iPhone 6 και iPhone 6 Plus, Στην κορυφή των φωτογραφικών smartphones

To iPhone της Apple είναι ένα από τα πιο δημοφιλή smartphones ανάμεσα στους φωτογράφους. Η DxO Mark πέρασε τη νέα κάμερα των iPhone 6 και iPhone 6 Plus από τα απαραίτητα τεστ για να διαπιστώσει κατά πόσο αυτή έχει βελτιωθεί από το προηγούμενο μοντέλο αλλά και που βρίσκεται σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Το iPhone 6 “σκόραρε” 82 πόντους (ίδιο σκορ και για τις δύο εκδόσεις), το μεγαλύτερο σκορ στα τεστ μέχρι τώρα, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τα Samsung Galaxy S5 (79), Sony Xperia Z3 (79), Sony Xperia Z2 (79) και στην τρίτη το “αρχαίο” Nokia Lumia 808<\ (το οποίο παραμένει ακόμα πολύ υψηλά). Η κάμερα των 8 Megapixels με το νέο γρήγορο σύστημα αυτόματης εστίασης και τον οπτικό σταθεροποιητή έφεραν το νέο smartphone της αμερικανικής εταιρείας στην πρώτη θέση. Ανάμεσα στις δύο εκδόσεις, το iPhone 6 φαίνεται να τα καταφέρνει ελάχιστα καλύτερα στην λήψη φωτογραφιών, ενώ το iPhone 6 Plus είναι ελάχιστα καλύτερο στην λήψη video.

Τα θετικά που αναφέρονται στην αναφορά της DxO Mark σε σχέση με την λήψη φωτογραφιών είναι:
• πολύ καλή έκθεση
• εντυπωσιακό σύστημα αυτόματης εστίασης ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό
• ελκυστική διαχείριση των χρωμάτων
• καλή απεικόνιση των λεπτομερειών
• καλή απόδοση με χρήση flash
Τα αρνητικά είναι:
• εμφανής θόρυβος φωτεινότητας σε χαμηλό φωτισμό (κυρίως στο iPhone 6)
• πρόβλημα στα χρώματα και εμφάνιση morie (μουαρέ) σε μερικές εικόνες
• το iPhone 6 παρουσιάζει τα φαινόμενα ghosting και fringing

Όσο αφορά την λήψη video τα θετικά είναι:
• πολύ γρήγορο και ακριβές σύστημα αυτόματης εστίασης (το καλύτερο σε smartphone ως τώρα)
• εξαιρετική λειτουργία του σταθεροποιητή σε καλές φωτιστικές συνθήκες
• ελκυστικά χρώματα σε μεγάλο εύρος φωτιστικών συνθηκών
• καλή διαχείρηση του ψηφιακού θορύβου
Τα αρνητικά είναι:
• σε μερικές περιπτώσεις η έκθεση δεν γίνεται σωστά
• στο iPhone 6 Plus έχουμε την παρουσία artifacts λόγω της λειτουργίας του σταθεροποιητή

Διαβάστε όλο το review της DxO Mark εδώ.

Πηγή: Pttl.gr

Επεξεργάστηκε την 23 Ιανουαρίου 2022 12:41

Σχόλια

  • επειδη ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ το βλεπω παρα πολυ θετικα οτι η apple εβαλε μια πολυ καλη καμερα, γιατι θα αναγκαστουν και οι υπολοιποι να βαλλουν κατι καλυτερο και ειμαι σιγουρος οτι μολις μετρησουν το note 4 η πρωτη θεση θα αλλαξει χερια!

  • Συγνώμη είμαι λίγο άσχετος από κάμερες.. Αλλά πως γίνεται να είναι καλύτερη η κάμερα του iPhone και του s5 από του Nokia 1020? έχω το 1020 και σε όλες τις συνθήκες βγάζει απίστευτες φωτό.

  • #βασιλη τα πληρωμενα reviews ειναι οτι πιο καθημερινο στις μερες μας, απλα ελπιζω το DxO Mark να μη διακυβευει τη φημη του και την αξιοπιστια του για λιγα χιλιαρικα...

  • λειπουν NOTE 3 , NOTE 4 , LG G3 !

    εγω εχω βαλει ρομ g3 based στο lg g2 μου και η καμερα εχει βελτιωθει παρα παρα πολυ !
    μονο και μονο απο το λογισμικο !!!!!!!!!

