Lumia 640 και Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video [MWC 2015]

TechblogTV. Εδώ στην έκθεση MWC 2015 η Microsoft μόλις ανακοίνωσε τα Lumia 640 και Lumia 640 XL με οθόνη 5 ιντσών και 5.7 ιντσών αντίστοιχα ανάλυσης HD, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 400 1.2GHz, μνήμη RAM 1GB και κάμερα 13 Megapixel για το 640 XL και 8 Megapixel για το “απλό” 640.

Lumia 640 Lumia 640 XL MWC 2015, Lumia 640 και Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video [MWC 2015]

Lumia 640 Lumia 640 XL MWC 2015, Lumia 640 και Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video [MWC 2015]

Lumia 640 Lumia 640 XL MWC 2015, Lumia 640 και Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video [MWC 2015]

Lumia 640 Lumia 640 XL MWC 2015, Lumia 640 και Lumia 640 XL ελληνικό hands-on video [MWC 2015]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θεολόγος Καλοτραπέζης

Κώστα Ξέχασες να αναφέρεις ότι τα κινητά έχουν windows 8.1 GDR2

Sot11

Υπέροχα και σε καλή τιμή, αλλα πίστευα ότι θα έχουν τον snapdragon 410. Δεν πειράζει

Στεφανος

@ Θεολόγος Καλοτραπεζης. Τα κινητά φέρνουν Lumia denim και οχι gdr2.

Ιωάννης jb

Ας πει κάποιος στην microsoft ότι έχει βγει η επόμενη γενιά επεξεργαστών!!!
Έλεος με τον snap 400!!!!!! κατά τα άλλα φαίνονται καλά!!! έξυπνο αυτό με τα δύο μεγέθη

Genesis

Στεφανος το gdr2 είναι το lumia denim…..

Ιωάννης jb ναι όντως θα μπορούσε να είχε καλύτερό επεξεργαστή αλλά αφού ο 400 τρέχει μια χαρά στα windows δεν θα υπάρχει θέμα….μην ξεχνάμε ότι παίρνεις μέγεθος 720p ανάλυση και κάμερα στα 140….

Nickolas

Ο φίλος στο πρώτο σχόλιο εννοεί οτι τα δυο κινητά έρχονται με το windows phone 8.1 update 2. Η lumia denim βασίζεται στην έκδοση windows phone 8.1 update 1
Με το update 2 έκαναν κάποιες αλλαγές στι ρυθμίσεις και υποστηρίζονται και bluetooth πληκτρολόγια.

forneverarrow

Δεν ξέρω αν χαίρομαι ή αν λυπάμαι, πραγματικα… Απο τη μια δίνει επιλογές στο κοινό, πράγμα θετικό. Απο την άλλη, εχει καταντήσει αηδία απο τη μερα που πήρε τα ηνία η MS. Έχασα το μέτρημα με τις συσκευές που βγάζει κάθε δεύτερο μήνα σε τιμές και hardware που καθιστούν την αμέσως προηγούμενη συσκευη άχρηστη! Νιώθω “κορόιδο” γιατι εμπιστεύτηκα την παρουσίαση των 8.1 πριν 10 μηνες, όταν μας παρουσίαζαν το λειτουργικό με τα 512 μνήμης και το 630 ως κορυφαίο selling point! Και πραγματικα το διάστημα που μεσολάβησε δεν δικαιολογεί τη διάφορα στα specs μεταξύ του 630 και του 640… Ειναι προκλητικό, πως να το κάνουμε δηλαδή!! Μηπως δεν ήταν δυνατό να βάλει το περασμένο καλοκαίρι μια ακομα παλιοκάμερα μπροστά και 1gb ram στο 630 και να του πουλήσει στα 169€ (όσο κανει ακομα σε κάποιες αγορές);;

Φανταστείτε το Moto G (που ειναι ενα καλο παράδειγμα) να έβγαινε κάθε 3 μηνες ανανεωμένο και στα ίδια ή λιγότερα χρήματα!! Ή κανενα iPhone!! Αυτή δεν ειναι σοβαρή πολιτική. Δηλαδη πάλι καλά που δεν βγάζει και high end με τον ίδιο ρυθμό!

