Microsoft Lumia 950 XL: Ανάκληση demo λόγω προβλημάτων στο hardware;

Σύμφωνα με αναφορές του WinBeta, η Microsoft φέρεται να απέσυρε από τα Microsoft stores τα demo κομμάτια του προσφάτως ανακοινωμένου Microsoft Lumia 950 XL. Τα prototypes πήγαν πίσω στα κεντρικά της γραφεία χωρίς να αναφέρεται ο λόγος της ανάκλησης. Ωστόσο, μπορούμε να υποθέσουμε ότι μάλλον πρόκειται για πρόβλημα hardware και όχι software.

Αν είχε παρουσιαστεί πρόβλημα στο software δεν θα χρειαζόταν να αποσυρθούν τα κομμάτια του Microsoft Lumia 950 XL, θα δινόταν η λύση μέσω ενός απλού update. Να πούμε ότι το Lumia 950 XL φοράει τον Snapdragon 810, αλλά δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη ότι το πρόβλημα έγκειται εκεί.

Το Microsoft Lumia 950 XL έρχεται με οθόνη 5.7 ιντσών ανάλυσης 1440×2560 pixels, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 32GB επεκτάσιμη μέσω κάρτας microSD, κάμερα 20 Megapixel, δεύτερη κάμερα 5 Megapixel και μπαταρία 3340mAh.

Η κυκλοφορία των νέων Lumia 950 XL και Lumia 950 αναμένεται να γίνει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο και ελπίζουμε το πρόβλημα που προέκυψε, να μην καθυστερήσει την κυκλοφορία τους.

Προς το παρόν η Microsoft δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση.

Διαβάστε επίσης: Microsoft Lumia 950 και 950 XL: Οι τιμές σε ευρωπαϊκές χώρες

Microsoft Lumia 950 XL: Ανάκληση demo λόγω προβλημάτων στο hardware;, Microsoft Lumia 950 XL: Ανάκληση demo λόγω προβλημάτων στο hardware;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

αυτογκόλ από τα αποδυτήρια;;;;;

mate

Εξατμίστηκε η υδρόψυξη και έλιωσαν απο τον 810.

gericho

Ίσως σε επίπεδο δημιουργίας εντυπώσεων αυτογκόλ.
Και με την αίρεση πως μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για το προκείμενο.

Σε επίπεδο ουσίας όμως, ποιά αξία εχει
αν οι συσκευές που θα διατεθούν μετά ένα μήνα θα είναι άψογες
και στο βαθμό που ίσως διαφέρουν από τις συσκευές προπαραγωγής
τότε δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

By the way, το λογισμικό δεν είναι ολοκληρωμένο
οπότε δεν ξέρει κανείς σε επίπεδο firmware και σε επίπεδο OS
τί μπορεί να χρειάζεται τη φυσική πρόσβαση στην κάθε συσκευή.
Άσε που μπορεί να παίζουν και άσχετοι λόγοι πχ πρόγραμμα προώθησης κλπ

Panagiotis Koundis

@manolis μιλάμε για τα Prototypes! Έχεις ιδέα ή μπα;;

tasos

Που ξέρετε οτι το πρόβλημα είναι hardware,γράψανε μια παπαριά στο PhoneArena και αμέσως να το γράψετε και εσείς, για τις πολύ καλές φώτος που βγάζει το Lumia 950 βάση post πάλι στο PA δε γράψατε…σταματήστε να φοράτε παρωπίδες και ψαχτήται περισσότερο.

forneverarrow

Αν φταίει το hardware καλά θα κάνουν να το αναβάλουν μέχρι να βγει χωρίς πρόβλημα. Γιατί αν έφταιγε software πες διορθώνεται με update. Αν όμως βγει θερμάστρα… Καλύτερα να βάλει τον 808.

grek

το προβλημα δεν ειναι ο επεξεργαστης φοραει ψυχτρα ηδη καποια αστοχια υλικου το πιο πιθανο να ειναι το προβλημα οποτε λογικα υπαρχει πιθανοτητα να μην ερθουν τα lumia 950 τον νοεμβριο στην ελλαδα

Themazerunner

Και εγω 810 προβλημα μυριζομαι αλλα…ας περιμενουμε να δουμε τι εχει γινει.

