Τιτανομαχία LG Nexus 4 vs HTC One X vs Samsung Galaxy S3

TechblogTV. Μετά το χορταστικό hands-on του LG Nexus 4 σειρά έχει η Τιτανομαχία μέσα από την κόντρα σε όλα τα επίπεδα με τα τούμπανα Samsung Galaxy S III και HTC One X. Λύστε όλες τις απορίες σας σχετικά με το Nexus 4 και τον ανταγωνισμό μέσα 4 βίντεο συνολικής διάρκειας 50 λεπτών! Δείτα τα βίντεο και πάρτε θέση!

LG Nexus 4 τεχνικά χαρακτηριστικά
HTC One X τεχνικά χαρακτηριστικά
Samsung Galaxy S III τεχνικά χαρακτηριστικά

Επεξεργάστηκε την 4 Ιανουαρίου 2013 18:08

Σχόλια

    • Όχι δεν έχουμε benchmarks σε αυτή τη φάση.
      Ίσως ετοιμάσω ένα βίντεο με benchmarks αύριο, πριν επιστρέψω πίσω στον ιδιοκτήτη του το Nexus 4. :)

  • @antonis
    ανάλογα τι εννοείς δεν υστερεί πχ το one x είναι χίλιες φορές ανώτερο από ποιότητα κατασκευής και αίσθηση στο χέρι (αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς απλός κλείνουν μάτια επειδή δεν έχει αλλα αρνητικά)
    + δεν μαρεσει το amoled λόγο χρωμάτων και απόδοση στους εξωτερικούς χορούς (αυτό ίνα γούστα)

    δεν είναι καλο να ίσια fanboy φιλε μου και εμενα μαρύσι το σξ (και το προτείνω σε αρκετούς) αλλα δεν κλείνω ματια στα αρνητικά του.........

  • προσωπικη γνωμη ειπα! αλλη φαση ειναι να αλλαζεις μπαταριες με εξτρα αξεσουαρ! σιγα μη περιμενω να φωρτισει! απο εμφανιση το λευκο αδικει το s3.. σε μπλε ειναι αστερι! ε ενταξει οσο για τνη οθονη δεν συγκρινεται.. γενικα oled με lcd.. βεβαια γουστα ειναι αυτα παω πασο

  • -----

    Παιδιά, δεν θα αφήσω σχόλια που αναφέρονται στο iPhone και που θα κάνουν μπάχαλο την κουβέντα. Σε αυτό εδώ το άρθρο θα κουβεντιάσουμε για τα Nexus 4, One X και Galaxy S III. Το άρθρο είναι Android!

    -----

  • Όλα έχουν τα + και τα - τους ομως..Το μεγάλο + του Nexus (αναβαθμίσεις και stock android) σε συνδυασμό με την τιμή του με κάνει να γέρνω προς τα κει όμως..

  • Απο μπαταρια δεν μας ειπες ποσο ειχε μεινει μετα την σύγκριση. Πολυ καλό συνολικα το συγκριτικο!

  • Για μενα ολα ειναι τουμπανα,αλλα θα ελεγα οτι το s3 μου αρεσει περισσοτερο εξατιας της οθονης και των χρωματων

  • Samsung Galaxy SIII
    Μακράν το καλύτερο!!!! Το πιο επιτυχημένο Smartphone που εβγαλε η Samsung, και γενικά το καλύτερο Smartphone.

  • Νομιζω οτι οι πραγματικες διαφορες για το μεσο χρηστη ειναι μηδαμινες και μιας και κατατασω τον εαυτο μου σε αυτην τηνκατηγορια θα επαιρνα ενα htc One X, που ειδικα αυτην την περιοδο μπορει κανεις να το βρει εως και με 350 ευρω ελαφρως μεταχειρισμενο.
    Θα το επαιρνα ως value for money και μονο

  • Συγχαρητήρια Κώστα! Πάρα πολύ καλή σύγκριση!
    Όσο για το πιο θα επέλεγα, η αποψή μου είναι ότι αν θέλω κινητό με μεγάλη οθόνη θα πήγαινα κατευθείαν στο note ή το note2, αλλιώς θα διάλεγα μια συσκευή με 4.3' ίντσες και ανάλυση 1280x720. Φυσικά, όταν θα κυκλοφορήσουν οι συσκευές με 5 ίντσες και fullHD τότε θα κυριαρχήσουν αμέσως στην προτίμησή μου!

