Microsoft Lumia 650: Η Microsoft εξηγεί γιατί δεν υποστηρίζει Continuum

Το Microsoft Lumia 650, ανακοινώθηκε πρόσφατα και φυσικά δεν είναι σε επίπεδο ναυαρχίδας. Από πολλούς θεωρείται ότι μπορεί να είναι το πρώτο και το τελευταίο Lumia της χρονιάς, πριν προχωρήσει η Microsoft στην ανακοίνωση του Surface Phone.

Αυτό που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια σε πολλούς ήταν το γεγονός ότι το Microsoft Lumia 650 δεν έχει υποστήριξη για Continuum. Ο λόγος είναι ότι δεν έχει τα ελάχιστα specs (TSnapdragon 617 808 or Snapdragon 810, 2GB RAM) που απαιτούνται για την υποστήριξη του συγκεκριμένου feature, το οποίο είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των Windows 10.

Το ερώτημα είναι βέβαια γιατί δεν έβαλε η Μicrosoft αυτά τα specs για να φέρει το Continuum στη μεσαία κατηγορία. Η ίδια απαντά λέγοντας ότι με το Lumia 650, στόχος της είναι να δημιουργήσει μια όμορφη οικονομική συσκευή, που απευθύνεται σε επαγγελματίες παρέχοντάς τους εργαλεία δουλειάς όπως Office, OneDrive και Cortana. Επομένως, οι χρήστες μπορούν να παραμείνουν παραγωγικοί και να συγχρονιστούν σε όλες τις Windows 10 συσκευές.

Η λογική της Microsoft είναι ότι όσοι θέλουν το Continuum μπορούν να απευθυνθούν στις ναυαρχίδες Microsoft Lumia 950 και Microsoft Lumia 950 XL. “We encourage users looking for Continuum productivity features to explore the Lumia 950 and Lumia 950 XL”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε ότι το Continuum ουσιαστικά μπορεί να μετατρέψει την Windows 10 Mobile συσκευή σε υπολογιστή όταν συνδεθεί με μια μεγαλύτερη οθόνη, οπότε έχεις μεγαλύτερη ευελιξία ανά πάσα στιγμή και γίνεσαι πιο παραγωγικός.

Το Microsoft Lumia 650 έρχεται με οθόνη 5 ιντσών 720p, Windows 10 Mobile, επεξεργαστή Snapdragon 212 1.3GHz, μόλις 1GB μνήμη RAM και χωρητικότητα 16GB επεκτάσιμη μέσω κάρτας microSD. Ενσωματώνει κάμερα 8 Megapixel και εμπρόσθια κάμερα 5 Megapixel.

Μελλοντικά, περιμένουμε να δούμε από τη Microsoft τι θα φέρει με το Surface Phone και σε ποια κατηγορία θα κινείται.

microsoft lumia 650 no continuum feature, Microsoft Lumia 650: Η Microsoft εξηγεί γιατί δεν υποστηρίζει Continuum

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
RigoMS

Το Usb OTG είναι μέρος του continuum????

alxgiann

…μην ασχολείστε με αυτή την συσκευή. Αυτό , όπως και το 550 είναι κομμένα και ραμμένα για ένα και μόνο σκοπό: Φθηνά εταιρικά τηλέφωνα. Όχι ότι αυτό είναι κακό, αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο να σχολιάσει κανείς… μόνο ίσως το 640XL (που έχω), σίγουρα είναι καλύτερο και από τα δύο. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα 650XL από ότι ξέρω πάντως.

Γιώργος Κ.

Ρε παιδιά τι διαφορά έχει το continuum από το airdroid για τα android κινητά;

Αλέκος

Το continuum είναι πραγματικα πολύ εξυπηρετικό και εύχρηστο. Η Microsoft πούλησε την Nokia και αρχές του επόμενου έτους θα ανακοινώσει το surface mobile. Για κάποιον που ρώτησε αν βγει Lumia 650, κατάλαβε νομίζω οτι δεν πρεπει να περιμένει κατι τέτοιο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.