LG: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκαλύπτει επεκτεινόμενο smartphone

Φέτος έχουμε δει πολλές ιδέες για foldable smartphones, αλλά οι περισσότερες κινούνται σε απλά μονοπάτια. Ωστόσο, φαίνεται πως η LG εξετάζει τη δημιουργία ενός πιο παράξενου αναδιπλούμενου smartphone.

Προς το παρόν κυκλοφορούν στην αγορά foldable smartphones όπως τα Samsung Galaxy Fold και Huawei Mate X, τα οποία διπλώνουν κάθετα, και πρόσφατα έγινε διαθέσιμο το Motorola RAZR 2019 το οποίο έχει clamshell σχεδιασμό.

Το πρωτοποριακό foldable

Από την άλλη, η LG αρνείται προς το παρόν να χρησιμοποιήσει εύκαμπτη οθόνη και φέτος παρουσίασε το LG G8X ThinQ, ένα smartphone που αποκτά δεύτερη οθόνη με τη χρήση ειδικής θήκης. Ωστόσο, η εταιρεία φαίνεται ότι ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα νέο αναδιπλούμενο smartphone.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποδεικνύει ότι η LG υιοθετεί μια αξιοσημείωτα διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά τα foldable smartphones. Αυτή τη φορά, η κατασκευάστρια εξετάζει τη δημιουργία ενός smartphone με επεκτεινόμενη οθόνη.

Όταν το LG smartphone είναι κλειστό μοιάζει με σχεδόν οποιοδήποτε άλλο έξυπνο τηλέφωνο. Ωστόσο, έχει τη δυνατότητα να επεκτείνεται και προς τις δύο πλευρές με αποτέλεσμα να αποκτά μία αρκετά ευρεία οθόνη. Ο τελικός λόγος διαστάσεων ταιριάζει σε tablet ή e-reader.

Από τα έγγραφα της πατέντας είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια πρώιμη ιδέα, που ίσως αργήσει να κυκλοφορήσει. Δεν υπάρχουν πουθενά ξεκάθαρες αναφορές για τα κουμπιά, τις κάμερες, τους αισθητήρες, και το λοιπό hardware του foldable smartphone της LG.

Βέβαια, δεν αποκλείεται η εταιρεία να εργάζεται ήδη σε κάποιο πρωτότυπο το οποίο θα παρουσιάσει στη φετινή CES.

Πηγή

Σχόλια

  • Μάλιστα.
    Όχι ότι δεν είναι καταπληκτικά όσα μας κουβαλάει το Techblog, αλλά δεν βρίσκω τίποτα για το
    πώς θα πέσουν οι τιμές των φαρμάκων,
    πώς θα αγοράζουμε φτηνότερο κρέας,
    πώς θα φτιάχνουμε φτηνό ψωμί,
    πώς θα λύσουμε το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών της Αφρικής.
    Πραγματικά διαβάζω με θαυμασμό όλα όσα μας φέρνει η σελίδα, αλλά δεν μπορώ να τα χαρώ γιατί με πνίγει η σκέψη του φωτογράφου που αυτοκτόνησε κρατώντας την πολυβραβευμένη φωτογραφία του παιδιού που λιμοκτονεί και δίπλα περιμένει ο γύπας να πεθάνει για να το φάει.

    • Όσο και αν συμφωνώ μαζί σας αυτή η σελίδα αφορά μόνο την τεχνολογία και πραγματεύεται το χόμπι μας όχι την ζωή μας (την δικιά μου την αφορά για άλλους λόγους). Όλοι έχουν πραγματικά προβλήματα και προσπαθούν να ξεφύγουν μέσω κάτι τέτοιου. Τώρα για το παιδάκι στην Αφρική η μαμά του βρισκόταν δίπλα και ο γύπας πολύ πιο πίσω παρόλο που ο φακός δείχνει κάτι αντίθετο. Το ότι αυτοκτόνησε είναι βεβαίως δύσμοιρο. Αυτός ο κόσμος δεν θα γίνει ποτέ ειδανικος

    • Υπάρχουν 1000δες ιστοσελίδες για αυτά που σε αγχώνουν φίλε μου.Εδω μιλάνε για τεχνολογία.Μπορεις ομως να βοηθήσεις τις οργανώσεις ή τα site που ασχολούνται με αυτά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.