  • Κανένα από τα τρία! :) Αν όμως μου έλεγαν να διαλέξω θα διάλεγα το Nexus. Ως πρώην κάτοχος του One X και του S3, αυτές οι δύο συσκευές δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη γρήγορη χρήση ή γενικά στο τρόπο με τον οποίον χειρίζομαι τη συσκευή προσωπικά. Βέβαια, δεν μπορώ να εκφέρω προσωπική άποψη για την εμπειρία που προσφέρει το Nexus διότι δεν το έχω πιάσει ακόμα στα χέρια μου..Πάντως δεν ξέρω μου βγάζει μια μετριότητα όπως και με τα προηγούμενα Nexus..

  • Τι χρήση κάνεις δηλαδή φίλε Ανδρέα? Απογειώνεις διαστημόπλοια από το διαστημικό κέντρο της NASA? Αποκλείεται αυτές οι συσκευές να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε χρήση. Όπως και να 'χει, από την μεριά μου μακράν GALAXY S3!!! Βασιλιάς με τα άλλο του. Οθονάρα που θες να μπεις μέσα όποτε την βλέπεις, smart λειτουργίες πολύ χρήσιμες, συνδεσιμότητα με όλους τους πιθανούς τρόπους και τον Exynos απλά να γαζώνει το καθιστούν βασιλιά στην κατηγορία του. Τα benchmarks είναι για τα μάτια του κόσμου...Αν και εκεί το S3 τα σπάει πάλι :)

  • Kινηταρες και τα 3!!!! Αν και εγω ως κατοχος s3 ψηφιζω s3!!! Αλλα και τα αλλα 2 ειναι εξισου τουμπανα...

  • @Dimos ούτε για αστείο δεν είναι βασιλιάς των 4 πυρήνων ο exynos είναι σχεδόν ίσος με τους διπύρηνους s4 και πολύ πίσω από 4 πύρινους s4 κάποτε ήταν βασιλιάς (για λίγο καιρό) τώρα δεν....... (όχι ότι είναι άσχημος και γαμώ τα cpu είναι) και στα 450 ευρώ που πουλιέται η συσκευή μια χαρά είναι (έχει βέβαια και τα μυούν της...... όπως ποιότητα κατασκευής να μην λέμε βλακείες είναι πολύ κάτω ανάλογα με συσκευές ίδιας κατηγορίας..... πχ και μερικούς δεν βολεύει amoled αλλά όλα αυτά υπερκαλύπτουν τα θετικά)

  • @Dimos Τρία threads με SMS στα Εισερχόμενα ήταν αρκετά για να ξενερώσω απ' το S3. Απλά δεν μπορούσε το κινητό στη γρήγορη χρήση. Όσον αφορά το One X, με την 4.0.3 ήταν για κλάματα, με την 4.0.4 βελτιώθηκε αλλά πάλι δεν ήταν αρκετό κατά τη γνώμη μου. Όσο για την 4.1.1 που έλαβε πρόσφατα δεν γνωρίζω τι παίζει δεν το έχω πλέον το κινητό. Ο καθένας χρησιμοποιεί το κινητό του με τον δικό του τρόπο. Εσένα μπορεί με τον τρόπο που το δουλεύεις να σου φαίνεται τούμπανο ενώ σ'εμένα όχι...Φιλικά πάντα..

