iPhone 6s vs. Sony Xperia Z5: Κόντρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone 6s και Sony Xperia Z5 είναι τα δυο πιο φρέσκα μοντέλα smartphones και αναμένεται να κυκλοφορήσουν μαζί μέσα στο Σεπτέμβριο, τουλάχιστον στις πρώτες χώρες. Μπήκαμε στον πειρασμό να τα βάλουμε πλάι-πλάι και να συγκρίνουμε τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Οθόνη 3D Touch που αντιλαμβάνεται την πίεση για το iPhone 6s, αδιάβροχη προστασία και κάμερα 23 Megapixel το Xperia Z5.

Ποιο επιλέγετε και γιατί;

Επεξεργάστηκε την 10 Σεπτεμβρίου 2015 10:31

Σχόλια

  • Z5 φυσικά γτι δεν θέλω να είμαι μόνιμα δίπλα σε μια πρίζα. Για την κάμερα την οθόνη την αδιαβροχη κατασκευή την μπαταρία και γενικώς γτι είναι android. Αλλωστε τόσο καιρό αποριπτω τα sony αλλά το z5c premium σκέφτομαι να το τσιμπήσω.

  • xperia Z5 για τους παρακάτω λόγους:

    1. Μπαταρία (με το Ζ3 εφυγα το πρωί απο το σπίτι με περίπου 30% μπαταρία και ξέρω πως θα βγάλω την μέρα μέχρι το απόγευμα με τηλέφωνα και wifi ανοιχτό, η συσκευή θα μπει σε stamina mode και το βράδυ θα το φορτίσω για τις επόμενες δυο μέρες. Την ίδια φιλοσοφία θα έχει και το Ζ5)

    2. 32gb και sd (αρχεία, φώτο, video σε 4Κ και μουσική στην 64 ή 128 gb κάρτα χωρίς να τσεκάρω αν γέμισε η συσκευή. Επίσης υπάρχει και το θέμα της ασφάλειας των αρχείων δλδ μου πάτησε την συσκευή ελέφαντας και χάλασε.. βγάζω την sd και έχω όλα μου τα αρχεία στο νέο μου τηλέφωνο)

    3. Ομορφιά - design (υποκειμενικό αυτό, κάποιοι δεν το γουστάρουν.. no problem)

    4. Αδιάβροχο (σου βάζει νερό η όμορφη σερβιτόρα και άθελα της σου βρέχει το κινητό! Δεν την κράζεις.. απλά της χαμογελάς και της λές πως δεν τρέχει τίποτα..)

    σε θέμα απόδοσης τώρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Αναμένουμε τον κ. Βλαχάκη να κάνει hand on.

  • Ρε συ Dapitium,

    Θα σου πατήσει τη συσκευή ο ελέφαντας και θα σωθεί η SD; :P

    Από τιτάνιο είναι αυτή η SD; :P

  • @Aris είναι καιρός να αφήσουν τα drop test οι youtubers και να ξεκινήσουν τα elephant test. Να μιλάμε και με στοιχεία.. Στέλνω mail στον Andrianisen!

  • Z5 αν και δε συμπαθώ τη Sony αλλά κουβαλάμε που κουβαλάμε τόσα μαζί μας δεν έχω καμία όρεξη να κουβαλάω και φορτιστές και powerbanks.

    ΥΓ: Λατρεύω να βλέπω το σκοτωμό από κάτω σε τέτοια θέματα, κατίνα ε??

  • Ακομα και το Ζ5 Compact ειναι καλύτερο που ειναι στην ιδια ανάλυση με το iPhone και ειναι και λιγο πιο ελαφρυ (138 grams). Φαντασου το Ζ5 Premium τι κανει στο 6s Plus. Καλη ποιότητα η Apple αλλα στα specs έμεινε πισω.

  • To Z5 φυσικά θα συμφωνήσω, γιατί έχει καλύτερα και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που στην καθημερινότητα ή για ειδικές κατηγορίες ατόμων βοηθάνε πολύ. Eπίσης προσωπικά μου αρέσει περισσότερο από το στυλ του iphone.
    Η αλήθεια θα προτιμούσα να πάρω το Z5 premium.

