Windows 10 mobile: Η Microsoft αποφασίζει πότε έρχονται τα updates

Στο iOS η Apple αποφασίζει πότε θα αναβαθμιστούν τα iPhone και iPad και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το update να έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα σε όλους ανεξάρτητα τον πάροχο. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για το Android, όπου η Google δίνει την επόμενη έκδοση του OS, οι κατασκευαστές κάνουν τις δικές τους προσθήκες και στη συνέχεια έρχεται η έγκριση από τους παρόχους.

Συνήθως αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στα updates.

H Microsoft με το νέο Windows 10 mobile, το οποίο μπήκε στα προσφάτως ανακοινωμένα Microsoft Lumia 950 και Microsoft Lumia 950 XL, θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της Apple. Αυτό σημαίνει ότι η ίδια θα αποφασίζει πότε θα λανσάρονται τα updates.

Σύμφωνα με το WMPoweruser, η Microsoft δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με mobile operators για να αξιοποιήσει τις δοκιμές που κάνουν, θα λάβει υπόψη τη συμβολή τους. Η ίδια θα αποφασίζει πότε θα στέλνονται οι αναβαθμίσεις, με βάση τα δεδομένα που παίρνει από Mobile Operators και Windows Insiders.

“Microsoft is working closely with mobile operators to leverage their testing and our flighting to meet and exceed current quality bars. We will use their input but will decide when to send the updates out based on input form [sic] Mobile Operators and our Windows Insiders”

Με λίγα λόγια, η Microsoft θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα των παρόχων, αλλά η απόφαση είναι καθαρά δική της.

Windows 10 mobile: Η Microsoft αποφασίζει πότε έρχονται τα updates, Windows 10 mobile: Η Microsoft αποφασίζει πότε έρχονται τα updates

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NLS

Ας μας πει κάποιος WP χρήστης. Δεν ήταν έτσι μέχρι τώρα;

Άρης

Ενα ακομη πολυ σημαντικο βημα για την microsoft.αν και θελει ακομα δουλεια στο store ειναι σε καλο δρομο. Οι τακτικες αναβαθμισεις ειναι λογος για αρκετους να παρουν i phone. Τωρα πλεον και η microsoft σε αυτη την κατευθυνση

Conx

Windows 10 και τα μυαλά στα κάγκελα!!!

Gvirginia

@NLS Ναι έτσι ήταν, το μόνο πρόβλημα που υπήρχε ήταν ότι σε μερικούς operators αργούσε ΠΑΡΑ πολύ να έρθει το update. Νομίζω ήταν το 925 της AT&T με το Cyan, αν δε κάνω λάθος.

Μία τέτοια ανακοίνωση συμφέρει και τους παρόχους, μιας και τώρα θα λένε “Δε φταίμε εμείς για το update, η Microsoft αποφασίζει”.

rose

Αυτο πρεπει να το ακολουθησει και η google.Δεν ειναι δυνατον να βγαινουν συσκευες και να μην παιρνουν καμια αναβαθμιση ή μια μικρη μονο οπως γινεται στην μαζα των κινητων android.

Mary

NLS τα update τόσο καιρό πριν τα 10 τα έδινε ο κάθε πάροχος ξεχωριστά, ας πουμε αν εμπαινες στο site της ms θα έβλεπες ότι κάθε χώρα και πάροχος ξεχωριστά έδιναν διαφορετική ημερομηνία και κάποιες φορές σε μερικά μοντέλα συγκεκριμένων παροχών δεν γίνονταν ποτέ! Όποτε αυτή η κίνηση θα διορθώσει αυτό πράγμα ευτυχώς!

NLS

Καλώς. Έτσι το προτιμώ και εγώ.
Πάντως αυτό δεν μπορεί να γίνει στο Android (rose).
Μιλάμε για εκατοντάδες συσκευές με χιλιάδες συνδυασμούς hardware components και άπειρα customizations πάνω στο Android.
Οι άλλοι δυο (Apple, Microsoft) έχουν το πλεονέκτημα των λίγων συσκευών, με γνωστό hardware, δικής τους κατασκευής και με PURE το λειτουργικό τους πάνω.
Η δουλειά είναι εύκολη, πέρα από μερικές μικρές παραμετροποιήσεις που αφορούν τους παρόχους και μπορούν να συγκεντρωθούν κεντρικά και αυτόματα να γίνονται στην αναβάθμιση ανάλογα την κάρτα που βλέπουν μέσα ή τα provider reserved serial number ή και με remote provisioning μετά την αναβάθμιση.

