Microsoft: Δεν εντυπωσίασε με τις “χιλιάδες” πωλήσεις του HoloLens

O Roger Walkden, εμπορικός υπεύθυνος για το HoloLens στην περιοχή EMEA (Europe, Middle East, Africa) σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Inquirer δήλωσε πως οι πωλήσεις του headset είναι χιλιάδες.

Το HoloLens developer kit ξεκίνησε να διατίθεται σε ΗΠΑ και Καναδά τον Μάρτιο του 2016. Οι αρχικές αποστολές έγιναν ανά διαστήματα με την αναμονή μηνών για αρκετούς developers. Τον Νοέμβριο του 2016 ακολούθησε Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Ν. Ζηλανδία και Αυστραλία. Μέσα στο πρώτο μισό του 2017 θα ξεκινήσει η διάθεση στην Κίνα. Οι λίστες αναμονής δεν υπάρχουν πλέον, όμως σε σχέση με πα περισσότερα προϊόντα της Microsoft, η διάθεση του developer kit είναι ακόμη πολύ περιορισμένη.

Επίσης, το HoloLens developer kit είναι επίσης πολύ ακριβό. Αρχικά η Microsoft προσέφερε μόνο το kit με τιμή 3000 δολάρια, αργότερα ήρθε η “production” έκδοση για εταιρικούς πελάτες με τιμή 5000 δολάρια.

Είναι σαφές ότι στην συγκεκριμένη φάση δεν είναι ένα προϊόν που στοχεύει στην μαζική αγορά. Επομένως με τις πωλήσεις που ανήλθαν σε “χιλιάδες” και όχι “εκατοντάδες χιλιάδες”, η Microsoft θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένη. Αυτό ακριβώς δήλωσε και ο Walkden. Επεσήμανε ότι η Microsoft είναι ικανοποιημένη με το επίπεδο των πωλήσεων, λέγοντας ότι οι αποστολές χιλιάδων κομματιών ήταν αυτό που χρειαζόταν.

Ωστόσο, τα μεγάλα μέσα δεν φαίνεται να εντυπωσιάζονται από τις πωλήσεις. Το Inquirer, στο οποίο δόθηκε η συνέντευξη, στον τίτλο του γράφει ότι η Microsoft παραδέχεται ότι οι πωλήσεις ήταν χιλιάδες, με τη λέξη “παραδέχεται” να μην έχει ιδιαίτερα θετική σημασία. Στην ίδια γραμμή κινείται και το Betanews, χωρίς να εντυπωσιάζεται από τις πωλήσεις. Αναφέρει ότι η Microsoft παραδέχεται ότι πούλησε χιλιάδες κομμάτια και δεν ενοχλείται από αυτό, κάτι που δείχνει απογοήτευση. “Microsoft is not bothered by what could be seen as disappointing sales”.

Το ερώτημα είναι τι σκοπεύει να κάνει η Microsoft με το Microsoft, μακροπρόθεσμα

microsoft hololens sales, Microsoft: Δεν εντυπωσίασε με τις “χιλιάδες” πωλήσεις του HoloLens

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Χαχαχαχαχα άπατο το παιχνιδάκι της msft (mpliaxxx)
Όταν βγάλει ο τεχνολογικός ογκόλιθος του AR/AI που λέγεται APPLE ένα ντιζαινάτο γυαλί σε light rose gold και γεμίσει η Μύκονος και η Σαντορίνη με πιστούς μας να το φορούν, τότε θα δείτε νούμερα που θα τρίβεται τα μάτια σας!!
Apple rules κύριε Βλαχάκη & λοιποί αναλυτές , Haters gona hate!!!!

KnightRider

Καλά πλάκα μας κάνει τώρα ?? Είναι δυνατόν 3000$ το Kit και το Production 5000$ ??
Kανονικά θα πρεπε να είναι ευχαριστημένοι εφόσον το πουλάνε τόσο ακριβά !!!

KnightRider

@ΑΝΔΡΕΑΣ

Τουλάχιστον η Microsoft καινοτόμησε και έβγαλε κάτι που η Apple δεν έβγαλε + που έχουν όλο προβλήματα με τις 4Κ και 5Κ οθόνες τους που κλείνουν επειδή είναι κοντά του ρούτερ ή που κολλάει όλο το macbook και δεν δείχνει τίποτα !!!

giannis

Με 5.000$ και εγώ καινοτομώ.

Σταυρος Χρι

@KnightRider τρολαρει ο Αντρεα, δεν το κατάλαβες ; προφανώς και δεν υπάρχει μετρο συγκρισης όσο αφορα στο innovation στις δυο εταιρίες. Η μια πραγαματικα καινοτομεί και η άλλη αφερει θύρες εγκλωβίζεις πελάτες, και πουλάει μόνο iPhone !

KnightRider

@Σταυρος Χρι

Τετοιο troll δεν νομίζω αλλιώς θα πρεπε να του σβηνουν τα σχόλια και όχι να σβήνουν αλλωνών και τα δικά μου,, το θεμα είναι ότι μερικοί λενε οτι η Apple είναι μπροστά ενω δεν βλεπω τιποτα τετοιο και οποτε ψαχνω για θεμα της Apple δεν βλεπω καμία καινοτομία τους – αυτό που βλεπω ειναι οπως λες να αφαιρούν πράγματα, να ειναι πανακριβοι,να εγκλωβιζει ακομη πιο πολυ τους πελάτες και στο ειδικα τωρα τελευταια ειναι ολο προβληματα !!

tolkien

@Σταυρος Χρι & @KnightRider υπαρχουν παιδακια που απλα ειναι παιδακια γιατι ο μπαμπακας τους εδωσε λεφτα και πηραν ενα μηχανημα που νομιζουν ειναι τρομερο. ΕΔΩ ξερω φιλαρακια μου που δουλεια κουτσα στραβα τα βγαζουν περα ΑΛΛΑ iphone 7 plus πηρανε (οκ με δοσεις) και περιμενουν λιγο να πεσει η τιμη να παρουν και το νεο macbook pro. Αρα τι να λεμε? H Apple εχει σταματησει να καινοτομει αλλα γιατι να καινοτομει οταν παιδακια τρεχουν να παρουν τα νεα της προιοντα που οι διαφορες ειναι ελαχιστες!!!!!
Το ατομο τρολαρει.
@ΑΝΔΡΕΑΣ οποτε θες στειλε κανα email να δεις τι εχω αγορασει εγω ντοκου και μονος μου φιλε να σε δω μετα και ασε τα τρελα με apple.
Ειναι καλη η apple αν την συγκρινεις με chrome OS. Ως εκει 😛 😛 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.