Άκαρδος

Οι συσκευές ανακλήθηκαν αλλά δεν δώθηκε επίσημη εξήγηση ή αιτία απο την Microsoft, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στα άρθα μπαίνουν τέτοιοι τίτλοι τύπου “click bait”. Κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο και όπως πολλοί υποθέτουν ότι είναι πρόβλημα με το hardware ή τον SD810, εγώ μπορώ να υποθέσω ότι απλά θα αντικαταστήσουν τα “πρωτότυπα” με τις τελικές συσκευές που φοράνε την τελική έκδοση του λογισμικού, που θα είναι τα ίδια με αυτά που θα μπορεί να αγοράσει το κοινό. Επίσης, έχουν ακουστεί αναφορές ότι το σηματάκι της Microsoft, μετά απο τον “βιασμό” των χρηστών στα καταστήματα της Microsoft άρχισε να ξεφλουδίζει απο την κακή χρήση που κάνουν οι δοκιμαστές των συσκευών και μπορεί να είναι αυτός ο λόγος που τα απέσυρε. Όπως και να έχει σταματήστε να γκρινιάζετε για το γεγονός αυτό, διότι εκτός το ότι μπορεί να μην είναι απολύτως τίποτα που να έχει να κάνει με ελλάτωμα και να θέλει απλά η Microsoft να αποσύρει τα πρωτότυπα και να τα αντικαταστήσει με τελικές συσκευές, ακόμα και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα είναι ΘΕΤΙΚΟ που η Microsoft το αναγνώρισε πριν γίνει αποστολή συσκευών, το απέσυρε, θα το διορθώσει και εμείς θα πάρουμε συσκευές στα χέρια μας με ένα λιγότερο… Συνέχεια »

λεόντιος

ψάχνω ένα wifi μπρίκι για καφέ αν γίνεται και με 4g για να στελνω sms και να μου έχει τον καφέ έτοιμο όταν φτασω σπίτι….
λέω να πάρω ένα με 810soc αξίζει ??

Gvirginia

Η πηγή ενημερώθηκε, σύμφωνα με άνθρωπο της MS αποσύρανε τις συσκευές γιατί ήταν απλά για μια πρώιμη έκθεση σε αυτές / στο νέο λειτουργικό. Θα τις τελειοποιήσουν και θα είναι πάλι στα μαγαζιά με την κυκλοφορία τους.

Δεν υπήρξε κάποια αστοχία κτλ, ήταν μία υπόθεση του Phonearena μιας και τις απέσυραν.

Gvirginia

Συγγνώμη για το διπλό ποστ αλλά είναι δύσκολο να κρατηθείς.

@λεόντιος Πάρε το iPhone 6S μιας και το Home Button υπερθερμένεται, άσε που μοιάζει και με μάτι κουζίνας

Manolis

@Panagiotis Koundis εσύ που προφανώς έχεις ιδέα από πρωτότυπα για πες μας..

Βγάζεις κάτι για επίδειξη σαν εταιρεία και σε λίγες μέρες το αποσύρεις;;; σου φαίνεται λογικό; λέει για ΑΠΟΣΥΡΣΗ η είδηση κι όχι για επιστροφή πριν την κυκλοφορία τους..

gericho

Βασικά δεν πρόκειται καν για ανάκληση,
ανάκληση είναι όταν συσκευές έτοιμες για την αγορά έχουν πωληθεί
και η εταιρεία με επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται σε πρόβλημα
απευθυνόμενη στους πελάτες.

Εδώ ποιά από όλες τις προϋποθέσεις συντρέχει για να μιλήσει κάποιος για ανάκληση;

Κάνουμε την τρίχα τριχιά.

Λεοντιος

Βιργινία καφέ στο Κερατσίνι πίνω όχι στο Κολωνάκι χαχαχα

NLS

Μόνο ο ντόρος που γίνεται, μια χαρά μάρκετινγκ η μικρομαλακη…

Gvirginia

@Λεοντιος περίεργο, γιατί σε άλλα θέματα σχολιάζεις μόνο υπέρ της Apple. Επίσης τα περισσότερα κινητά με τον 810 έχουν τιμές παραπλήσιες του iPhone. (τιμές αλυσίδων)

ΥΓ: Είναι Virginia – Βιρτζίνια, όπως η πολιτεία των ΗΠΑ ή η ποικιλία του καπνού

tom

Μάλλον θόρυβος να γίνεται

thanoik

ρε παιδια εχω το nokia 920 με windows 10,ξερει κανεις πως θα τα γυρισω σε 8.1? απευθυνομαι περισσοτερο σε windows χρηστες εκτος και αν ξερει καποιος αλλος εχω δοκιμασει τα παντα και δε βγαζω ακρη

