Microsoft Continuum: Ζητά Snapdragon 808 ή 810

Το Microsoft Continuum είναι το ειδικό hub που μετατρέπει ένα Windows 10 smartphone σε κανονικό υπολογιστή που μπορεί να συνδεθεί με μία εξωτερική οθόνη και άλλα περιφερειακά, όπως πληκτρολόγια και usb sticks. H Microsoft έχει δηλώσει από την αρχή ότι δεν θα μπορούν όλα τα Windows smartphones να το υποστηρίζουν, αλλά τώρα η εταιρεία δίνει τις απαιτήσεις του hardware που θα έχει το Microsoft Continuum από το κινητό τηλέφωνο με το οποίο θα συνδέεται. 

Αυτή τη στιγμή μόνο δύο mobile επεξεργαστές υποστηρίζονται, ο Qualcomm Snapdragon 808 και 810, ενώ θα πρέπει να υπάρχει μνήμη RAM τουλάχιστον 2 GB, μαζί με εσωτερική μνήμη 16 GB. Φυσικά απαιτείται σύνδεση WiFi 802.11n και Bluetooth 4.0. Για την καλύτερη λειτουργία του Microsoft Continuum προτείνονται 3 GB μνήμης RAM, Full HD ανάλυση οθόνης, WiFi 802.11ac, συνδεσμολογία USB Type C, ενώ τονίζεται ότι τα 2 GB μνήμης RAM θα είναι αρκετά για ένα smartphone με ανάλυση οθόνης 720p.

Ουσιαστικά τα μόνα smartphones που υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή το Microsoft Continuum είναι τα νέα Microsoft Lumia 950 και 950 XL, μαζί με το Acer Jade Primo. Προφανώς, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα στο μέλλον.

Microsoft Continuum: Ζητά Snapdragon 808 ή 810, Microsoft Continuum: Ζητά Snapdragon 808 ή 810

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

1,7 τοις εκατό παγκοσμίως πλέον τα wp. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

Tom

Αρχισες παλι ρε κολλημενε?Sotiris

Ιωάννης jb

Sotiris.. Τώρα που κολλάει αυτό που λες??
Πόσο πρόβλημα στον εγκεφαλο μπορει να έχει κανείς για να κράζει τόσο μια εταιρία???
Είναι μια κίνηση που θα επρεπε να τις βγαλουμε όλοι το καπέλο και κάποιοι εκεί το βιολί σας!! Λες και τα ποσοστά στη παγκόσμια αγορά είναι κάτι που δείχνει το ποιός είναι καλός και ποιός οχι..
Δε πάει ετσι

tolkien

Ενταξει ισως τρολαρει ο Sotiris οπως λες Tom αλλα κι εγω windows user ειμαι και βλεπω ετσι οπως πανε τα πραγματα με windows (στο mobile τμημα αναφερομαι) να μην αγοραζω το lumia 950 XL.
ΟΚ τελειο κινητο αλλα τι να το κανω ρε φιλε χωρις υποστηριξει με εφαρμογες? Βλεπω και με την νεα εκδοση που δωσανε χθες τι γινεται. Εδω ουτε ΚΑΝ μπορουν οι default εφαρμογες να αναβαθμιστουν.10 error βγαζει. Αυτο που σε καθε καινουρια insider version εχει και ποιο πολλα error το store ειναι για γελια. ΚΑΛΑ για εφαρμογες απο τριτους (original εφαρμογες εννοω guys ουτε για δειγμα ή ειναι τρομερα χειροτερες σε σχεση με τα αλλα 2 OS).
Κακος αλλα δεν αλλαζει κατι στο mobile os της microsoft.
Θα δω λιγο πως θα παει το νεο lumia 950 xl ΑΝ και με βλεπω τελικα να αγοραζω lagdroid nexus 6P (ελπιζω να βγει καλο). ΤΩΡΑ να τους δωσω τοσα λεφτα για ενα κινητο lumia 950 xl και χωρις να αλλαξει κατι προς το θετικο ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

Νικόλας

windows phone 10 χρήστης σε 535, και όπως και οι άλλοι συμφωνώ. Αν δεν δοκιμάσεις δεν θα καταλάβεις για πόσα πολλά bug μιλάμε. Εκτός από την κακή κατασκευή από θέμα hardware.
Το όλο concept είχε πολύ καλές προοπτικές, αλλά δεν το βλέπω να προχωράει… Κρίμα.