gericho

Το Σεπτέμβριο του 2012, τα Lumia 820 και 920 είχαν 1GB ram, και αυτό ήταν σε όλους γνωστό. Sorry επίσης αλλά κορυφαίο selling point είναι τα high-end, αυτά δίνουν τον τόνο και έπονται τα υπόλοιπα. Από γενέσεως των Windows Phone 8.0 το Σεπτέμβριο του 2012 λοιπόν, όλα τα Lumia σειράς 8 και πάνω, είχαν 1GB ram τουλάχιστον, ακόμα έως και 2GB. Άλλο αν ο καθένας διάλεγε με βάση το δικό του βαλάντιο (καθόλα θεμιτό φυσικά). Αλλά καθόλα αξιοσημείωτο κι από την άλλη επίσης, και το ότι τα Lumia πάντα είχαν τεράστια πτωση τιμής πώλησης, πράγμα που πάντα επέτρεπε στον καθένα να αγοράσει πολύ φτηνά Lumia, από low έως high-end κατηγορίας. Επομένως κι η τιμή δεν ήταν δικαιολογία για να αγοράσει κάποιος low spec κινητό. Και ποτέ πάλι η εταιρεία που φτιάχνει το λειτουργικό δεν είπε ότι τα 512 ΜΒ είναι αρκετά ή δεν είναι αρκετά, ακόμα έως και σήμερα. Συγκεκριμένα η εταιρεία που φτιάχνει το λειτουργικό υποστηρίζει το σύνολο των κινητών. Απλά παράλληλα έχει δώσει 1 GB ram σε ό,τι συσκευή έβγαλε με τη φίρμα της πάνω. Κάποτε ναι ήταν άλλη φίρμα αυτή που είχε τα εργοστάσια, άλλο αφεντικό και λεγόταν Nokia και έβαζε τσίπικα τη μισή ram. Πάντα η… Συνέχεια »

forneverarrow

@gericho: Νομίζω ότι λέμε διαφορετικά πράγματα. Το λανσάρισμα των 8.1 φίλε μου έγινε μέσω του 630 με τα 512 ram, και με έμφαση στο ποσο ομαλά δουλεύει σε αδύναμες συσκευές. Το 930 βγήκε τελευταίο πέρσι, μετά απο τα 730/830! Άρα τι high end μας λες? Ως selling point το 630 παρουσιάστηκε από την ίδια την MS και έγινε σχετικο άρθρο και στο Techblog.

Όταν πουλάνε το 635 στα 169€ (σε κάποιες χώρες) ακόμα και βγάζει το 535 και 640 φτηνότερα, αυτό το βλεπεις για υπεύθυνη πολιτική? Η απόφαση να γεμίσει την αγορά με συσκευές σχεδόν ίδιες μεταξύ τους, με αρχαίο chip και 1gb ram σε τιμές χωμα, πάρθηκε για να σηκώνουν τα Windows 10 (που όπως πάει θα είναι μισα στις 512 συσκευές).

Για το βαλαντιο που είπες, σύμφωνοι. Δεν προσδοκώ να αγοράσω 930 στα 100€, αλλά το μεγαλύτερο μερίδιο WP δεν είναι τα high end και αυτό είναι επιβεβαιωμένο απο την εταιρία που δίνει έμφαση στα φτηνά. Ακριβό WP θα ξαναπάρω μόνο όταν σοβαρευτεί η MS στο θέμα της υποστήριξης. Η εμπειρία του Lumia 800 βλέπεις με κατέστησε επιφυλακτικό.