  • παιδια εχω το galaxy s3 και ψηνομουν πολυ ασχημα να παω στο nexus 4 αλλα μετα απο το συγκριτικο και βλεποντας ποσο πολλη οθονη κοβουν τα onscreen buttons απεναντι στο S3 δυστυχως απογοητευομαι. μοιαζει πολυ μικρη και τετραγωνη. εσυ Κωστα που το δουλευεις και καποιες μερες τωρα σου εδωσε καθολου την αισθηση πως ειναι μικρη η οθονη του? μαλλον θα περιμενω λιγο ακομα μεχρι τη βαρκελωνη.. για το hox δεν εχω καποια αποψη, δεν μου αρεσε εξ αρχης.

  • S3 με τα χίλια! Όσο το χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ το ερωτεύεσαι... Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο 1000 φορές! Οι ευκολίες και η αμεσότητα στην ανταπόκριση που έχει δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο..!

  • Δεκτές οι απόψεις σας παιδιά περί παλαιότητας Exynos, και περί 3 threads στα SMS αλλά Babis συμφώνώ. S3 με τα χίλια. Όσο το χρησιμοποιείς,τόσο το ερωτεύεσαι.. Συμφωνώ και με την ευκολία και με την αμεσότητα στην απόκριση!. Για να μην σχολιάζω και μονολογώ σε αυτό το θέμα, S3 από μένα.Έχω δουλέψει και HOX. Για το Nexus δεν εκφέρω άποψη. Πολύ καλό κινητό από ότι βλέπω όμως.Το HOX δεν μου άρεσε εξ αρχής!

  • εγω θα επαιρνα το s3 απο τα τρια παρολα αυτα το htc εχει ωραιο σχεδιασμο και το nexus ολα τα καινουργια απο επεξεργαστη μεχρι ανδροιδ συστημα!!!

  • Γαλαξίας S3 αλλά η έκδοση με 2GB Ram Quad core και 4G αυτήν που έχω εγώ ο βασιλιάς των android για το 2012

  • δοκιμασε να καεβασεις το status bar με τα δυο δακτυλα στο nexus..;)

    Οσο για τν νικητη NEXUS μονο και μονο για το stock android και για προσοχη που θα εχει απο την ιδια την Google...

  • Καταρχας να ευχαριστησω το techblog.gr για την εξαιρετικη δουλεια που κανει!Οσον αφορα το συγκριτικο,το Nexus 4 εχει 2 gb ram ενω τ'αλλα απο 1 gb.Αυτη ειναι και η μοναδικη σοβαρη διαφορα των χαρακτηριστηκων τους!Το Nexus οταν συγκριθει με τα καινουργια μοντελα που ερχονται το πρωτο τριμηνο του ετους με αναλογη μνημη και καλυτερες οθονες, το πιο πιθανον ειναι να χασει στις περισσοτερες κατηγοριες...Γενικα τα Nexus κινητα εστιαζουν επιτυχως στο software (χωρις η διαφορα με τα αλλα κινητα,για εναν μεσο χρηστη να γινεται ιδιαιτερα ορατη) και δεν δινουν ιδιαιτερη σημασια στην εμφανιση και την ποιοτητα κατασκευης(χωρις να σημαινει οτι ειναι κακη).Αν και εφοσον δεν εισαστε προγραμματιστες,θα κανετε την δουλεια σας το ιδιο και με τα 3 κινητα του τεστ,οποτε επιλεξτε αυτο που σας κανει καλυτερα στο ματι!

  • Εσύ Κώστα δεν μας είπες τη γνώμη σου; Ποιο θα προτιμουσες εσύ; Εγώ s3 λέω ότι είναι το καλύτερο!

