Mate 30 Pro: Θα ενσωματώσουν τα Google services μόλις αρθεί ο αποκλεισμός

Huawei Google services, Mate 30 Pro: Θα ενσωματώσουν τα Google services μόλις αρθεί ο αποκλεισμός

Η Huawei αποκάλυψε στις 19 Σεπτεμβρίου τα Mate 30, Mate 30 Pro και Mate 30 RS Porsche Design από τα οποία απουσιάζουν τα Google services. Παρόλο που τα Mate 30 έχουν το EMUI βασισμένο στο Android 10 απουσιάζουν σημαντικές εφαρμογές όπως Youtube, Gmail και Google Play Store.

Τώρα σύμφωνα με πληροφορίες που παρείχε ο Richard Yu η εταιρεία είναι έτοιμη να προωθήσει τα Google services στα νέα smartphone μόλις βγει από την λίστα αποκλεισμού της Αμερικής. Όταν έρθει αυτή η ώρα η Huawei θα προωθήσει άμεσα ένα update το οποίο θα φέρει την υποστήριξη όλων των Google services.

Ο Yu αναφέρθηκε επίσης και στους λόγους για τους οποίους η Huawei αποκλείστηκε από την Αμερική. Ο ίδιος πιστεύει ότι ο Πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε τον αποκλεισμό της ώστε να την χρησιμοποιήσει ως διαπραγματευτικό μέσο για να κερδίσει καλύτερους όρους σε μία πιθανή εμπορική συνεργασία με την Κίνα.

Παρά την απουσία των Google services όμως ο CEO του κινεζικού κολοσσού πιστεύει ότι θα πουληθούν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια κομμάτια. Τα Mate 30 smartphone θα έρθουν στην Ευρωπαϊκή αγορά σταδιακά χωρίς τα Google apps.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μιχαλης αρμ

Το ποτε θα αρθει ο αποκλεισμος απο την αμερικη το ξερουμε?

Κώστας Βλαχάκης

Δεν μπορεί να το γνωρίζει κανένας αυτό.

ΔΗΜΉΤΡΗΣ Ν

Ίσως πάρει μήνες ίσως χρόνο ίσως και χρόνια μέχρι τότε θα είναι αργά για την συγκεκριμένη συσκευή πόσο μάλλον να κυκλοφορήσει και κανονικά στην Ευρώπη και ειδικά με την συγκεκριμένη τιμή ακόμη και λίγους μήνες να πάρει κανείς δεν θα είναι σε θέση να δώσει τέτοιο ποσό. Όσο να είναι με όλο αυτό το σκηνικό έχει χάσει την εμπιστοσύνη κάποιον η εταιρία και πιστεύω και την αξία της για αρκετούς ακόμη κι έτσι όπως είναι τώρα και για κινητά που κυκλοφορεί πχ p30 pro άλλως θα το σκεφτεί να το αγοράσει.

stsaerox

Πρακτικά πιστεύω πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα έκτος αν έχει μπλοκαριστεί η συσκευή καπως. Κατεβάζεις την κατάλληλη έκδοση Google play και την εγκαθιστας όπως οποιοδήποτε πρόβλημα.

Επίσης θυμάμαι που στο XDA μπορούσες να αλλάξει το όνομα μαναγνωριστικό της συσκευής για να κατεβάσεις οποία εφαρμογή θέλεις. Πιστεύω ότι και αυτό εδώ μπορεί να αξιοποιηθεί, αν δεν έχουν αλλάξει σημαντικά τα πράγματα στις νεότερες εκδόσεις android. Ομως στο τελευταίο θα πρέπει να είσαι root.

giorgosgek

Καλα με root και με καμια custom rom , θα κανεις παπαδες , οταν ασχοληθουν. Απο τη μια χανεις εγγυηση , απο την αλλη δεν σε νοιαζει. Το τηλεφωνο πεταει απο μονο του , ο οικονομικος πολεμος μας τα χαλαει.

Peter

Τελικά θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά?

Κώστας Βλαχάκης

Δεν θα κυκλοφορήσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.