Gvirginia

@Tom Δεν έχει άδικο πάντως, σήμερα βγήκε το άρθρο για 1.7%. Ίσως αύριο το δεις και εδώ..

Στο θέμα, ελπίζω να μην εννοεί ότι δεν γίνεται τα πιο “αδύναμα” μοντέλα να χρησιμοποιήσουν το continuum γιατί αλλιώς “αχρηστεύει” όλη της την πελατεία. Ελπίζω να εννοεί ότι για να τρέξει νερό πρέπει να έχεις τα παραπάνω.

Αν μου πει “πρέπει να αγοράσεις το 950 για να έχεις continuum” τότε κρατάω το 920 μέχρι να βρω κανένα android που μ’αρέσει ή να κερδίσω το τζόκερ για κανένα iPhone.

Alxgiann

@tolkien Δεν θα αλλάξει τίποτα, δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα, σύντομα. Απο ότι φαίνεται μάλλον έχει αρχίσει το τέλος των WP έτσι όπως τα ξέραμε τουλάχιστον – η ΜS δεν δείχνει να ενδιαφέρεται πλέον σοβαρά για τους απλούς καταναλωτές, απόδειξη το τι έγινε πρόσφατα με το onedrive.
Από ενθουσιασμό για τα WP10 πήρα το 640XL για να τα δοκιμάσω αλλά δυστυχώς απέδειξα στον εαυτό μου αυτό που πάντα πίστευα: Είναι καταπλητική συσκευή για την τιμή της, και τα WP10 θα είναι πολύ χρήσιμα (όταν κάποια στιγμή είναι έτοιμα).
Αλλά… για ΔΕΥΤΕΡΗ συσκευή. Και για αυτό και μόνο θα κρατήσω το 640XL, είναι ότι πρέπει για skype και media player με ολίγον από web browsing επίσης.
Εκτός και αν γίνει κάποιο “μαγικό” και καταφέρουν να κάνουν port εφαρμογές iOS (Γιατί από google φάγανε πόρτα). Αλλά, ακόμα και ΑΝ γίνει κάτι τέτοιο, μάλλον θα είναι σαν το πολυδιαφημισμένο continuum: ξεχάστε αυτά τα “εξωτικά” πράγματα σε φτηνά WP κινητά.
Φυσικά όπως πολύ σωστά είπες, πολλά τα λεφτά για το 950, εκτός αν κάποιος έχει σαν χόμπυ το να είναι beta tester, τότε πάω πάσο.

Γιώργος

@Sotiris
Πιο κάτω ακόμη και από την Sony δηλαδή? Τόσο χάλια μιλάμε?

tasos

@Sotiri Πες μας ρε παιδί και τι κινητό έχεις, έτσι για να ξέρουμε…

Sotiris

@Tasos, έχω Note 3.

@Προς υπόλοιπους: Εγώ τρολάρω; Το τι λένε τα στοιχεία της Gartner έγραψα. Αυτό δηλαδή που περιμέναμε τόσο καιρό και έχει ακόμα πιο κάτω το βαρέλι, δεν έχουν βρει ακόμα πάτο τα wp.