  • Galaxy s3 με διαφορά από εμένα για τούς Παρακάτω λόγους:1) έχεις την μοναδική δυνατότητα να έχεις 32gb εσωτερική + 64gb micro sd..! Σε εμένα προσωπικά χρησιμεύει πάρα πολύ γιατί έχω ανά πάσα στιγμή τα πάντα στην τσέπη μου..!
    2) αποσπομενη μπαταρία.. δηλαδή μπορείς να έχεις μαζί σου δεύτερη μπαταρία και να συνεχίσεις όταν τα άλλα σταματήσουν..!
    3)ένα σωρό καλούδια πού δεν λύνουν το κυπριακό άλλα μπορούν να κάνουν την ζωή σου πιο εύκολη... s beam, smart stay,s voice κτλπ... κτλπ..!
    4) οθόνη super amoled...! Αν μάθεις σε super amoled δεν υπάρχει γυρισμός..!
    5) Ελαφρύ λεπτό,όμορφο,φιλικό στο χέρι,εμπειρία χρήσης,πολύ καλή κάμερα...! Γενικά είναι μια συσκευή απόλυτα ολοκληρωμένη...!

  • Nexus4 παιδιά δαγκωτο. Δυστυχώς το σ3 κολλάει στην βαριά χρηση εξαιτίας του bloatware που του έχει βάλει η Samsung. Ακόμα και να μην το ειχε, το λογισμικό του είναι σε μερικά σημεία περιεργως βαρύ. Το λέω μάλιστα και με προσφατη απόκτηση απο νοτε2 που ακόμα μαθαινω. Το gnexus ήταν πολύ πιο γρήγορο απο το σ3 δυστυχώς σε πραγματική χρηση,παρότι το 2ο ηταν νεώτερο και δυνατοτερο. Έχει μεγάλη σημασία το optimazation και εδώ τα nexus παιζουν μόνα τους. Συνεχιζω να πιστεύω οτι όσοι έχουν gnexus δεν έχουν σοβαρό λόγο να προβούν σε τετοια αλλαγη ομως. Απλως απο την αλλη (s3) παιρνεις μια συσκευή που έχει έξτρα δυνατότητες και λειτουργίες που σε μερικούς ίσως να φανουν χρήσιμες και η αλήθεια είναι οτι κάνουν την διάφορα μερικές φορες.

    Αν όμως η απόκριση είναι το ζητούμενο τοτε τα νεξους είναι κατηγορία απο μόνα τους.

    Το HTC δεν το σχολιαζω καν. Εμένα στα ματια μου η HTC έχει πεσει απιστευτα. Παλι καλά που είδε οτι πουλαει ακόμη το android με το butterfly και είπε να μην βγάλει τόσο σύντομα άλλο διαδοχο. Σχόλιο αστείο απο μονο του.

  • Εξαιρετικο το συγκριτικο,πραγματικα αμα ψαξει κανεις στο youtube δε νομιζω να βρει και πολλα καλυτερα ακομα και απο μεγαλα sites του εξωτερικου.
    Και τα 3 κινητα ειναι υπεροχα,πραγματικα χαιρομαι που δεν θελω να αγορασω κινητο αυτην την περιοδο,θα ειχα θεματακι (εκτος αν ισχυε η τιμη του play store για το nexus οποτε θα ηταν ευκολη η επιλογη.)
    Αν και fan των amoled θεωρω τις οθονες των αλλων δυο εξισου καλες,δεν περιμενα οτι θα το ελεγα ποτε αυτο για οθονη lcd/ips!
    Kατι τελευταιο με κινδυνο να γινω κουραστικος:κραζετε πολλοι την ποιοτητα κατασκευης της samsung αλλα αν σας δοθει ποτε η ευκαιρια καντε το εξης πειραμα.Αφηστε για μερικους μηνες χωρις θηκη ενα galaxy,ενα one x/s και ενα iphone και δουλεψτε τα και λιγο 'αγρια' αν δεν τα λυπαστε!Το μονο τηλεφωνο που θα διατηρηθει ανεπαφο θα ειναι το galaxy.Εχω χασει το μετρημα ποσα htc και apple εχω δει σε κατασταση FUBAR!Αν δεν ειναι αυτο ποιοτητα κατασκευης απο πλευρας της samsung τοτε δεν ξερω τι ειναι.
    Αυτο που θελετε να πειτε ειναι πως υστερει σε εξωτερικη εμφανιση,και εχετε απολυτο δικιο καθως και το one x και το lumia 920 χρησιμοποιουν polycarbonate σαν το galaxy και ομως ειναι πανεμορφα σε αντιθεση με το samsung που με το glossy εξωτερικο του θυμιζει φτηνη κινεζια!

