αλλάζω με κανένα, είναι πολύ ιδιαίτερο,,,,είναι καταπληκτικό!!!!!!!!

Ανδρεας Τ

Δεν είμαι κάτοχος του Iphone 4. Έχω το desire το απλό. Παρολα αυτά θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο στο κατα πόσο “παίζει μόνο του” ή δεν έχει ανταγωνιστή αν το προτιμάς πιο απλά.
Το έχω δει απο κοντα. Η οθόνη του κινητού είναι απλά απίστευτη και η κατασκευή του πολύ καλή. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν θεωρώ όμως οτι μπορείς να πεις οτι δεν έχει αντίπαλο όταν είναι ίσως το πιο ακριβό κινητό και η παραμετροποιησή του είναι μηδαμινή μπροστά σε άλλα κινητά. Έχει πάρα πολλά μειονεκτήματα.
Καλοπροαίρετη κριτική πάντα 🙂

Stratos

Έχω κι εγώ το 4αρι. Τι να λέμε τωρα… Δεν παίζεται. Όσο για το σήμα; Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα. Έχω καλύτερο σήμα απο το 3GS…

giorgos

Φανταστείτε το Iphone 4 να ήταν της NOKIA ή της Sony Ericsson. Δηλαδή χωρίς να είχε από πίσω το ωραίο μηλαράκι.Πείτε μου αν εσείς θα το πέρνατε. Δεν λέω, καλό κινητό αλλά θεωρώ πως έχει αρκετά μειονεκτήματα. Είναι όπως σας είπα πια θέμα της μάρκας του κινητού. Πιστέυω πως η Apple βγάζει τέλειους υπολογιστές αλλά κινητά δεν… Τουλάχιτον θα περιμένω μέχρι το Iphone 5.

dimitris

Και εγω δεν ειμαι φιλος της apple(απο αυτους που το μισουν) αλλα οχι και οτι δεν το εχει στα κινητα!!!!!!!!!!!!το πρωτο i phone ηταν αν μη τι αλλο επανασταση!!!!!!!!!!!

Ανδρεας Τ

ok κώστα εγώ κατάλαβα πως το είπες. Απλά είπα κι εγώ την γνώμη μου για το αν το θεωρώ κι εγώ κορυφή ή όχι

REDODIN7

Εγώ είχα αποφασίσει να περιμένω για να πάρω το λευκό όταν βγει αλλά τελικά θα περιμένω να πάρω το LG STAR που είναι σούπερ έχει και Froyo και θα πάρει αναβάθμιση σε Honeycomb 🙂

stavros

πριν λιγες ημερες δανειστηκα ενα android κινητο απο εναν κολητο για να το δοκιμασω. Τιποτα το φοβερο. Τελικα το user experience του iphone ειναι πολυ μακρια.

fotis

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΣΤΑ WINDOWS PHONE 7 ΓΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ UPDATES ΜΕ ΤΟ UI ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

VK

Εγω παλι το “παίζει σε μια κατηγορία μονο του” και “δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλο κινητό” δεν το εχω καταλάβει πως το εννοείς :/ . Οταν λες οτι δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλο κινητό τότε εννοείς οτι είναι καλύτερο απο ολα τα άλλα και αυτό ειναι λάθος και το ξέρουμε. Επίσης οταν λες παίζει σε μια κατηγορία μόνο του οκ μάλλον εννοείς στην κατηγορία των overpriced κινητών.

Πολύ καλό κινητό συμφωνώ αλλα ουτε μονο του παίζει ουτε και δεν συγκρίνεται…

Σταμάτης

Σε αυτά που κάνει τα κάνει πάρα πολύ καλά, σε αυτά που δεν κάνει, τα κάνει πάρα πολύ δύσκολα. Εάν ήταν φτηνότερο θα το πρότεινα σε έναν χρήστη με συγκεκριμένες απαιτήσεις.

PANOS

Φοβερη σχεδιαση, η ποιοτικοτερη κατασκευη, φοβερη οθονη, οτι app δεν εχεις φανταστει και ασε τους αλλους να ασχολουνται με το bluetooth, τα widgets και να προσπαθουν να το αντιγραψουν.