  • Οσο και να θέλω να υποστηριξω το iphone δεν μπορω.
    Εχουν σχεδόν το ιδιο παχος αλλα οι μπαταριες καμια σχεση.
    Αν ηθελε η apple εβαζε μεγαλύτερη μπαταρία αλλά ποιος ο λογος να μειωσει τα κερδη της?
    Ζ5 για μενα.
    ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ...

  • Το iphone γιατι εχει μικργ μπαταρια,δεν εχει sd,δεν εχει fm,δεν εχει αποσπωμενη μπατατια,δε στελνρις bluetooth,εχει μικροτερη καμερα,αλλα ειναι ομορφουλι κ ροζουλι.

  • Κανένα απο τα δύο , η Apple βασίζει τις πωλήσεις της στους πιστούς οπαδούς της (εκ των οποίων το 99% δεν ξέρει τίποτα απο τεχνολογία και αγοράζει λόγω "ονόματος") , το Ζ5 δεν μου λέει τίποτα σαν κινητό (και ειδικά με τον 810 που έχει θέμα) άσε που είναι και άσχημο.

  • Z5, απλα, ειναι ωραιο, φρεσκο, τελεια καμερα (απ' οσα γνωριζουμε μεχρι στιγμης) μεγαλη μπαταρια και υπεροχη οθονη της Sony. Και επιπλεον δεν ειναι Apple!

  • μετά από ένα ταξίδι σε πολλά και διάφορα smartphones κατέληξα προ 3ετίας στα iphone που πιστεύω ότι σε χρηστικότητα, design (υποκειμενικό), υποστήριξη εφαρμογών και αξεσουάρ είναι πολύ μπροστά. Το ενιαίο σχεδιο (σε αντίθεση με την πληθώρα μοντέλων πολλών εταιρειών με OS Android) τα κάνει πολύ φιλικά σε θήκες, αξεσουάρ (γνήσια κ after market) κλπ. Εϊναι απίστευτα απλά στη χρήση (σε σύγκριση με άλλα λογισμικά) και την υπολογιστική τους δύναμη την χρησιμοποιούν στο 100% (τα τελευταία μοντέλα κάθε φορά) καθώς το iOS είναι κομμένο και ραμμένο σε αυτά (σε αντίθεση με τo Android).
    Αντικειμενικά, είναι πίσω στην τεχνολογία (κάμερα, μπαταρία, ROM, RAM, no radio...), αλλά με το iOS πολλά από αυτά τα μετριάζει στην πράξη σε σχέση με τα specs.

    Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα κατά τη γνώμη μου είναι η αξία μεταπώλησης... απλά δεν υπάρχει αυτό που συμβαίνει... είτε αρέσει είτε όχι, τα iphones κρατάνε πολύ υψηλή αξία, την ώρα που ο ανταγωνισμός χάνει αξία κάθε στιγμή... δεν μιλάω για τα Windows Phones που χάνουν την αξία τους εντός μήνα (είμαι παθών, με απαξίωση συσκευής προ 18μήνου κατά 50% σε τιμή καταλόγου μέσα στο 3μηνο από το launch της συσκευής, οπότε στην αγορά μεταχειρισμένων πρακτικά την χάριζα -από αγορά 700, πάλευα να το δώσω στα 250), αλλά ακόμη και για τα καλύτερα μοντέλα της Samsung... Αυτό το κριτήριο έχει μεγάλη σημασία, όταν μιλάμε για "επενδύσεις" τόσο υψηλού κόστους (για τον μέσο καταναλωτή).

    Παρόλαυτά, με βάζει σε πειρασμό και το Z5 με την μπαταριάρα του (όπως τάζει η Sony), την κάμερα και την αδιαβροχοποίηση (αν και άλλαξαν τους όρους χρήσης και απαγορεύουν την υποβρύχια χρήση κλπ)!

    Έχω όμως "επενδύσει" σε φορτιστές (αυτοκίνητο, γραφείο, μηχανή), που είναι κοινοί γαι iphone 5 (που έχω τώρα) & 6s, σε αγορασμένες εφαρμογές (κυρίως το navigon που πλήρωσα κάπου 70€ και δεν μεταφέρεται σε Android), που σημαίνει ότι το κόστος μετακύλισης αυξάνει κατά 100€ περίπου.

    Τι λέτε? Αξίζει το άλμα ή παίζει να ξενερώσω και ταυτόχρονα να κλαίω τα 700+ € γιατί ως μεταχειρισμένο δεν θα πιάνει και πολλά!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.