  • Να πω πρώτα από όλα ότι το βίντεο ήταν παρά πολύ καλό,εγώ μετά προσωπικά από το βίντεο που είδα από άποψης οθόνης θα διαλέξω τη φυσική οθόνη το HTC One X.Από άποψης όμως κατασκευής σίγουρα θα προτιμούσα το LG Nexus 4,το Samsung GalaxyS 3 δεν το σχολιάζω καν γιατί δεν μου αρέσει η εξωτερική εμφάνιση του για να κλείσω το θέμα προσωπικά θα διαλέγα το HTC One X!!!

  • Εγω πάντως σαν κάτοχος nexus 4, μπορω να πω οτι σαν λειτουργία το κινητό απο πλευράς ταχύτητα δεν πιάνεται. Χρησιμοποιησα s3 και κολαγε στις γρήγορες εναλαγες με live wallpaper ενω το nexus πετάει. Βέβαια είναι στα προσωπικά γούστα του καθενός τι του αρέσει, εκεί παω πασο. Απλος θελω να πω οτι το nexus με καλύπτει 100%.

  • παρα πολυ καλο το βιντεακι....η αποφαση ειναι παρα μα παρα πολυ δυσκολη!!! απο τα τρια μαλλον θα ελεγα nexus για τα 2 gb μνημης και το stock android!!! Σαν οθονη πιστευω οτι το htc ειναι το ρεαλιστικοτερο αλλα σταματαει εκει... προσωπικη μου επιλογη εκτος των τριων ειναι το lg 4x για παρα πολλους λογους και μονο αρνητικο οτι τρεχει 4.0.3....

  • Το lg nexus 4 ειναι σιγουρα το καλυτερο. Λογο του οτι ειναι nexus παντα θα εχει πρωτο τα udates.Ειναι το καλυτερο εμφανισιακα , και απο οσο ξερω το qualcom snapdragon s4 pro ειναι το γρηγοροτερο. Δεν αναφερατε τιποτα για το google now.

  • Καλημέρα σε όλους και περαστικά Κόστα.

    Έχω galaxy s3 και είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά, το nexus 4 μου αρέσει πολύ δεν ξέρω με επηρεάζει αρνητικά το nexus 4 λόγο lg αν και το έχω χρησιμοποιήσει και είναι άριστο και καταπληκτικό αλλά λόγο τις εμπειρίας μου στα lg δυστυχώς όχι .

    Επίσης Κόστα έχω την υποψία ότι το έδωσε το nexus phone να το κατασκευάσει η lg διότι η Samsung είχε πάρει αρκετή διαφορά στον τομέα τον android και ήθελε να αποφύγει το μονοπώλιο από πλευράς marketing , συμφωνείς?

  • ¨ημουν κάτοχος HOX GNexus και τώρα είμαι κάτοχος S3 ....και θα πώ την εμπειρία μου απο τις συσκευές...
    Θα τα πάρω χρονικά....

    GNexus 4.1.2 JB Τρελάθηκα με το συγκεκριμένο ....πρώτο μου android μετά απο 4 iphone... Πήγαινε μπάλα, ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ Οθόνη...και αναβαθμίσεις κάθε λίγο και λιγάκι (¨ολο το clue της υπόθεσης)...Πάντα Φρέσκο...και σε τέλεια τιμή...
    ΗΟΧ 32GB ...:¨Ομορφο ήταν (Λευκό) και ωραία υλικά είχε ,και όμορφη οθόνη , απο απόκριση ήταν πίσω πολύ (με 4.0.4 και το Sense θεόβαρο). ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ μόνο...πράγμα που το θεωρώ βασικό...τουλάχιστον ας με άφηνε να βάλω δεύτερη....ο λόγος που το πούλησα και πήρα το...
    S3 ...Απλά το πιό ολοκληρωμένο...Αν το S3 ήταν Nexus με ότι αυτό συνεπάγεται απο υποστήριξη και ενημερώσεις θα μιλούσαμε για κάτι που αγγίζει την ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ όπως την ορίζουμε το 2012...