Kwnstantinos K

εγώ το μόνο που θα πω, είναι ότι αν εξαιρέσεις την κάμερα, το μόνο προιόν της Apple το οποίο παραδέχομαι ότι όντως αξίζει τα λεφτά του είναι ένα Ιpod touch 4th gen.
κάνει ότι κάνει το iphone, χωρίς Sim, χωρίς GPS και με κάμερα σχεδόν 1mp.
και κάνει 230 ευρώ!
αξίζει!
τώρα το iphone, προσωπικά δε το θεωρώ αποτυχία.ίσα ίσα, είναι πολύ καλό κινητό.
αλλά πανάκριβο και με πολλά αρνητικά για μένα σαν χρήστη. εγώ θέλω να του αλλάζω τα φώτα του κινητού 😉
θεωρώ επίσης, ότι είναι περισσότερο μόδα να ‘χεις Iphone.

panagiotisXII

Αυτο που μαλλον εννοει ο Κωστης ειναι οτι δεν συγκρινεται με καποιο αλλο γιατι ακριβως ειναι μονο του σε μια κατηγορια και οχι γιατι ειναι καλυτερο. Απλα τα υπολοιπα ειναι σε αλλες κατηγοριες. Το γιατι ολοι μας το καταλαβαινουμε και ειναι το γεγονος οτι αυτη τη στιγμη ειναι απο τα πιο αναγνωρισιμα προιοντα επανω στον πλανητη. Αυτο και μονο το κατατασσει σε μια ξεχωριστη ταξη. Τα μειονεκτηματα και τα πλεονεκτηματα τα ξερουμε ολοι, τα εχουμε πει χιλιαδες φορες και απο κει και περα καταναλωτες ειμαστε και ο καθενας κανει οτι θεωρει καλυτερο για την τσεπη του.

Οσο για το “η το αγαπας η το μισεις” δεν συμφωνω γιατι δεν ειμαι ουτε απο αυτους που το αγαπανε (για να αγαπησεις το κινητο εξαλλου πρεπει να το εχεις για ενα σεβαστο χρονικο διαστημα) αλλα δεν εχω και λογο να το μισησω εκτος αν ειχα εταιρια που να βγαζει κινητα 🙂 Μακαρι να ειχα την οικονομικη δυνατοτητα να αγοραζα και να δοκιμαζα ολα τα δυνατα μοντελα, αλλα απο τη στιγμη που δεν την εχω κανω οποια επιλογη θεωρω καλυτερη για μενα και αυτη δεν ειναι το iphone, χωρις αυτο να υποδεικνυει οτι το μισω κιολας.

Danielsan

Παιδιά δεν εξετάζουμε εδω τα κινητά ως προς την τιμή. Η τιμή είναι άλλο θέμα. Οποίος έχει τα δίνει. Άλλωστε και το galaxy και το desire δεν είναι και φτηνά. 600 ευρω κάνουν και είναι απο πλαστικό. Δεν ξερω αν είναι το καλύτερο, αλλωστε αυτα είναι υποκειμενικα, αλλά σίγουρα θα μείνει στην ιστορία όπως και κάθε άλλο iPhone. Χαράζει δρόμο η apple αυτη τη στιγμή και αυτο πρέπει να το παραδεχτούμε. Δεν ζητάει το εύκολο χρήμα δίνοντας ότι ζητάει η μάζα αλλά έχει την δική της φιλοσοφία.

Fadasma

και ο αναλογικός ήχος από τους δίσκους στα πικάπ είναι πιο ζεστός από τον ψηφιακό στα cd. αυτό τι σημαίνει οτι θα ακούμε μια ζωή μουσική από δίσκους βινυλίου;

psarrism

Συμφωνώ απόλυτα με τον Κώστα, η πράξη έχει δείξει ότι ή το αγαπάς ή το μισείς, υπάρχουν αυτοί που το λατρεύουν σχεδόν οπαδικά και εκείνοι που ξημεροβραδιάζονται για να πείσουν πόσο θύματα είναι όσοι αγόρασαν ένα κινητό χωρίς ραδιόφωνο και ότι η αξία ενός λειτουργικού συστήματος φαίνεται στα widgets και… στα live wallpapers. Φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θέλουμε widgets ή ράδιο ή καλύτερο notification system, κάτι που αποδεικνύεται από την ύπαρξη σχετικών επεκτάσεων/tweaks στο Cydia.

Babis ECE

Φίλε μου σε παρακολουθούσα ανελλιπώς για πολύ καιρό, αλλά τους τελευταίους μήνες δεν έχει νόημα κάποιος να σε διαβάζει. Και εξηγούμαι:
´Οτι και να τεστάρεις το συγκρίνεις με το iPhone και το βγάζεις χειρότερο. Δεν είναι η “Δευτέρα Παρουσία” το iPhone 4 όπως περιγράφεις.. Αυτή η ατάκα “Ε δεν είναι και iPhone” σε κάθε παρουσίαση κινητού έχει καταντήσει εκνευριστική… Έχει και τα προβλήματά του και τα (αρκετά) μειονεκτήματά του.
Ναιέχει τέλειο Design, δεν διαφωνεί κανένας, αλλά έχει και χτυπητές αδυναμίες. Δεν έχει νόημα να τις παραθέσουμε, γνωστά είναι σε όλους. 🙂

Λίγη αντικειμενικότητα δεν βλάπτει, ειδικά όταν έχεις ένα τεχνολογικό site..
Καλή συνέχεια.

