Microsoft Defender: Το καλύτερο antivirus χρησιμοποιείται μόλις από το 50% των χρηστών

Microsoft Defender, Microsoft Defender: Το καλύτερο antivirus χρησιμοποιείται μόλις από το 50% των χρηστών

Η Microsoft θεωρητικά δεν ανέπτυσσε ποτέ το δικό της antivirus, ο ρόλος της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα ήταν πάντα υποστηρικτικός. Σύμφωνα με αναφορές που κυκλοφορούν αρκετά χρόνια τώρα, η εταιρεία και τα εργαστήρια της προμηθεύουν του δημιουργούς antivirus με τα απαραίτητα δεδομένα ώστε να προσφέρουν την απόλυτη προστασία στα Windows. Ωστόσο, με τον Microsoft Defender όλα αυτά αλλάζουν.

Φαίνεται ότι η εταιρεία έχει πάρει στα σοβαρά τη δημιουργία ενός δικούς της οικοσυστήματος υπολογιστών, το οποίο θα μοιάζει με αυτό των Mac. Τα Windows 10 είναι το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft και αποτελούν μία τύπου συνδρομητική μορφή OS που λαμβάνει μεγάλες αναβαθμίσεις κάθε λίγους μήνες.

Στα Windows 10 βασικά χαρακτηριστικά όπως η αριθμομηχανή και άλλες εφαρμογές έχουν μετατραπεί σε δωρεάν εφαρμογές διαθέσιμες στο Microsoft Store, και σύμφωνα με όσα είναι γνωστά σταδιακά θα αφαιρεθούν από το βασικό λειτουργικό. Άλλωστε, η όλη διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, για παράδειγμα η ζωγραφική δεν αποτελεί πλέον βασικό στοιχείων των Windows.

Τώρα τα βλέμματα τράβηξε ο Microsoft Defender, το δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς των Windows. Το ότι πάντα λογίζονταν ως η antivirus εφαρμογή με τις καλύτερες επιδόσεις για τα Windows 10, ήταν κάπως λογικό.

Microsoft Defender, Microsoft Defender: Το καλύτερο antivirus χρησιμοποιείται μόλις από το 50% των χρηστών

Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του AV-Test το αντιβιοτικό πρόγραμμα της Microsoft είναι η κορυφαία επιλογή για οικιακούς χρήστες, ή τουλάχιστον μοιράζεται την ορυφή με μεγάλα ονόματα του χώρου. Μάλιστα, ο Microsoft Defender αφήνει πίσω σε επίπεδο προστασίας σοβαρούς ανταγωνιστές όπως τα Avast, Avira, AVG και Bitdefender.

Microsoft Defender, Microsoft Defender: Το καλύτερο antivirus χρησιμοποιείται μόλις από το 50% των χρηστών

Σε εταιρικό επίπεδο, ο Microsoft Defender παλεύει να φτάσει στην κορυφή, χάνοντας στα σημεία. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι το πρόγραμμα της Microsoft δεν προσφέρει τόσες δυνατότητες όσο οι ανταγωνιστές του.

Τέλος, ο Microsoft Defender έχει γνωρίσει τους τελευταίους μήνες μία αναπάντεχη άνοδο στην προτίμηση των χρηστών. Η εταιρεία αναφέρει ότι πλέον πάνω από το 50% των υπολογιστών που τρέχουν Windows χρησιμοποιούν ως πρόγραμμα προστασίας από ιούς το δικό της δωρεάν εργαλείο.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Greg

Χρησιμοποιώ τον Microsoft Defender τουλάχιστον μια 5ετία και ποτέ δεν κόλλησα ιούς κλπ κακόβουλα λογισμικά, αντιθέτως με κάτι δωρεάν antivirus όπως το Avast κλπ και κολλούσα ιούς, και μου έπρηζαν τα συκώτια κάθε λίγο να πετάνε ότι η τάδε σελίδα ίσως δεν είναι ασφαλής, ότι το τάδε λογισμικό ίσως δεν είναι ασφαλές και κάντε επέκταση στην επί πληρωμή έκδοση αλλά και τα LapTop που είχα βαρούσαν υπερωρίες, κοινός ήταν βαριά antivirus, μετά από ένα φορμάτ αποφάσισα να δοκιμάσω τον Microsoft Defender και βρήκα και εγώ και το LapTop την ησυχία μας. Οκ ο Microsoft Defender δεν είναι Bitdefender αλλά είναι μια χαρά antivirus για έναν μέσο χρήστη και κυρίως δωρεάν και ξεκούραστο για τα LapTop και τα PC.

Agnostos13

Το microsoft defender πρωτίστως βρίσκει τα cracks και τα patches και μετά τα υπόλοιπα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.