gericho

Το βασικό είναι να καταλάβεις ότι η αγορά στο διηνεκές βγάζει νέο προϊόντα φίλε μου. Και στην τεχνολογία η απαξίωση του παλιού hw αποτυπώνεται μοιράια στις τιμές. Σε όλα τα προϊόντα τεχνολογιας έτσι γίνεται. Ακόμα και φτηνότερα και καλύτερα μοντέλα λογικό να βγαίνουν στο πέρασμα του χρόνου. Αν δεν έβγαιναν θα είχες μείνει με τα κινητά με κουμπάκια. Αν δεν έβγαιναν θα γκρίνιαζες. Τις δε τιμές που πουλάει ο καθένας τις καθορίζει μόνος του στο μαγαζί του. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει μια ρχική τιμή και έπεται η απαξίωση με τη συνεχή πτώση της τιμής. Εξαρτάται σε ποια φάση θα πετύχεις την καθοδική πορεία των τιμών. Μεγάλος άνθρωπος είσαι, βρίσκεις τί σε συμφέρει. Αρκεί να βρίσκεται κατάλληλος αγοραστης και το κάθε μαγαζί πουλάει άλλωστε ό,τι θέλει. Κι εσύ φαντάζομαι δεν πήγες να ψωνίσεις στο ακριβότερο κατάστημα. Γενικά. Το βλέπεις πολύ εγωιστικά. Πριν αγοράζεις, κάνεις μια έρευνα και αγοράζεις κάνοντας τα κουμάντα σου για τό τί παίρνεις, τί ανάγκες έχεις και πόσο έχεις σκοπό να το κρατήσεις. Δε θα μείνεις άλλωστε επ’ άπειρον με το ίδιο μοντέλο. Για αυτά που λες για selling point και techblog, αυτά δεν υπάρχουν, απλά τα υποπτεύεσαι. Είναι κάτι που θέλει μόνο να το ξεπερνάς μέσα σου, αυτό… Συνέχεια »

Dimitris77

@gericho

Φιλε, παραδεξου οτι το εχει παρακανει λιγο η MS με τις νεες κυκλοφοριες. Εχει δικιο ο φιλος forneverarrow. Παιρνεις ενα κινητο (π.χ. το 535) και 2,5 μηνες αργοτερα κυκλοφορει φθηνοτερο μοντελο με καλυτερα specs. Αυτο εσενα δε σε κανει να νιωθεις λιγο “θυμα”;

gericho

Εγώ το μόνο που θα ήθελα είναι να δω περισσότερα high range.
Και πιο πλήρη, δηλαδή λεπτά-ελαφριά-με μεγάλη μπαταρία-premium υλικά.

Κατά τα λοιπά,
όχι δε βρίσκω καμία λογική στο φίλο που αγόρασε κάποτε κινητό σχεδόν 1 έτους
και τώρα διαμαρτύρεται που βγήκε το καινουριο μοντέλο
και εκείνος θα ήθελε το καινούριο μοντέλο να μην είναι τόσο καλύτερο και φτηνότερο από το δικό του.

Αυτά δεν υπάρχουν,
αυτό έλειπε να μη θέλαμε καλύτερα και φτηνότερα μοντέλα.
Να λέμε μπράβο κανονικά στις εταιρείες που τα βγάζουν.
Η τεχνολογία προχωραει και αλοίμονο αν μάς τη δίνουν με το σταγονόμετρο έναντι

Page

Αντικαταστατη του 1520 πότε θα δούμε ? Γιατί από ότι καταλαβαίνω αυτό είναι αντικατάσταση του 1320….

Ιωάννης jb

gericho Έχεις δίκιο στο να λες… δε μπορεί και δε θα πρέπει να σταματήσει η τεχνολογία να αναπτύσσεται και να παράγει νέα και φθηνότερα μοντέλα. Απλώς η microsoft το παράκανε.. (φυσικά ο σκοπός τις είναι οι πωλήσεις, οι οποίες με τέτοια μοντέλα που ρίχνει στην αγορά είμαι σίγουρος πως θα ανέβουν) Απλώς είναι άσχημο να βλέπει ο ενημερωμένος και ξύπνιος καταναλωτής μια τέτοια πορεία τιμών και παροχών..!!!!!! Κάποιοι τυχεροί (γιατί αυτά που κάνει η microsoft είναι αλλοπρόσαλλα) που θα σπεύσουν να πάρουν (γιατί τους προέκυψε ανάγκη για νέα συσκευή ή κάτι άλλο) το 535, θα το πάρουν κελεπούρι και σε τιμή φίνα (γιατί τους κάπνισε εκεί στη microsoft να ανεβάσουν απότομα τον πήχη).. Κάποιοι άλλοι όμως (ενημερωμένοι καταναλωτές στο τονίζω) που θελαν κινητό πριν 6 μήνες στα 100 ευρώ αν δεις τη lumia έπαιρνες θα ξενέρωνες πολύ…!!!! σήμερα στην ίδια τιμή κυκλοφορούν πολύ μα πολύ καλύτερα μοντέλα!!!!! Καταλαβαίνεις τώρα?????? Κάτι ανάλογο πάει να κάνει και η sony με τα xperia e3 και xperia e4 παρατήρησε το και θα δεις ότι είναι βλακεία να γίνεται κάτι τέτοιο!!!!! Για παράδειγμα αυτός που πήρε το xperia e3 200 ευρώ (τώρα στο skroutz κάνει 120) όταν κυκλοφόρησε ήταν άτυχος, γιατί έρχεται η sony 6… Συνέχεια »