    φανταστειτε καμερα το g3 ! κι ας μην εχει επιλογες για ρυθμισεις , βγαζει τελειες φωτογραφιες
    προσαρμοζεται αυτοματα σε οποιεσδηποτε συνθηκες !

    παντως οπως και να χει , μπραβο στην Apple για την φωτογραφικη ...
    πολλους τους ενδιαφερει η απλοτητα και η καμερα , αρα κατευθειαν apple !

  • Είδα συγκριτικό τεστ των z3-iPhone6 στο βίντεο και στο θέμα σταθερότητα το z3 είναι βασιλιάς

  • Εξαιρετική λειτουργία του σταθεροποιητή, ελκυστικά χρώματα... Πιο υποκειμενικός στα σχόλια πεθαίνεις!
    Μακρυά από τέτοιες αστείες συγκρίσεις. Δηλ τα 20megapixel του Sony λήφθηκαν υπόψιν;;;
    Εγώ λέω να έρθει Ελλάδα να το δω τι φώτο τραβάει και μετά σχολιαζω ποιότητα κάμερας

  • To Z10 πιάνει 67; Και το Lumia 920 μόνο 66; Ε όχι..Όποιος έχει δει φωτογραφίες απο τα δύο κινητά θα καταλάβει! Στις βραδινές το Ζ10 είναι μηδέν!
    Το 808 δέχομαι ότι μπορεί να περνάει το 1020, αλλά τα υπόλοιπα δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι καλύτερα. Γενικά ποια είναι τα αντικειμενικά κριτήρια βάση των οποίων δίνεται η βαθμολογία; Μήπως κάποιοι τους τα ακούμπησαν..;

  • Ναι καλά τραγουδάτε εσείς οι ifans...Τα καλύτερα camera phone είναι τα lumia!Και όχι λόγο mpxls αλλά λόγο pure view και carl zeis!Όποιος έχει πιάσει στα χέρια του lumia ξέρει ότι δεν έχει ανταγωνιστή σε αυτήν την κατηγορία!Ειδικά με το νεο update για window phone η κάμερες τους θα γίνουν ακόμη πιο τέλειες απ'ότι είναι ήδη!Δεν έχω lumia αλλά η αλήθεια να λέγεται!

  • Ειναι απιστευτο το πως καποιοι ihaters οποτε βλεπεται να ειναι σε κατι πρωτο το iphone σημαινει οτι ειναι στημενο ή πληρωμενο. Η Apple δεν εχει αναγκη να πληρωσει καποιον για να τους πει οτι εχουν πολυ καλη καμερα. Μαθαιτε επιτελους πως υπαρχει και η αντικειμενικοτητα. Αν ελεγαν δηλαδη οτι του S5 ειναι στην πρωτη θεση τοτε θα επρεπε να βγουμε ολοι να που πως ηταν στημενο; Πραγματικα ειστε πολυ ελεος μερικοι!!!

  • καλα βεβαια δεν σημαινει και τιποτα αυτο γιατι η διαφορα δυσκολα θα ειναι ορατη απο απλουσ χρηστεσ !

  • Το iPhone 6 &+ έχουν μεγάλο αισθητήρα, αυτό τους καθιστά βασιλιάδες.

    Που τώρα είναι το παλικάρι που θα μας πει ότι το lumia 1020 είναι καλύτερο από επαγγελματικές DSLR επειδή έχει πολλά MegaPixel?

  • Αυτο ακριβώς που λέει ο αλεξ...
    Μέγεθος αισθητήρα αλλά κ φωτεινότητα φακού είναι το Α και το Ω στην ψηφιακή φωτογραφία....
    Τα ΜΡ είναι για τα πιτσιρίκια κ τους άσχετους...
    Κ ναι ενα κινητό με μεγάλο φωτεινό κ καλής ποιότητας αισθητήρα μπορεί να αποδώσει καλύτερα τις φωτο από ένα άλλο που έχει μικρότερο αισθητήρα κ πιο πολλά mp...

