Microsoft: Πούλησε 1.2 εκατ. Lumia Απρίλιο με Ιούνιο

Η Microsoft την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι το τμήμα των smartphones το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο σημείωσε πτώση εσόδων 70% από το ίδιο διάστημα πέρσι. Εχθές ανακοίνωσε 2850 νέες απολύσεις, η οποίες αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως το τμήμα mobile.

Η ίδια η Microsoft δεν έχει δώσει ξεκάθαρα τους αριθμούς πωλήσεων για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο (Απρίλιο με Ιούνιο), όμως από τα έγγραφά της προκύπτει ότι για ολόκληρο το οικονομικό έτος που ξεκίνησε 1η Ιουλίου του 2015 και έληξε 30 Ιουνίου 2016, πούλησε 13.8 εκατ. Lumia smartphones.

Από τη στιγμή που οι πωλήσεις για τα τρία προηγούμενα τρίμηνα ήταν 5.8 εκατ., 4.5 εκατ. και 2.3 εκατ., προκύπτει ότι στο τέταρτο τρίμηνο πούλησε μόλις 1.2 εκατ. smartphones. Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν ο μισός από τις πωλήσεις του προηγούμενου οικονομικού τριμήνου.

Ο αριθμός πωλήσεων είναι μικρός, όμως δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει από την στιγμή που και η ίδια έχει πει πως υποχωρεί προς το παρόν από τα smartphones και επικεντρώνεται στο software. Αν και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η τύχη των Lumia, η Microsoft έχει δηλώσει ότι το επόμενο smartphone θα είναι high-end και καινοτόμο (πολύ πιθανό να μιλάμε για το Surface Phone).

microsoft lumia sales, Microsoft: Πούλησε 1.2 εκατ. Lumia Απρίλιο με Ιούνιο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

24 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΛΛ

Η MS κοντεύει να απαξιώσει τα κινητά της Lumia και είναι ένα σοβαρό θέμα αυτό γιατί μειώνεται ο ανταγωνισμό όλων μας. ελπίζουμε να σοβαρευτεί σύντομα και να κάνει καλα κινητά με πιο καλό mobile λειτουργικό και με ωραίο design εξάλλου μπορεί αυτό να το κάνει.

Ιωάννης jb

Μα τόσο χάλια??
Δε μπορεί ρε παιδιά….
Τα lumia 950 είναι πολύ ωραία τηλ κ πλέον σε τιμή χώμα κανα 2 εκατομμύρια πουλάνε μόνο αυτά…
Το 640???
Το 550???
Κάποιο λάθος θα έχει γίνει.
Και αυτο το στυλ του άρθρου οτι κ καλά το παράτησε η Microsoft εμένα δε μου ακούγεται καλά

JohnWave

Ιωάννη jb, υπάρχει δήλωση ότι “ϋποχωρεί αλλά δεν αποχωρεί”. Δεν τα παρατά εντελώς δλδ. Εμένα λογικές μου φαίνονται οι εξελίξεις καθώς δεν μπορώ να βρω κανένα συγκριτικό πλεονέκτημα πλέον στις windows συσκευές. Ούτε σε ταχύτητα, ούτε σε οθόνη, ούτε σε κάμερα, ούτε σε μπαταρία, ούτε σε smoothness, ούτε σε ποιότητα κατασκευής ούτε φυσικά στο appstore. Παλιότερα τα έσωζαν κάπως οι καλύτερες κάμερες και το smoothness. Τα χρόνια όμως πέρασαν και οι android ναυαρχίδες απέκτησαν καλύτερες κάμερες και έγιναν αλαγκάριστες. Λογικό λοιπόν το αποτέλεσμα των πωλήσεων.

