Microsoft Cortana, Ο ψηφιακός βοηθός έρχεται στα Nokia Lumia smartphones από τον Απρίλιο;

Οι Windows Phone χρήστες περιμένουν ανυπόμονα για την απάντηση της Microsoft στις υπηρεσίες “voice-assistant” Siri και Google Now των Apple και Google αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες τον ερχόμενο Απρίλιο, η Microsoft θα παρουσιάσει επιτέλους τον δικό της ψηφιακό βοηθό.

Η Microsoft, όπως είναι γνωστό -κάτι που κατά μέρος αποδεικνύεται και από το σύστημα φωνητικών εντολών στο Xbox One- έχει κάνει άλματα στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης και της αναγνώρισης φωνής, αλλά και στον τομέα του speech-to-speech translation, οπότε το θέμα είναι πότε όλες αυτές οι τεχνολογίες θα μετουσιωθούν σε ένα εμπορικό προϊόν.

Ο βοηθός που για την ώρα έχει την κωδική ονομασία “Cortana”, σύμφωνα με τον “leaker” @MSFTNerd αναμένεται να φτάσει στα Nokia Lumia smartphones τον ερχόμενο Απρίλιο, την ίδια περίοδο που θα πραγματοποιηθεί και το συνέδριο BUILD της Microsoft.

Στο ίδιο συνέδριο, η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει νέες δυνατότητες στα Windows Phone και να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το λειτουργικό σύστημα “Threshold”. Την φωνή στον ψηφιακό βοηθό “Cortana” αναμένεται να δανείσει και πάλι η Jen Taylor, που έχει δανείσει την φωνή της στον ίδιο χαρακτήρα στην σειρά παιχνιδιών Halo.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Ιανουαρίου 2014 13:28

Σχόλια

  • Καλά όλα αυτά αλλά μια που δεν υποστηρίζουν ελληνικά δεν είναι και πολύ χρήσιμα δυστυχώς!!

  • H τεχνολογια υπαρχει - ετοιμη θα ελεγα- κι αυτο φαινεται απ τις εφαρμογες που υπαρχουν στην πλατφορμα android που αυτην την στιγμη ηγειται.

    Αυτο που υπολειπεται προς το παρον ειναι:

    α) Η αναλογη διείσδυση(penetration) στην Ελληνικη αγορα, των smartphones. Θυμηθητε δεκαετια '90 - αρχες 21ου αιωνα, τις πρωτες εκδοσεις windows, που δεν ειχαν Ελληνικα, διοτι δεν υπηρχε ενδιαφερον απ την microsoft για μια χωρα που (τοτε) ειχε πχ. 50 ή 80.000 χρήστες. Το ιδιο και σε μια χωρα που μόλις τον τελευταιο χρονο τα smart ξεπερασαν σε πωλησεις τα συμβατικα.

    β) Απ τις υποδομες που υπαρχουν για μεταδοση ή data streaming. Με το 90% της επιφανειας της χωρας να μην εχει LTE και 4G....πως να δουλεψουν τετοιες τεχνολογιες?

    Ειμαστε παντως (ως Ελλαδα), κοντα. Σε 2 το πολυ 3 χρονια θεωρω θα τα εχουμε ολα αυτα. Μετα,...πάμε γι' άλλα καλυτερα. ;)

  • για να δούμε θα έχουμε άλλη μια εφαρμογή που θα αγνοεί τα Ελληνικά όπως της google για το
    ΙΟS δεν ξέρω αλλά και πάλι δεν νομίζω το siri να υποστηρίζει ελληνικά

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ιωσηφίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.