  • Έχω αρκετά κινητά, μεταξύ αυτών Lumia 1020, Galaxy S5 (και έχει περάσει από τα χέρια μου και το 4S!) και iPhone 5s...και είμαι και ερασιτέχνης φωτογράφος. Έχω πάει μέχρι και σε ΙΕΚ απλά και μόνο για τη κ@υλα μου ώστε να μάθω μερικά πράγματα παραπάνω.
    Μπορεί το DxO Mark να κάνει review σε DSLR και να βγάζει αξιόπιστα αποτελέσματα, αλλά κατά τη γνώμη μου όσον αφορά τα κινητά πρέπει να τα αρπάζει χοντρά!!! Δεν θα αναφερθώ στο iPhone 6 επειδή δεν το έχω χρησιμοποιήσει για να έχω άποψη, αλλά τα τέσσερα παραπάνω που ανέφερα, τα έχω τεστάρει όλα σε παρόμοιες συνθήκες και το 1020 απλά τα πατάει κάτω για πλάκα!!! Το S5 μπορεί να πλησιάζει κάπως σε συνθήκες καλού φωτισμού, αλλά νύχτα κτλ το Lumia απλά δεν έχει αντίπαλο! Και για να καταλάβετε πόσο π@π@ριες γράφει το DxO Mark, βαθμολογεί το Flash του S5 και του 5s πιο πάνω από το 1020...Πραγματικά γελάω! Έχω βγάλει φωτογραφίες στο σπίτι μέσα, νύχτα και χωρίς καθόλου φως με όλα και ενώ του Lumia η ποιότητα και η λεπτομέρεια είναι απίστευτα για τις συγκεκριμένες συνθήκες, τα άλλα έχουν τόσο θόρυβο που οι φωτογραφίες είναι πρακτικά άχρηστες! Στη φωτογραφία απλά δεν έχει αντίπαλο αυτή τη στιγμή!!! Δείχνω φωτογραφίες σε φίλους από τα συγκεκριμένα κινητά ώστε να διαλέξουν ποια τους αρέσει περισσότερο (blind test) και όλοι ανεξαιρέτως έχουν διαλέξει του Lumia! Στο μόνο που υστερεί το 1020 είναι ο χρόνος που χρειάζεται από λήψη σε λήψη. Εκεί τα άλλα είναι ανώτερα!
    Όσον αφορά το βίντεο, έχω τραβήξει βράδυ σε συναυλία και σε νυχτερινό κέντρο με τα 1020 και 5s (δυστυχώς το S5 ακόμη δεν το δοκίμασα σε τέτοιες συνθήκες) και το 5s δεν μπορεί να πλησιάσει ούτε για πλάκα! Ο ήχος, που είναι και το βασικό στη συγκεκριμένη περίπτωση, απλά δεν συγκρίνεται! Άσε που με το loseless zoom έφερνα τη σκηνή δίπλα μου χωρίς να χάνω σε ποιότητα! Με το 5s όταν επιχειρούσα να κάνω zoom, η ποιότητα γινόταν σαν του 5800XpressMusic που είχα κάποτε!
    Αυτά από μένα...
    ΥΓ.: Πριν μου κολλήσει κανείς καμιά ταμπέλα του Lumia fanboy ή του iHater να δηλώσω λάτρης της HTC η οποία δυστυχώς τα έχει κάνει ........παπάρα στο τομέα φωτογραφία! :-(

  • Εχω δει δειγματα από το iPhone 6 και οντως πρεπει να εχει πολύ καλη καμερα. Αλλα τα αποτελέσματα γενικα του dxomark και από αλλα κινητα που εχω πιασει δεν μου φενονται πολύ αξιοπιστα. Δεν γνωρίζω βεβαια με τι κριτηρια βαθμολογουν..το 1020/808 εχουν ακομα την καλυτερη καμερα..οποιος τα πιασει στα χερια θα καταλαβει. Δεν καταλαβαινω πως σε αυτά τα test χανουν από τον ανταγωνισμο.

  • Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Πληρωμένοι για να προωθησουν το iPhone. Δεν γίνεται αυτό που λένε. Το 1020 είναι πρώτο μακράν. Κώστα εξέφρασε κι εσύ Μία γνώμη.