Alxgiann

@thanoik: θα κατεβάσεις στον υπολογιστή σου από το Windows store την εφαρμογή Windows Device Recovery Tool, χρειάζεται να έχεις Windows 7 ή νεότερη έκδοση και τουλάχιστον 4 γιγα ελεύθερα στον σκληρό. Αφού εγκαταστήσεις το Tool, απλά συνδεσε το κινητό σου με usb, θα το αναγνωρίσει αυτόματα. Επέλεξε τα wp8.1 από την λίστα και είσαι έτοιμος. Σημείωσε ότι είναι πλήρες factory reset, θα σβηστούν τα πάντα όλα
🙂

nekos

ανακληση λογο αντικαταστασης με το τελικο προιν εινε … η μικομαλακη απαντισε.. κωστα κανε edit με source to win beta

thanoik

@Alxgiann στο pc εχω τα windows 10 και εχω την την εφαρμογη windows device recovery tool αλλα δεν μου τα γυρναει μηπως θελει τα windows 7 στο pc 💻 γι’αυτο μαλλον;

thanoik

@Nikolas το λινκ μου λεει αυτο

We are sorry, the page you requested cannot be found.

tolkien

Λιγο γενικα για το τι συμβαινει με την Microsoft στην Αμερικη. Τα 2 νεα κινητα Lumia (950 & 950 XL) ειναι τοσο ωραια ΑΛΛΑ εχουν φαει ηδη το block τους σε usa και canada (και για οσους πουν εμεις ειμαστε Ευρωπη δεν μας ενδιαφερει θα τους πω εχετε μαυρα μεσανυχτα) που πιστευω εχει ερθει οριστικα το τελος του Windows mobile OS. Κριμα γιατι ειναι πολυ καλο (εμενα μου αρεσει περισοτερο απο το android). Αμα δειτε και αυτο στο youtube θα δειτε οτι και αυτοι το ιδιο λενε. https://www.youtube.com/watch?v=iyn_JRlu8jc Αν εχετε ορεξη να το δειτε το λενε καθαρα για το που οδευει το πραμα. Ξεκαθαριζετε τωρα με το τι κανει πχ η verizon και δεν αποκλειουν οτι ακομη και με την AT&T αμα αρχισει να δινει η microsoft τα updates οπως εχει υποσχεθει χωρις να το θελει η at&t υπαρχει περιπτωση να φαει block και απο αυτην. Αρα τι να λεμε? Ελεγα να παρω αμεσα Microsoft Lumia 950 XL αλλα μαλλον θα περιμενω να δω τι θα γινει. Σιγα μην τους δωσω τσαμπα λεφτα και μετα να λενε το ακυρωνουν. (λενε για την δυναμη που εχουν ειδικα στην αμερικη οι carriers και πως η μονη εταιρεια που μπορει να παει κοντρα… Συνέχεια »

Gvirginia

@thanoik
https://www.windowscentral.com/roll-back-windows-phone-81-windows-10-preview

Δε ξέρω γιατί δε στο γυρνάει, ξαναδοκίμασε ή κάνε επαναφορά σε εργοστασιακές…

thanoik

@Gvirginia το εχω κανει τουλαχιστον δυο φορες επαναφορα εργοστασικων ρυυμ

txds

αν πετυχει αυτο που παει να κανει το 16 η microsoft μονο καλο θα ειναι για εμας…

Alxgiann

@thanoik φίλε, δεν είναι κάτι που γίνεται άμεσα. Θα πρέπει να περιμένεις να κατέβει η ρόμ των 8.1 στον υπολογιστή σου (και αυτό έχει σχεση με το πόσο γρήγορη γραμμή έχεις) και μετά το προγραμμα θα στην περάσει στο κινητό. Αυτό, μπορεί να πάρει αρκετή ώρα.Αν πάλι δεν μπορείς να βγάλεις άκρη, υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες στο forum των windows indiders αλλά ακόμα αν απλά το “γκουγλάρεις” θα βρείς εύκολα οδηγίες. Αν δεν βγάλεις πάλι άκρη, δεν ξέρω τι άλλο να σου πώ…

Άκαρδος

Εγώ βλέπω ότι η Microsoft έχει δύο μέρες που έδωσε επίσημη απάντηση όσον αφορά το θέμα και τελικά ήταν ακριβώς αυτό που πρόβλεψα αλλά εδώ στο techblog δεν έγινε ενημέρωση του άρθρου για να μην παραπληροφορείται το κοινό, παρόλο που έχει αναφερθεί από άλλο φίλο πολύ παραπάνω από χθες. Με λυπεί αυτό, διότι αν ήταν άρθρο για κανένα μηλόφωνο, το άρθρο θα είχε ενημερωθεί σε δευτερόλεπτα. Ναι ξέρω γκρινιάζω, αλλά έναν καημό έχω και θα τον πω.