STEVE JOBS

Εννοείται οτι και εχει μειονεκτηματα το iPhone όπως και καθε αλλο κινητο. Δεν έχει βγεί ακομα το τελειο κινητο. Αλλα σε ορισμενα πραγματα (αρκετα κατα την γνωμη μου) ειναι το κορυφαιο. Αυτο οσο και να μην αρεσει σε καποιους πρεπει να το παραδεχτουμε.
Και σιγουρα αυτη την εποχη αποτελει μετρο συγκρισης το iPhone καθως ειναι το δημοφιλεστερο. Οποτε αναποφεκτα ο οποιοσδηποτε (και ο Κωστας) αναγκαζεται οποιο κινητο πεφτει στα χερια του να το συγκρινει σε ορισμενους τομεις οπως την οθονη, το ποσο smooth ειναι, ποσο γρηγορο κλπ

Nionio

Δύο προτάσεις έγραψαν, που όντως ισχύουν.

Α) Παίζει μόνο του σε μια κατηγορία
Β) Ή το αγαπάς ή το μισείς…

@Vlachakis είσαι θεός! Από εδώ και περά θα κυκλοφορώ με στάμπα με το όνομα σου! 😛

Babis ECE

Φίλε Κώστα καθόλου κακοπροαίρετη δεν είναι η κριτική μου. Ναι μεν σκληρή, αλλά με τις καλύτερες προθέσεις. Όπως ανέφερα και προηγουμένως, παρακολουθούσα το techblog πολύ καιρό. Έχω γελάσει και με το iHold, κλπ.. 🙂

Απλά με αφορμή τα Pinch-to-zoom και την οθόνη πιστεύω παρασύρεσαι παραπάνω απ’ ότι πρέπει και αξίζει της συσκευής, την οποία αποθεώνεις διαρκώς. Θα ήθελα ας πούμε να δω μία παρουσίαση συσκευής χωρίς να ακούσω το κλασσικό “καλή οθόνη, αλλά δεν είναι και iPhone”..
Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

Έχω ένα Milestone με 2.2 Cyanogen ROM. Άψογο pinch-to-zoom έχει, ταχύτατο είναι, όπως και η απόκριση οθόνης του, Motorola Engineering και ποιότητα κλήσης Άψογη με Α κεφαλαίο.
Επειδή έχω χρησιμοποιήσει και iPhone 4 και Galaxy S και ένα Desire, όλα από φίλους, δεν έχουν πια και τις τρομακτικές διαφορές στο Feeling της οθόνης..
Προσωπικά δεν μπορώ να αποχωριστώ το MIlestone γιατί πλέον δεν μπορώ να διανοηθώ smartphone μου χωρίς Qwerty, με βολεύει αφάνταστα για email, msn, σερφάρισμα κλπ..

Φιλικά,
Μπάμπης

vagosnet

παιδια μην την πεφτετε στον κωστα και στο site!!ειναι ισως ο καλυτερος αναλυτης τεχνολογιας στην ελλαδα και το site του εχει τα καλυτερα νεα (δεν ξεχναμε πιστευω το psp phone)!!!και οσο για τo iphone αλλαξε τα δεδομενα στον χωρο της κινητης τεχνολογιας και γενικοτερα στην τεχνολογια με τις καινοτομιες του.και οτι απο μονο του ειναι μια κατηγορια συμφωνω απολυτα!!

dimitris

κατι ασχετο…
σε περιπτοση που παρω ενα iphone 4 απο Αμερικη θα εχω προβλιματα???
….με θεματα φορτισης,δικτιο κτλ

gstathis

με θέμα φόρτισης φίλε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. με θέμα δικτύου όμως ναι… θα πρέπει να κάνεις απαραίτητα jailbreak σε πρώτη φάση και στην συνέχεια unlock το κινητό για να πιάνει οποιαδήποτε ετερεία κινητής τηλεφονίας.. για την εκάστοτε αναβάθμιση firmware επίσης πρέπει να περιμένεις να βγαίνει το jailbreak και το unlock.

dimitris

και παιζει σπαζμενο firmware για το 4???
πως θα το κανω???