ironmanmark40

Όντως , 640 – 640xl έχουν wp8.1 gdr2. Εμφανής αλλαγή το μενου των ρυθμίσεων. Σιγά,σιγα, η Ms θα αντικαταστατησει όλα τη σειρά των “Nokia” lumia 5,6,7,8,9, κτλπ με Ms Lumia …..

Dimitris77

@gericho

Εισαι τελειως λαθος οταν γραφεις “δε βρίσκω καμία λογική στο φίλο που αγόρασε κάποτε κινητό σχεδόν 1 έτους”.

Μιλας θαρρεις και περασε καμια 5ετια. Εδω μιλαμε για 2-3 μηνες διαφορα απο μοντελο σε μοντελο. Ναι φιλε μου, οπως σου ανεφεραν κι αλλοι παραπανω, πιαστηκαμε κοροιδα οσοι εχουμε αγορασει low-mid range Lumia απο τοτε που ανελαβε η MS. Καθαρα και ξαστερα. Κυκλοφορει σημερα το 640, εως το καλοκαιρι θα εχει κυκλοφορησει κατι καλυτερο και πιο φθηνο και το αποκαλεις αυτο εξελιξη της τεχνολογιας; Εγω λοιπον λεω καλυτερα να μεινω με το 530 ελπιζοντας να φρεναρει λιγο η MS την… εξελιξη (ετσι το αποκαλουμε τωρα) της τεχνολογιας, μπας και δουμε λιγη σοβαροτητα και σεβασμο στους πελατης της απο μερους της. Διοτι αν παω να αγορασω το 640 τωρα, σιγουρα καποιος μεχρι το καλοκαιρι θα γελαει εις βαρος μου λεγοντας “Αν περιμενες λιγο ακομα…” Ε, λοιπον, αυτη τη φορα, ας περιμενει η MS.

ΝΙ΄κος

Microsoft 640 XL Πότεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ?

Γιωργος

Παιδια εχω το XL σχεδον απο την πρωτη μερα. Τι να πω? ΚΙΝΗΤΑΡΑ!!!!
Τεραστια οθονη με πολυ καλη αναλυση. Το here drive ειναι κορυφη και σε παει παντου και ανετα αφου εχει και την γκομενα να μιλαει!!! Η καμερα ειναι υπεροχη και με το Lumia Panorama το παει σε αλλο επιπεδο. Browsing ευχαριστo, το κινητο ειναι το music player του αυτοκινητου μου αφου εχω ολα μου τα τραγουδια σε playlist. Εχω ΛΙΩΣΕΙ στο asphalt. Υπεροχα γραφικα.
Παναλαφρο κινητο, μπαταρια που κραταει πολυ, πουθενα κολληματα, πουθενα αργοπορεια. Παει σφαιρα. Και ολα αυτα με 200 ευρω!!!!! Νομιζω πως ειναι value for money

αγγελος

παιδιά μια ερώτηση θέλω να κάνω σχετικά με το κινητό.στο χέρι ειναι ευκολο για έναν με σχετικά μικρά χέρια? plz όποιος μπορεί να μου απαντήσει γτ πραγματικά άν είναι εύκολο στο χερι για να μηλας τοτε αντι το lumia 640 θα παρω αυτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.