Tom

Ουτε προκειται να βρουν πατο ποτε.Ειπαμε αφηστε το λειτουργικο να αναπνευσει και να εξελιχθει.Η microsoft αν εχετε καταλαβει καινοτομει με καπως πιο ψαγμενα πραγματα απο αλλους π.χ το continuum dock, οι εφαρμογες win32 που θα τρεχουν σε W10M και για να μην αναφερω το Hololens που δεν μπορειτε να πειτε τπτ παρα μονο να απολαμβανετε το τι προσφερρι

VasilisA3

Επίσης η Microsoft είναι μια εταιρεία που ξέρει σιγά σιγά και χωρίς τυμπανοκρουσιες να ξέρει κα κερδίζει μερίδια. Ο χρόνος πιστεύω θα είναι υπέρ της.

Manolis

παιδιά εδώ ολόκληρη RIM – Blackberry και άλλαξε πλεύση χρησιμοποιόντας το android os, η Microsoft με τα χαμηλότερα ποσοστά και με το ίδιο ακριβές συσκευές δε θα το κάνει;;; πιστεύω θα το κάνει, εκτός και αν θέλει να βάλει λουκέτο στο τμήμα αυτό..

9gag

MS βαλε ενα CyanogenOS να γουσταρει ο λαος!

Στελιος

Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που γράφονται παραπάνω δηλαδή έβγαλε η Microsoft τα Windows 10 και δεν λειτουργούν οι εφαρμογές που υπάρχουν στο store ,είναι απίστευτο και τι θέλει να κάνει αν ισχύει αυτό νέα δώσει ο άλλος ένα κάρο λεφτά για να πάρει το 950 και να το έχει μόνο για την κάμερα δεν δεν το πιστεύω

Chris_g

Στην Ελλάδα νομίζω πάντως ότι το μερίδιο αγοράς είναι πολύ μεγαλύτερο από 2%. Έχουνε αρκετούς κατόχους wp

Sotosr35tc

Για να γίνει ακριβώς η ίδια δουλειά ή samsung To λέει screen mirroring για ασύρματη με το dog το οποίο μπορείς να βάλεις επάνω τη ποντίκι πληκτρολόγιο σκληρό αν θες και δεύτερο σκληρό και όλα αυτά εποχή s3 note 2 και πάει λέγοντας.
Μετά υπάρχει το cromecast το οποίο μπορει σχεδόν οποιοδήποτε άλλο τηλέφωνο να κάνει την ίδια δουλειά.Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορούσε να το κάνει ποιο συμβατό με το OS της και όχι με 2 , 3 τηλ μόνο γιαυτό και ίσως να μην έχει τα απαιτούμενα αποτελέσματα

Sotiris

Σωστά τα λέτε παραπάνω. Σιγά σιγά το πάει με τρομερές καινοτομίες. Πλέον τα windows 10 θα έχουν την φοβερή καινοτομία να ελέγχει ο χρήστης χειροκίνητα την φωτεινότητα της οθόνης του. Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη καινοτομία της Ms!

Η Microsoft είναι μια φοβερή εταιρεία με σπουδαία ιστορία και με το καλύτερο λειτουργικό για desktop. Είναι κρίμα να ξεφτιλίζει το όνομα της με ένα project που ξεκίνησε με λανθασμένη φιλοσοφία (βλέπε 7, Zune κτλ) και έχει καταλήξει σε φιάσκο. Το καλό είναι οτι το έχει πάρει χαμπάρι και πλέον δίνει απλόχερα τις υπηρεσίες της σε ios και android αλλά δεν μπορεί παράλληλα να πει οτι σταματάει τα wp αφού παίζει ρόλο και το γόητρο. Επιπλέον κερδίζει χρήματα από κάθε android συσκευή που πωλείται και έχει ρευστό ώστε να διατηρήσει το δικό της λειτουργικό έστω και με απώλειες όπως τώρα. Δεν εξαρτάται η επιβίωση της από αυτό και ευτυχώς δηλαδή γιατί η Microsoft με τα καλά της και τα στραβά της οφείλει να παραμείνει πρωτοπόρος στο software. Τα wp οι λάτρεις της τεχνολογίας της τα συγχωρούμε.

Alexandros

Παιδιά ρε σεις μην του απαντάτε..δεν το βλέπετε ότι ό τύπος έχει ψυχολογικά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.