sdaoulas

Κωστα για να καταλαβω
Οτι νεο κινητο εχει βγει και πριν καλα καλα ερθει στην χωρα μας του εχεις κανει 10λεπτο, 15λεπτο και βαλε hands-on και το iPhone 4 εδω και μηνες, μηνες λεω εκανες ενα 3λεπτο? Να ρωτησω γιατι?

vaskor

Είχα το iPhone και το άλλαξα με Samsung Galaxy S.
To iOS είναι πολύ μπροστά σε σταθερότητα, smooothness και γενικότερη εικόνα από το Android 2.2 που πέρασα στο Samsung. Το μήλο έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα προόδου ενώ το ανδροειδές τρέχει ξωπίσω του καταιδρωμένο. Είναι αλήθεια πως έχω μετανοιώσει για την αλλαγή αυτή. Επίσης έχει κάνει πολλά κολλήματα και λαγκάρει συχνά σε διάφορα πράγματα, πράγμα που σχεδόν ποτέ δεν αντιμετώπισα στο μήλο. Είναι εκνευριστικό να περιμένεις τρία και τέσσερα δευτερόλεπτα για να σου ανοίξουν φερ’ειπείν οι επαφές…
Επίσης σαν κατασκευή το μήλο είναι απλά άριστο. Συμπαγές και τόσο καλοφτιαγμένο που δε σου αφήνει περιθώρια να το κατηγορήσεις σε κάτι. Ίσως το ότι είναι λιγάκι βαρύ για κινητό?
Γενικά το μήλο είναι κορυφή. Όπως είπε και στο βίντεο είναι μια κατηγορία μόνο του. Δεν το φτάνουν τα εως τώρα ανδροειδή. Νομίζω ότι η διαφορά προς τα εμπρος θα φανεί τώρα που βγαίνουν τα διπυρηνα με ανδροειδές. Αυτά φαίνονται πολύ δυνατά…

alex

για το activetion του χρειαζεται καρτα sim?

Γιώργος Π.

Καλά που υπήρξε “λαϊκη απαίτηση” ιαφορετικά γιατί να κάνεις review στο iphone 4? Λες και είναι κανά σημαντικό τηλέφωνο……χριστιανέ μου έχεις το iphone 4 στα χέρια σου 2 μήνες και κάθεσαι και κάνεις review σε κάθε άλλη μπακατέλα αντί για το πιο hot τηλέφωνο που υπάρχει ; Όχι ότι είναι το καλύτερο τηλέφωνο αλλά είναι το πιο hot.

nikos

Κώστα έχω δεί το σχόλιο του προηγούμενου χρήστη σε σχέση με το galaxy s απλά θα ήθελα την γνώμη σου σε σύγκριση αυτών των δύο διότι είχες πει πολύ καλά λόγια και για το galaxy s..
ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 4

Η στιγμή που iPhone πιάνει ξαφνικά φωτιά [βίντεο]

Ένα πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο καταγράφει τη στιγμή που ένα iPhone 4, που λειτουργούσε τέλεια, τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες.

Smartphones Apple iPhone iPhone 4

Ο Κινέζος που πούλησε το νεφρό του για ένα iPhone 4 το 2011, θα υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση για το υπόλοιπο της ζωής του

Το 2011, ο Xiao Wang στην Κίνα ήθελε να αγοράσει τόσο πολύ το iPhone 4 που έκανε μια συμφωνία για να πουλήσει το νεφρό του και να αγοράσει τη συσκευή της Apple. Πλέον η ζωή του κινδυνεύει μιας και εξ αιτίας μόλυνσης θα πρέπει να υποβάλλεται πλέον σε αιμοκάθαρση για το υπόλοιπο της ζωής του.

Smartphones Apple iPhone iPhone 4

Πόσο εύκολα μπορούν όλοι να ξεχωρίσουν iPhone 4 από iPhone X;

Η Apple με το επετειακό iPhone X έχει κάνει τις μεγαλύτερες αλλαγές στο iPhone συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, για την ίδια είναι μια φουτουριστική συσκευή. Σε κάποιους αρέσει και σε άλλους όχι, αλλά σίγουρα έχει κεντρίσει την προσοχή.

Business Apple iPhone iPhone 4

Apple: Ετοιμάζει δικά της OLED panels για τα iPhone του 2018

Η Samsung είναι αυτή που έχει την απόλυτη κυριαρχία στην αγορά των OLED panels για mobile συσκευές και η Apple θα συνεργαστεί μαζί της για το επερχόμενο iPhone 8, που θα ανακοινωθεί Σεπτέμβριο.