  • Galaxy S3 για μενα , χωρίς αντίπαλο !! Μπορει το Nexus 4 να παίρνει άμεσα αναβαθμίσεις , αλλα το περίμενα πολύ καλύτερο . Σε όλα τα αλλα υπερέχει το S3 και ας κάνει 2-3 μήνες παραπάνω να πάρει την αναβάθμιση , το απολαμβάνεις πιο πολύ ως συσκευή .

    Εξάλλου απο την στιγμή που το Nexus 5 το ανελάβε η Sony ......... τι να λέμε !!! Μονο στο άκουσμα της είδησης το Lg Nexus 4 φαίνεται οπισθοδρομικό !!. Μέχρι τότε για μενα υπάρχει μονο το Galaxy S3 και το Galaxy nexus

  • Πόσο χάλια οθόνη έχει το Ν4 ρε παιδιά? Απογοητεύτηκα....Ολοταχώς για S3. Οι λόγοι έχουν ειπωθεί παραπάνω...

  • το ΟΝΕ Χ ειναι μακραν καλυτερο απο ολα τα κινητα,σε πολλα σημεια ειναι μπροστα και ακομα και το σενσε που εχει το κανει πολυ διαφορετικο και καλυτερο απο τα αλλα,αλλα υενικα σαν κινητο υπερτερει σε πολλα σημεια

  • Πάντως αυτό που λέτε όλοι με την μπαταρία είναι για γέλια.
    Δηλαδή όλοι έχετε extra μπαταρία μαζί σας;
    Είναι smartphone!!Όχι κινητό.
    Κινητό ήταν το 3210.
    Μην περιμένετε λοιπόν να σας κρατάει 2-3 μέρες το smartphone από την στιγμή που κάνει 5000 παραπάνω πράγματα απ' ότι ένα κινητό.

  • Κώστα φοβερά τα video σου.Πολύ ενημερωτικά.Αν και πιστεύω χωρούσε και το motorola razr που κατά την γνώμη μου είναι τρομερό

  • Καταρχήν μπράβο για τα πολύ ωραία βίντεο.Νομίζω ότι και τα 3 είναι υπέρ-αρκετά για τον μέσο χρήστη,αλλά άμα είναι να τα συγκρίνεις θα έλεγα ότι το nexus αντικειμενικά έχει το καλύτερο hardware(καλύτερο επεξεργαστή με την καλύτερη gpu,μεγαλύτερη ram)αλλά υστερεί στην οθόνη(ΗΟΧ για εμένα).Το βασικό χαρακτηριστικό όμως είναι το value for money(που λέμε και στο χωριό μου) και έχω την εντύπωση ότι nexus θα είναι φτηνότερο από τα τα άλλα 2.Όποτε θα διάλεγα το nexus.

  • Aπό τα Saturn στην Γερμανια θα παρω το Νexus 4 στα 395 euros. Δεν θα χρειαζεται να αγχωνομαι και με τις αναβαθμίσεις.

  • htc one x. τελος. σε αυτες τις τιμες πρεπει να απαιτουμε κ ποιοτητα κατασκευης. χωρια που για την slcd 2 του one x εχουν να λενε ολα τα site. αλλωστε κ στο συγκριτικο της Μαρας φαινεται η υπεροχή της σε σχεση με τις αντιστοιχες οθονες των lg και samsung. πλεον με 4.1 πεταει.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.