Costas

Και πολλά πούλησε.. Όντας χρήστης Λουμια 830 έχω να πω ότι με τα Win10 τα έκανε μαντάρα… Το κινητό κολλάει οι εφαρμογές κρασάρουν καμια φορα κάνει και επανεκκίνηση από μόνο του το λογισμικό της κάμερας και τον αλγόριθμο τα κάναν άθλια…. Να σοβαρευτεί δύσκολο αφού όπως λέει τα κινητά δεν είναι η πρώτη της προτεραιότητα….Μετανιώνω που δεν αγόρασα τηλέφωνο αντροιντ…Να κλείσει το τμήμα κινητών εάν δεν την απασχόλει όχι να δίνει αθλίας ποιότητας κινητά και λογισμικό έλεος…

Πέτρος Π

@JohnWave : Λογικά ο λόγος που δεν μπορείς να βρεις συγκριτικό πλεονέκτημα είναι ότι πολύ πιθανότατα δεν έχει δουλέψει ποτέ σου Windows συσκευή, και απλά αναπαράγεις πληροφορίες χωρίς να ξέρεις, όπως και το 99% αυτών που γράφουν για τα Windows mobile εδώ μέσα… Η Microsoft έχει πετύχει συσκευές τετραετίας όπως πχ τα 920 και 820 να τρέχουν ακόμα και σήμερα τόσο γρήγορα σαν να είναι του κουτιού, να είναι απόλυτα ενημερωμένες με το πιο πρόσφατο λειτουργικό (Windows 10), και να έχουν τέτοια ποιότητα κατασκευής που μετά από 3,5 χρόνια χρήσης χωρίς θήκη να μην έχουν ούτε γρατζουνιά… Βρες μου συσκευές android με αυτά τα χαρακτηριστικά και σου βγάζω το καπέλο! Αν θέλει κάποιος μπορεί να διαβάσει κριτική για το 950 στο gsmarena, και αν βρει κάποιο αρνητικό τότε πάω πάσο..
Αυτός είναι και ο λόγος που είναι σχετικά μειωμένες οι πωλήσεις, επειδή ουσιαστικά κάποιος με windows δεν έχει την ανάγκη να αλλάξει κινητό, όπως με τα android που σε ένα χρόνο η συσκευή σου θεωρείται απαρχαιωμένη και θέλει αλλαγή! Τα έχουμε ξαναπεί, πλέον κινητά με android αγοράζουν όλοι, οι περισσότερο ψαγμένοι όμως πάνε στα Windows!

Στεφανος

@Πετρος Π Το ότι ή Νοκια κατασκεύαζε κινητά που λειτουργουν 3ετιας είναι αλήθεια. Είμουν χρήστης Lumia 635 και λόγο του 435. Ή Microsoft ομωσ με την εξαγορά που έκανε είναι άσχετη μπροστά στην Νοκια. Τα W10M τα κατέστρεψε. Κολλάνε οι εφαρμογές, το στορε το κινητο είναι ποιο βαρύ από τα 8.1 και στις 2 συσκευες και σε άλλες που έχω δοκιμάσει όπως το 535. Πιστεύω πως η MS παθαίνει αυτό που της αξίζει. Έβαλε τον δικο τους Stephen Elop και καλά να βοηθήσει την Νοκια, και ύστερα να την εξαγοράσουν. Πλέον το Αντροιντ έχει βελτιωθεί αρκετά από την έκδοση 4.2.2 που χρεισημοποιιηουσα είχα. Τώρα με το Moto G 3rd Gen και με Android 6.0.1 Marshmallow δεν έχω καμιά έλειψη ούτε κολλήματα όπως στα WP. Επίσης πιστεύω πως με την έκδοση 7.0 Nougat το Android έχει πάρει την τελική του μορφή.

ironmanmark40

Lumia 930, wm10 , 10856.494 όχι insider , το κινητο πάει σφαίρα, δεν εχει τίποτα λιγότερο σε λειτουργίες από την τελευταία android συσκευή και έκδοση, με τα wm10 να είναι πια ενα πλήρες λειτουργικο. Και μάλιστα σε πλήρη συγχρονισμό με το pc και το tablet μου! Όλα τα αλλα τα ακούω βερεσέ….

