Microsoft: Πατεντάρει αναδιπλούμενο smartphone που γίνεται tablet

Samsung και LG είναι οι δυο εταιρείες που ακούγονται πολύ έντονα ότι ενδιαφέρονται για την κατασκευή αναδιπλούμενου smartphone. Ωστόσο, δεν είναι οι μόνες καθώς και η Microsoft φαίνεται να στρέφει το βλέμμα της προς τα εκεί.

Η Microsoft κατέθεσε αίτηση για πατέντα, η οποία δείχνει μια συσκευή με ευέλικτη άρθρωση και μια οθόνη που μετατρέπεται από smartphone σε tablet. Τα διαγράμματα δείχνουν ότι το smartphone μπορεί να έχει διάφορα modes για δυο ή και τρεις οθόνες. Η Microsoft έχει καταθέσει την πατέντα από τον Οκτώβριο του 2014.

Εδώ και καιρό η Microsoft φημολογείται ότι εργάζεται επάνω στο πολυσυζητημένο Surface Phone και οι πατέντες αυτές θεωρείται πως είναι πιθανό να σχετίζονται με το smartphone. Τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο, αλλά ίσως ένα εντελώς διαφορετικό design ίσως να βοηθούσε τη Microsoft να ξαναμπεί στην αγορά των smartphones.

microsoft foldable smartphone, Microsoft: Πατεντάρει αναδιπλούμενο smartphone που γίνεται tablet

microsoft foldable smartphone, Microsoft: Πατεντάρει αναδιπλούμενο smartphone που γίνεται tablet

microsoft foldable smartphone, Microsoft: Πατεντάρει αναδιπλούμενο smartphone που γίνεται tablet

microsoft foldable smartphone, Microsoft: Πατεντάρει αναδιπλούμενο smartphone που γίνεται tablet

microsoft foldable smartphone, Microsoft: Πατεντάρει αναδιπλούμενο smartphone που γίνεται tablet

microsoft foldable smartphone, Microsoft: Πατεντάρει αναδιπλούμενο smartphone που γίνεται tablet

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vkrd

Εντελώς λάθος προσανατολισμός. Πόσοι θα αγόραζαν και τέτοιο; Αυτό είναι για το Τζέημς Μποντ…. Έλεος ρε Microsoft!

Konstantinos Ath

Έλεος ρε vkrd – γιατί λάθος προσανατολισμός?

Αν το πατένταρε η apple θα ήταν wow???

Δεν θα ήθελες μια συσκευή all in one?

Προσωπικά αναμένω πως και πως για μια τέτοια συσκευή…

tito@

Μια χαρα προσανατολισμος μου φαινεται και εμενα.Περιμενουμε το τελικο αποτελεσμα για την τελικη κριση

alxgiann

Μία χαρά είναι. Και η Samsung απο ότι διαβάζω δουλεύει σε κάτι παρόμοιο, ίσως και να αρχίσουν ναι βγαίνουν τέτοιου τύπου συσκευές πριν το 2020.
Δεν ξέρω τι κάνει η Apple, αλλά αν θέλει να ακολουθήσει, είναι καιρός να αρχίσει να κοιταει πως να βάλει οθόνη αφής και σε συσκευές με MacOS, (ίσως να παρουσιάσει και κάτι σε 2 in1) πρίν ξεκινήσει με τέτοιες “εξωτικές” τεχνολογίες.
Μερικοί πελάτες της μπορεί να το βρούν δύσκολο τον χειρισμό τέτοιων συσκευών, ας το ξεκινήσει με το μαλακό.. (Άκου εκεί αυτά είναι James Bond, θα γελάω μια βδομάδα..)

ΑΝΔΡΕΑΣ

Μπλιάχ!! πατέντες της Microsoft! Άχρηστα πράγματα. Περιμένετε και θα δείτε το super – duper γυαλί που θα κυκλοφορήσει σύντομα ο Κύριος Κούκ!! Ένα must have gadget που θα φορεθεί πολύ το επόμενο ή μεθεπόμενο καλοκαίρι από τους πιστούς μας ,κάνοντας τους haters να νιώσουν πόνο. Ρακέτες με αυτό, τα earpods, tattoo, σοφιστικέ μουσάκι-μουστάκι και στυλ που δροσίζει και οδηγεί σε θαυμασμό!!
Apple rules, haters gona hate!!!!

alxgiann

Aνδρέα, εσύ χαραμίζεσαι εδω αγόρι μου. Νούμερο stand up comedy πρέπει να ανεβάσεις να γίνεις πλούσιος. Απολαμβάνω πάντως όλα τα σχόλια σου.
Και η μεγάλη πλάκα είναι ότι μερικές φορές τα δικά σου σχόλια είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από κάποιους άλλους… 😉

forneverarrow

Πρακτικό δε λέω, αλλά πρέπει να το δούμε και στην πράξη. Επιπλέον, δεν το κόβω να κοστίζει λιγότερο απο τα 700€. Δεν είμαι αντίθετος για μια συσκευή all in one όμως άρχισα να πιστεύω ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο χωρίς υποχωρήσεις. Δεν μπορώ π.χ. να έχω οθόνη με αρκετή επιφάνεια όπως ένα iPad mini, αλλά ταυτόχρονα να μπορώ να το δουλεύω με το ένα χέρι σαν ένα smartphone στις 5″… Και όλα αυτά σε λογική (μέχρι 500€) τιμή. Γιατι κάτι μικρότερο απο 8″ θα με έριχνε στην ανάγκη να δουλέψω σε tablet, έλα όμως που κάτι τέτοιο δε θα ήταν εύχρηστο σαν κινητό κλπ.

Επομένως, δεν ξέρω αν το συγκεκριμένο concept θα έχει απήχηση. Για εμένα θα ήταν καλύτερα να δουλέψει πάνω σε ένα πολύ προσεγμένο smartphone στις 5″ περίπου με δυνατότητα continuum ώστε να το δουλεύω αν χρειαστεί και σαν desktop παρά αυτό το υβρίδιο.

Βύρωνας Λ

Αντιγραφή από Lenovo…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.