MediaTek Helio P65: Επίσημος με 25% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με αντίστοιχους επεξεργαστές

Η MediaTek αποκάλυψε τον νέο της επεξεργαστή για mid-range κινητά, που ακούει στο όνομα Helio P65. Πρόκειται για τον διάδοχο του MediaTek Helio P60 και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι προσφέρει καλύτερη εμπειρία gaming και 25% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με αντίστοιχους επεξεργαστές αντίπαλων εταιρειών.

Σε σύγκριση με τον πρόγονο του, ο οκταπύρηνος MediaTek Helio P65 έχει 100% βελτιωμένες AI επιδόσεις και 30% βελτίωση σε διάφορες λειτουργίες της κάμερας, όπως η αναγνώριση σκηνής, η εφαρμογή bokeh και άλλα.

Ο νέος MediaTek Helio P65 υποστηρίζει έναν 48MP αισθητήρα ή δύο 16MP αισθητήρες κάμερας. Στον τομέα των καμερών θα βρούμε βελτιωμένο bokeh, Electronic Image Stabilization (EIS) και Rolling Shutter Compensation (RSC). Η εγγραφή βίντεο είναι μέχρι τα 1080p/60fps σε H.265 format.

Ο επεξεργαστής είναι εξοπλισμένος με δύο υψηλών επιδόσεων Cortex-A75 πυρήνες οι οποίοι είναι χρονισμένοι στα 2.0GHz και έξι Cortex-A55 πυρήνες οι οποίοι προορίζονται για τις βασικές εργασίες. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι χάρη στο σύστημα ελέγχου πόρων CorePilot, η εμπειρία gaming είναι ομαλή, με την Mali-G52 GPU να χειρίζεται τα γραφικά.

Επίσης, ο MediaTek Helio P65 υποστηρίζει 2520×1080 ανάλυση οθόνης, 8GB μνήμη RAM, face unlock, και γρήγορη φόρτιση. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα ο επεξεργαστής υποστηρίζει dual 4G VoLTE, Wi-Fi 5, FM ραδιόφωνο και Bluetooth 5.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα κυκλοφορήσουν συσκευές εξοπλισμένες με τον MediaTek Helio P65.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.