Νικος

@costas μη λες τςτοια γιατί γελαμε. Ναι, εμεις το 1% χρήστες των windows mobile. 830 φιλου μου, δυο 640 αλλων, ενα 930 και το δικο μου 950 απλα σπέρνουν. Και σε διάφορα φόρουμ που μπαίνω δεν λέει έχει κανένας τα “θέματα” σου. Ή απλά δεν έχεις 830, ή κάτι πήρες και ήταν ληγμένο……χαχαχα
@JohnWave, ακόμη κι αν είναι όλα όπως τα λες, (ειδικά στην κάμερα το 950 είναι έστω και μισό κλικ μπροστά λόγω μεγάλης υπεροχης στις βραδινές) το 950 κοστίζει 259€, σχεδόν το 1/3 των αλλων ναυαρχίδων. Να ένα κίνητρο και μάλιστα τεράστιο. Εκτός κι αν συνηθίσαμε να σκαμε 800ρια και δεν μας κακοφαίνεται πλέον.

panos

εχουμε και άλλοι εδώ και χρόνια windows κινητό και όντως τα κινητα που πήραν windows 10 κολλάνε σαν τρελά αλλά και τα windows 8.1 παρατημένα κινητα έίναι.
@Στεφανος συμφωνω μαζι σου 1000%
@Costas και εγω το ίδιο
@ironmanmark40 πόσο πλήρες είναι το λειτουργικό που δεν έχει παρά instagram-BETA που τις μισες φορές κολλάει και σε πετάει έξω, πόσο πλήρες είναι το λειτουργικό που δεν έχει Snapchat, πόσο πλήρες είναι το λειτουργικό που δεν έχει επίσημη εφαρμογή youtube εδώ και χρόνια και χρησιμοποιούνται εφαρμογές τρίτων που και εγώ στην αρχή ως κάτοχος windows phone τις δικαιολογούσα ως καλυτερες ΑΛΛΑ τί να κάνουμε ΕΠΙΣΗΜΗ δεν είναι. Μήπως η Nintento με το Pokémon Go αδιαφόρησε εντελώς για το πλήρες λειτουργικό. Θα πεις σιγά, ΣΙΓΑ ΤΟ ΕΝΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ….. χαιρετίσματα. Το πλήρες λειτουργικο που λες ξέρεις πόσα apps ελληνικων τραπεζων για συναλλαγες μέσω κινητου (πολύ χρήσιμο) έχει? ΜΟΝΟ 1 της alpha bank. Στο iphone και android υπάρχουν apps 6 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ τραπεζων. Και άλλα πολλά …

Στεφανος

@panos Πες τα ρε Πάνο. Ούτε μοα εφαρμογη που να λειτουργεί καλα δεν υπάρχει. Αυτή την στιγμή ν μου ερχετε ούτε μια εφαρμογή στο μυαλό που να λειτουργουσε σαν στο Αντροιντ. Απλά τζάμπα λεφτά το να πάρει κάποιος γουιντος. 10 φορές καλύτερα να βλέπω τους άλλους να περνούν IPhone αν ακαι δεν ερ εάν θα πάρω ποτέ.

Από Δευτέρα

Όσοι εκθειάζετε τα windows phone να έχετε υπόψη σας ότι με αυτά που λέτε, οι υπόλοιποι που ξέρουμε επειδή είχαμε windows phone ΓΕΛΑΜΕ!!!! Σας παρακαλώ συνεχίστε, γιατί μας κάνετε καλό!!!

edd

@costas τα win10 έχουν δώσει 7 updates από το φλεβάρη με πολλές διορθώσεις και μερικές νέες λειτουργίες. Μιλάμε για την επίσημη, όχι την insider. @panos κρίνεις το λειτουργικό με βάση κάποια συγκεκριμένα apps που θες εσύ, όχι το λειτουργικό καθ’ αυτό. Για κάποιους από εμάς δεν είναι σημαντικό ούτε το snapchat, ούτε το pokemon ούτε το ελληνικό web-banking μέσω κινητού το οποίο ως γνωστόν δείχνει το δρόμο στην πρωτοπορεία και στην υπόλοιπη υφήλιο.. Το Εxplorer for youtube μια χαρά λειτουργεί. Εμφανίζει τις λίστες και τα κανάλια σου πολύ πιο αποδοτικά της google στο android που πρέπει να μαντέψεις ποιο κανάλι πάτησες ή να θυμάσε τι εικονίδιο έχει. Επίσης ο συγχρονισμός και η ενσωμάτωση των εφαρμογών στα wp είναι για σεμινάριο. Προσωπικά αγόρασα πρώτη φορά wp πριν μια βδομάδα προερχόμενος από android και περίμενα με αυτά που διάβαζα ότι θα συμβιβαστώ. Εν τέλει δεν υπάρχει εφαρμογή που να χρησιμοποιώ και να μην βρήκα. Δεν είναι όλες στο ίδιο επίπεδο με το android, αλλά υπαρχουν. Έχει ελλείψεις αλλά μη τα μηδενίζουμε όλα. @Στέφανε, το παρατημένο λειτουργικό δίνει περισσότερα updates σε 6 μήνες απ’ ότι το android σε 2 χρόνια, άρα μάλλον δεν είναι παρατημένο. Πρόσφατα διέθεσε το steam επίσημη πλήρη εφαρμογή, το… Συνέχεια »