  • To dxo δεν είναι πληρωμένο όμως ο λόγος που το 1020 πχ είναι πίσω του iphone 6 είναι ένας, κρίνουν τα κινητά βάσει των προτύπων σύγκρισης των dslr: και εξετάζουν πρώτον τη λεπτομέρεια ανα πιξελ και όχι τη Γενική με αποτέλεσμα κινητά όπως το one, one m8, iphone 6 με πιξελ μεγέθους τουλάχιστον 1,5μm να παίρνουν πολύ υψηλότερη βαθμολογία από οτι τους αναλογεί και να δίνεται επίσης πολλή σημασία σε τομείς όπως η καταγραφή βίντεο 1080p και η ταχύτητα λήψης όπου το 1020 μένει πιο πίσω (υπάρχουν και άλλες "παραξενιές" που ενδεχομένως δε γνωρίζω). Οπότε πληρωμένοι δεν είναι αλλά δεν είναι και το κατεξοχήν σαιτ για να δείτε αν θέλετε να αγοράσετε καλό cameraphone. Αυτό δε σταματά το 6 από το να είναι άριστο cameraphone αλλά όχι το καλύτερο απαραίτητα.

  • Έλεος ρε θα μας τρελάνουν; Είχα το lumia 1020 για 3 μήνες! Έχω τραβήξει 4000 φωτογραφίες σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Τέλειο φλας τέλεια ποιότητα νυχτα και μερα. Μετά το lumia ότι και να δω μου φαίνεται για πέταμα! Είχε το s4 η κοπελα μου και πριν μερικες μερες το εδωσε και πηρε το s5. Η διαφορά είναι τεράστια! Ακου εκει πρωτο το iphonaki!

  • Τα iPhone είχαν έχουν και θα έχουν την χειρότερη λειτουργία-ποιότητα κάμερας απο τον ανταγωνισμό ίδιας κλίμακας τιμής... Αυτά τα τεστ και το κάθε τεστ εγω τα ακούω βερεσέ! Έχω και είχα στα χέρια μου iPhone 5s - 5! Ένα galaxy s4 τα ξεπέρασε και τα 2 δε μιλάω καν για ανώτερες συσκευές! Αυτά όλα είναι μαρκετινγ και νευριάζω που υπάρχει κόσμος που τα πιστεύει με κλειστά μάτια! Δηλαδή το iPhone έχει καλύτερη κάμερα απο τα lumia 1020 xperia z2-z3 lg g3 kai galaxy zoom -s5 - note 4!!! Ε θα τρελαθώ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θέλουν να βγάλουν ντε και καλά το καλό άριστο! Εγω το πιστεύω ότι πληρώνουν οτι πληρώνεται για τη διαφήμιση! Γιατί ένας άσχετος που θα δει όλα αυτά τα ο θεος να κάνει τεστ θα τα πιστέψει και θα πάει τρέχοντας να το αγοράσει!! Το επόμενο μ κινητό θα είναι κάποιο high-end android Καληνύχτα Apple κάτσε πούλα marketing αργά ή γρήγορα ο κόσμος θα ξυπνήσει υπομονή

  • Επειδή οι περισσότεροι εδω μέσα είστε άσχετοι απο φωτογραφια θα σας πω πως τα dxo ειναι τα καλύτερα εργαστήρια μετρήσεων στον κόσμο. Ειναι λοιπόν τραγικό να πιστεύουν κάποιοι πως δεν εινα αληθινές οι μετρήσεις .

  • όσο τα lumia βρίσκονται τόσο χαμηλά στην βαθμολογία , άλλο τόσο αληθινό και αξιόπιστο είναι αυτό το τεστ..Ουστ ρε..δεν μασάμε σανό...το σανό δώστε το στην κορυφή αυτού του τεστ...γιατί θα βγουν να πούνε ότι το iPhone μπορεί να λυγίζει, μπορεί να κολλάει από τις αναβαθμίσεις που πηγαινοέρχονται, αλλά.........στην κάμερα είναι κορυφή! Ουστ ρε!!!!

  • Ναι Κώστα πες και εσύ αποψη.

    Και όταν την πεις βάζω στοίχημα ότι θα παρεξηγησουν ότι και να γράψεις!

  • Τι review και μπουρδες!!!Πιστεψτε τα ματια σας ρεεεεεεεεεεεεεεεε...Δειτε φωτο απο λουμια 1020 και φωτο απο iphone 6 και μετα πειτε μου που φαινονται καλυτερες οι φωτο σε οποιαδηποτε συνθηκη..

  • ότι νάνε γράφουνε καλύτερο από το lumia 1020,1520,930 και φυσικά το 808 pure view? μην τρελαθούμε αυτό δεν γίνετε....και υπάρχουν και άλλα καλύτερα σε κάμερα όπως το s5z3 και note4. και επειδή μιλάνε χωρίς να έχουνε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ιδέα για το τη φωτογραφίες βγάζει το 1020 που μέχρι και φωτογράφοι που το έχουνε πιάσει έχουν πει ότι είναι το καλύτερο. καλό το iphone άλλα σε κάποια πράγματα δεν μπορεί να είναι καλύτερο έλεος...