pg

Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχουν δυστυχώς τα wp είναι και η έλλειψη multitasking. Πραγματικό multi-tasking. Όσοι είναι χρήστες wp θα ξέρουν σίγουρα προβλήματα με το viber etc..
Αυτό άμα καταφέρει και το διορθώσει η Microsoft θα είναι ένα σημαντικό βήμα, και ίσως ακολουθήσουν πολλοί χρήστες το λειτουργικό της.
Αν το XL με τα w10 δεν έχει αυτά τα προβλήματα (πολύ σημαντικά για μένα) με έχει κερδίσει.
Ακόμα ενα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συσκευές lumia είναι η απίστευτα χαμηλή ποιότητα ηχείων που με λίγους μήνες χρήσης γίνονται χειρότερα και από φθηνά ηχεία Κινέζου. Αυτό ελπίζω ότι θα διορθωθεί με τα καινούργια μοντέλα.

rose

@anwnynous αυτο ενοουσα ,
Νls, η google θα μπορουσε ως ορο να θεσει οτι η καθε συσκευη με android πρεπει να εχει τουλαχιστον δυο χρονια λογισμικη υποστήριξη. Τα περισσοτερα low end δεν αναβαθμιζονται ποτε , και τα midrange με το σταγονομετρο απο τις εταιριες . Πλεον παρατηρηται και οι high end μενουν εκτος τυπου m7,note3 κτλπ.

NLS

Σε αυτό μαζί σου.
Αυτή τη στιγμή υπάρχει οδηγία (όχι όρος) να στηρίζονται οι συσκευές για 18 μήνες.
Η αλήθεια είναι ότι οι καλοί κατασκευαστές το τηρούν (και στα midrange, με τα low-end δεν έχω ασχοληθεί, ψέμματα θα πω). Στα hi end πάνε προς τα 2 χρόνια συνήθως.

Θα έπρεπε να είναι όρος (μη σου πω και 30 μήνες για τα high-end, 24 για τα mid-range και 18 για τα low-end – με διαχωρισμό βάση το MSRP πρώτης κυκλοφορίας).
Αλλά όρος σε open source πως να μπει;
Κάτι τέτοιο θα είχε ως προϋπόθεση αλλαγή ΟΛΟΥ του licensing του Android.

NLS

pg ποιο είναι το πρόβλημα με το Viber;
Εγώ δεν έχω WP και δεν ξέρω.
Διάβασα για κάτι θέματα push notifications και μη λήψη κλήσεων όταν είναι κλειδωμένο αλλά ήταν το… 2013 και έχουν λυθεί διαβάζω από τότε.
Είναι κάτι άλλο;

Πραγματικά αμφιβάλλω ότι έχει θέμα με το multitasking το WP. Πόσο μάλλον το 10.

Andrew

@pg Ως χρήσης κάτοχος wp τα τελευαία 2μιση χρόνια (Lumia 925) μπορώ να σου επιβεβαιώσω ότι αυτό δεν ισχύει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όλες οι εφαρμογές λειτουργούν μια χαρά απο πίσω και δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις ειδοποιήσεις.

pg

Δεν είναι το θέμα με τα push notifications μόνο. Στο viber πχ, που το χρησιμοποιώ κατἀ κόρον, δεν έχεις αμέσως την παράδοση του μηνύματος σου, ή ακόμα και την παραλαβή όπως υπάρχει στο android. Παρατηρώ μια μικρή καθυστέρηση. Όχι μόνο στο viber γενικά στα apps για τα social media (αν και δεν έχω πουθενά προφίλ, ωστόσο τα δοκίμασα με προφίλ φίλων μου.). Επίσης να πω ότι, όταν το κινητό είναι κλειδωμένο, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση ακόμα και απώλεια κλήσεων. Ακόμα και στο skype, το οποίο είναι ικανοποιητικό σαν εφαρμογή, αμα το κινητό είναι κλειδωμένο υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση αφού είναι native εφαρμογή. Γενικά δεν είναι ώριμο σαν λειτουργικό (δεν έχω δοκιμάσει τα 10, για να μην παρεξηγηθώ, τα έβαλα αλλά έκανα roll back αφού ήταν γεμάτα bugs). Όσο για το θέμα της έλλειψης εφαμορμογών, δεν με απασχολεί καθόλου, αφού και στο android που έχω, 5-6 εφαρμογές χρησιμοποιώ καθημερινά (viber, skype, flashlight, chrome/firefox,skydrive, office ok και το βασανίζομαι 🙂 ). Επί της ουσίας, η microsoft καλείται να λύσει τα πρακτικά προβλήματα του λειτουργικού, και οι ποσότητα εφαρμογών να μην είναι αυτό που την απασχολεί, αλλά η ποιότητα. Και μετά όλα θα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Εννοείται ότι το XL θα περιμένω 2-3… Συνέχεια »

NLS

Τα 10 ήταν γεμάτα bugs? Καλά.
Εγώ πάντως το έχω σε 4 μηχανήματα σπίτι και 2 production στη δουλειά χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε λίγο θα το… εξάπλώσω φουλ.

pg

Τα 10 εννοώ στα κινητά. Όχι σε υπολογιστή. Για κινητά μιλάει το άρθρο.