Σταύρος Χρι

Ναι ειχει δικιο ο φίλος απο πάνω !!! Γενικά ομως γινεται ένας πολεμος απο πίσω προς την MS ! Δεν ξέρω γτ γίνεται αυτό αλλα δεν εχω έχω δει να συμβαίνει το ίδιο σε Apple κι google ! Προσοπικά με 2 χρονια χρήση Android με to note 3 τώρα εχω περάσει σε Lumia 640xl κι έχω να πώ οτι το λογισμικό WP είναι ανώτερο κι οταν μου λένε εμενα για εφαρμογές τους εξηγώ πως αργουσε το 4πυρινο στα 2,3 3gb ram note 3 οταν πηρε το lollipop !! κι πως στο lumia 640xl έχω τις ίδιες ακριβώς εφαρμογες που είχα στο note 3 περαν απο τhn εφαρμογή ”whats up” δεν κολάει καθόλου μπαταρία 2 μέρες ανετα (κι όχι 2 φορες την ημέρα) κι ολα αυτα με 1gb ram…. Αααα κι τιμή 230 ευρω το 4G…. Ε δεν εχω κάτι να πω !!! Κι ναι η δική μου γνωμη μετράει πιο πολύ γτ 1) ελιωσα το android 2) είχα ναβαρχίδα android (κι οχι τπτ τις πλάκας) κι ήμουν επιφυλακτικώς στο τι θα επερνα με 230e καθως κι με το λογισμικό…. Ομως ας το παραδεκτούμε μια φορά ! Η MS εχει κάνει καλή δουλεία κι στο χέρι της είναι να την εξελήξει… Συνέχεια »

NLS

Και όσο οι γκρινιάρηδες γκρινιάζουν, είτε επειδή δεν θέλουν να παραδεχτούν κάτι καλό, είτε έτσι επειδή γουστάρουν, ας δούμε κάνα νέο βιντεάκι που να αφορά τα επερχόμενα μηχανήματα… Εγώ έχω ψηθεί άγρια… Leaked διαφήμιση για το Continuum: https://www.youtube.com/watch?v=f0CwFRQv-Vs Windows 10 mobile και Windows 10 desktop, πως να στείλετε μήνυμα από το δεύτερο, χρησιμοποιώντας το πρώτο: https://www.youtube.com/watch?v=__WvXz26iLI Αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγηση για να δούμε τι κρύβει μέσα (μισή ώρα και τα δυο μαζί!): https://www.youtube.com/watch?v=ELwaYocP1Ok https://www.youtube.com/watch?v=GaF1-ux8eIs Α και ένα ενδιαφέρον νέο… Η Microsoft αφαίρεσε (προσωρινά λέγεται) το υποσύστημα υποστήριξης Android προγραμμάτων (το γνωστό project που επιτρέπει εύκολο τρέξιμο Android apk σε Windows 10) γιατί λένε… με τον καιρό ΕΠΙΒΑΡΥΝΕ το “μαμά” Windows OS. Είμαι κάτοχος Android τα τελευταία 4 χρόνια τουλάχιστον και ξέρω καλά πόσο αλήθεια είναι αυτό το πράγμα. Όσο και αν προσπαθήσεις να καθαρίσεις με εργαλεία, όσο και να κάνεις ότι κάνεις… το Android σιγά σιγά φουσκώνει σαν σπυρί καλόγερος. Μόνο hard reset και επανεγκατάσταση σώζει. Η πλάκα είναι ότι αυτή ακριβώς είναι η κατηγορία χρηστών απέναντι σε Windows ειδικα εκδόσεων παλαιότερων (πχ. registry που γεμίζει σκουπίδια και γενική επιβάρυνση). Φαίνεται ότι η MSFT έχει προχωρήσει τόσο που την ενοχλεί και στους άλλους χαχαχα. Εγώ είμαι και ευχαριστημένος χρήστης Windows 10… Συνέχεια »

Σταύρος Χρι

Ω ρε φιλε !!! Μας εφτιαξες κι μας δίνεις κι αλλους λογους να παμε κατευθειαν στα 950 !!! Οντως κι εγω εχω τα Windows 10 κι μπορω να πω ότι ειναι τα καλύτερα w που εχω δουλέψει ποτε !!! απο οταν περασα απο milenium σε XP ειχα να νιώσω τετοια διαφορά !!! Περιτώ να πώ οτι εχω λιώσει στο store (αυτο παιζει να μου εχει μείνει απο τα 2 χρονια android) Καλα αυτο με το sms μεσο Pc με κουφανε !!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.