  • Δεν είχα ποτέ lumia αντιθέτως είμαι κάτοχος s5 και πρόσφατα πούλησα το 5s και z2.
    Η δουλειά μου έχει σχέση με τηλέφωνα και περνάνε όλα από τα χέρια μου και σαν τις φωτογραφίες των lumia δεν υπάρχουν, όποιο τεστ βλέπω είτε δεν τα αναφέρουν γιατί δεν χρειάζεται να πληρώσει η Microsoft για διαφήμιση κάμερας είτε για να βάλουν κάποιο δικό τους στην κορυφή.

  • Μου αρέσει που μερικοί ζουν σε άλλο κόσμο! Αποκλείεται λέει ο άλλος τα τεστ να μην είναι αληθινά επειδή το DxO είναι τα καλύτερα. Μάλλον δεν ξέρει ότι money talks! Δηλαδή αν πήγε η Apple και τους έσκασε κάνα δυο εκατομμύρια (μη ξεχνάμε ότι έδωσε 100m στους U2 για το καινούργιο τους άλμπουμ!) για να βγάλουν αυτό το αποτέλεσμα θα έλεγαν όχι ε; Κούνια που σας κούναγε!
    Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι απλά τραγικοί σαν τον #Ioannis...Δείτε σχόλιο για να καταλάβετε επίπεδο!
    Η αλήθεια είναι μια στα κινητά...Όσο πίσω και να είναι το λειτουργικό τους, τα PureView Lumia στις κάμερες δεν έχουν αντίπαλο. Βγάλτε τις παρωπίδες μερικοί και σταματήστε να φανατίζεστε με τις εταιρίες θαρρείς και είναι δικές σας!

  • Το Lumia 930 το οποίο έχει κυκλοφορήσει αρκετό καιρό τώρα που είναι? Το 1520?Και το 1020 κάπου στην μέση..Εντάξει όπως θα έλεγε και κάποιος άλλος "άντε γειά"Ειδα χθες ενα συγκριτικό ανάμεσα στο Lumia 930 και iPhone 6 plus ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διάφορα στα χρώματα και λεπτομέρεια υπέρ του 930 στο μόνο που υστερεί το Lumia είναι το autofocus.

  • ΝΑ ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ ειναι αυτα τα σκορ. Υποκειμενικα εντελώς τα αποτελέσματα.
    ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ η καμερα των iPhone ΑΛΛΑ σίγουρα δεν είναι η καλύτερη.

  • 1020 και ξέρω ψωμί,να λοιπον πως προωθουνται τα πρόβατα! τα μεγάλα σάϊτ και μετά δεν μπορείς να πεις την γνωμη σου γιατι κάποιοι σου ανταπαντουν με την κριτική που έκανε το κάθε γνωστό σάϊτ. Και άντε μετά εσυ να βγάλεις άκρη με αυτούς που φοράνε παρωπίδες.

  • Εγώ έχω το lumia 920 και θα έλεγα ότι έχει την καλύτερη για 8mp αλλά κάνει τόσο μεγάλο compression και post process που βγάζει μια κιτρινίλα και ένα ενοχλητικό blur, τα οποία δεν είδα να διορθώθηκαν ουτε στο 1020 που δοκίμασα ούτε στο 930

  • Εγώ έχω το lumia 920 και θα έλεγα ότι έχει την καλύτερη κάμερα για 8mp αλλά κάνει τόσο μεγάλο compression και post process που βγάζει μια κιτρινίλα και ένα ενοχλητικό blur, τα οποία δεν είδα να διορθώθηκαν ουτε στο 1020 που δοκίμασα ούτε στο 930

  • Ενδεχομένως λογω σταθεροποιητη να εχει φτασει λιγο πιο πανω σε score αν και το note 3 που στα test ειναι καλυτερο απο το galaxy s5 δεν το εχουν κανει τεστ. Ετσι λοιπον οταν βγει το note 4 ΑΝΤΙΟΟΟΟ αλλα ισως και απο note 3.....επισης 4K video κατ'εμε πιο σημαντικό και με print screen εχεις και ποιοτική φωτο απο video.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Βάιος Βήτος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.