H Microsoft ετοιμάζεται να τα βάλει με τα Chromebooks

Windows 10 Cloud, H Microsoft ετοιμάζεται να τα βάλει με τα Chromebooks

H Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει το Windows 10 Cloud λειτουργικό της μέσα στον επόμενο μήνα σε ειδικό event που θα πραγματοποιήσει στη Ν. Υόρκη στις 2 Μαΐου. Ο τεχνολογικός γίγαντας είναι πιθανό να ανακοινώσει και το δικό του hardware με μια ειδική έκδοση των Windows 10, που αναμένεται ως Windows 10 S ή Windows 10 Cloud.

Ενώ για την επίσημη ανακοίνωση θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ακόμη μέρες, σήμερα διέρρευσαν κάποια specs που δείχνουν ότι η Microsoft ετοιμάζει low-end συσκευές για να ανταγωνιστεί τα Chromebooks της Google.

Το event της Microsoft θα επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, ένας τομέας όπου τα Chromebooks τα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά. Το Windows Central δημοσιεύει μια λίστα με τα minimum hardware specs που θα απαιτεί το Windows 10 Cloud. Ένας από τους στόχους της είναι να παρέχουν οι συσκευές πάνω από 10 ώρες διάρκεια μπαταρίας.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε:

Quad-core (Celeron ή καλύτερο) επεξεργαστή
Μνήμη RAM 4GB
Ενσωματωμένη μνήμη 32GB (64GB για 64-bit)
Μπαταρία μεγαλύτερη από 40 WHr
Γρήγορη eMMC ή SSD
Pen και touch (προαιρετικό)

Τα Chromebooks φαίνεται να συμβάλλουν στην πρόσφατη ανάπτυξη της αγοράς των PC και η είσοδος της Microsoft στη συγκεκριμένη αγορά σίγουρα δεν είναι τυχαία. Οι φήμες έχουν κάνει λόγο για laptop με clamshell design που θα είναι σίγουρα πιο οικονομικό από τα Surface.

Windows 10 Cloud, H Microsoft ετοιμάζεται να τα βάλει με τα Chromebooks

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

καλή τύχη… και δεν ειρωνέυομαι. Αν και πάλι έπρεπε να δουν κάτι να πετυχαίνει για να αντιδράσουν. Προσωπικά έφερα το Samsung Chromebook plus από αμερική και έχω μείνει άναυδος. Με 500 ευρω που μου στοίχησε μαζι με τους φόρους καρούλι πλαστικό με οθόνη της πλάκας έπαιρνα σε windows. Μακάρι να βγάλουν κάτι εξισου όμορφο γρήγορο και ανταγωνιστικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.