NLS

Και έβαλες το 10 κινητό σου και έκανες roll back ε;
Εννοείς ως insider και κάποιο beta.
Α καλά…

pg

Φυσικά. Με τα 10 ελπιζα να λυθούν πολλά προβλήματα (που ανάφερα πιο πάνω). Με τα insider ήμουν στον υπολογιστή πολλούς μήνες πριν και τα bugs που είχαν δεν ήταν κάτι το σοβαρό. Αλλά στο κινητό ήταν χάλια. Τα έβαλα στο κινητό γιατί λέω δεν μπορεί στον υπολογιστή να είναι σχετικά οκ,και στο κινητό να είναι τόσο χάλια. Και ήταν τόσο χάλια. Γιαυτό τα έβγαλα. Τώρα πρώτη συσκευή μου είναι android. Μέχρι να βγουν επίσημα τα 10 mobile δεν νομίζω να αφήσω το android.

Καλάμια.

NLS

Μα και η ίδια η Microsoft το ξέρει αυτό, γι’ αυτό δεν έγιναν release τα mobile μαζί με την desktop έκδοση.

NLS

Λογικά τα 950/950 XL/550 θα έρθουν με την final ή κάποια RC και θα γίνουν όλα μαζί update κατά τα Χριστούγεννα που θα βγουν για όλα τα Lumia (όσα είναι για 10).

Άκαρδος

Και εγώ μόλις έκλεισα δεύτερο χρόνο με το Lumia 1020 που έχω από την πρώτη έκδοση (Lumia Amber) μέχρι και την τελευταία (Lumia Denim) για τα W8,8.1 και ως προς το θέμα τον αναβαθμίσεων που αναφέρθηκε, επιβεβαιώνω πως μέχρι τώρα η κάθε αναβάθμιση απαιτούσε έγκριση από τον πάροχο κινητής και σε αρκετές περιπτώσεις καθυστερούσαν πάρα πολύ οι ενημερώσεις. Στην Αμερική βέβαια που οι πάροχοι έχουν τεράστια εξουσία πάνω στις εταιρίες είναι πολύ χειρότερα τα πράγματα όπου συσκευές έμειναν με την έκδοση Lumia που κυκλοφόρησαν, παρόλο που η Microsoft δίνει 36 μήνες υποστήριξη σε όλα τα Lumia. Εδώ στην Ευρώπη είναι πολύ καλύτερα αλλά υπάρχει η καθυστέρηση που δεν υπάρχει ας πούμε στο iOS. Αυτό βέβαια μπορεί να το δει κανείς ως και θετικό, καθώς το κάθε λογισμικό ελέγχεται από τον πάροχο και πρέπει να εγκριθεί πριν περάσει στις συσκευές μας, διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει και ολόκληρες εβδομάδες και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και μήνα. Αν όμως υπάρχουν προβλήματα, ο πάροχος μπορεί να μπλοκάρει την OTA ενημέρωση και δεν έχουμε τραγωδίες όπως το iOS 9.0, 8.0 που συνεχώς βγαίνουν προβλήματα την πρώτη μέρα και η Apple τρέχει να βγάλει ενημέρωση που να το επιδιορθώνει. Εμένα ας πούμε είναι από Πολωνία… Συνέχεια »

tech21man

Κανενα προβλημα με το viber εδω και καιρο. Αν εχεις καποιο στειλε αναφορα Δουλευει κανονικα. Στο σπιτι, οταν ερχονται στο pc τα μηνυματα ερχονται ταυτοχρονα και στο κινητο. Μονο στην αρχη, οταν πρωτοβγηκε το viber αργουσε λιγο. To multitasking δεν νοειται σε καμια mobile συσκευη σαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ, οποτε ξεχαστε το. Η αλλιως θυμηθειτε το test μεταξυ iphone 6s 2 GB RAM και note 4 με ποσα GΒ εχει, που το apple κρατουσε περισσοτερα apps ανοικτα ταυτοχρονα απο το note. Ολα αυτα τα gadgets (γιατι αυτο ειναι τα smartphones) εχουν φυσικα περιορισμους οπως και θα επρεπε. Τo note ηταν ρυθμισμενο στο kernel οπως το δικαιολογησε καποιος πιο επιθετικα ωστε να κλεινει εφαρμογες για να μην αργει? Εμενα αυτα δεν με ενδιαφερουν. Θα κανει κανεις βαρυ rendering στο κινητο την ωρα που βλεπει youtube? Θα τρεχει πηδωντας απο το ενα στο αλλο, media player, access (full), mathematica, skype, torrent, viber, word, internet, autocad αντε πετα και κανα asphalt 8 μαζι με ο,τι κουταμαρα touch παιχνιδι ταυτοχρονα? Χωρις taskbar? Πιο πολυ ωρα θα χανει στην εναλλαγη απο τη μια εφαρμογη στην αλλη, ελεος. Ασε που τα ρημαδια δεν μπορουν. Δεν ειναι pc/mac. Θα λιωσουν λεμε!!! Γιατι ακριβως να κατηγορησει καποιος με τη γνωστη… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.