ΚΖΝ

Τραγικό λογισμικό και μέτρια τηλέφωνα. Είχα το lumia 535 Κ μου φάνηκε συσκευαρα το A5 Κ βρήκα τεράστια διαφορά στο ποσο πιο πολύπλοκα χωρίς λόγο είναι τα WP. Όσο για το ότι οι τελευταίοι φανατικοί θεωρούν τους υπόλοιπους άσχετους, δε χάνουν μια δοκιμή

giannogeorge

Αν όσοι υποστηρίζετε (ακόμα…) τα Windows Phone λέτε πόσο τέλεια και σούπερ είναι, τότε γιατί δεν τράβηξαν; μήπως φταίει ο κόσμος; μήπως το σύστημα; μήπως η άτιμη κοινωνία;

Γιώργος

Αυτό το λειτουργικό έχει πεθάνει εδώ και χρόνια απλά κάποιοι δεν το έχουν πάρει χαμπάρι , σαν τον Έλβις ένα πράγμα που δεν αποδέχθηκαν ποτέ οι θαυμαστές του ότι έφυγε για τον άλλο κόσμο.

Στεφανος

Οποίοι μς ηξεραν θυμόντουσαν ότι είμουν πολύ μεγάλος φαν τον WP. Πρότεινα σε όλους WP, επερνα WP οπότε έχω ασχοληθεί αρκετά και ξέρω τα πάντα για το λειτουργικό. Όμως με την έλευση των 10 να βλέπω τα κινητά μου και των φίλων μου να αργούν και ακόμη εφαρμογες που έπρεπε να ενημερωθουν ακόμα δεν ενημερώθηκαν. Οκ το Instagram, το Viber και το messenger επιτέλους έγιναν όπως στο Αντροιντ.
@edd Το ότι δίνει περισσότερα updates σημαίνει ότι δεν είναι παρατημένο? Εγώ με το Moto G έλαβα 4 updates μέσα σε 5 μήνες. Επίσης ή MS υποσχέθηκε το project Astoria το οποίο δεν υλοποίησε ποτέ. Για ποιο λόγο? Επισης υποσχέθηκε W10M σε όλα τα X20, X30, X40 Lumia και τα Lumia 520, 521, 525, 530, 620, 625, 630, 635 (512 MB ram), 720, 820, 920, 925, 928, 1320, 1020. Επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το λειτουργικό. Το 1020 έχει 2gb ram. Γιατι δεν αναβαθμίστηκε? Απλώς ή MS ήθελε να κατάστρεψε την Νοκια. Θέλω να δω τους επόμενους μήνες τα νέα Νοκια smartphones, και εάν ξεπεράσουν τα Lumia σε πωλήσεις η MS θα τρώει τεράστιο κραξιμο από εμένα.

panos

@edd Προφανώς πάνω στην προσπάθεια σου να υπερασπιστείς την αγορά σου όπως οι περισσότεροι εξάλλου μου λες ότι κρίνω το λειτουργικό με βάση τα apps που προτιμώ εγώ. Κάνεις λάθος απάντησα σε φίλο που μίλησε για πλήρες λειτουργικό. Όταν αναφέρεσαι σε πλήρες λειτουργικο εννοείς ΠΛΗΡΕΣ. Το πλήρες λειτουργικό έχει τις επίσημες εφαρμογές όχι μόνο εφαρμογές τρίτων ”που είναι καλύτερες” ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ είτε τα θεωρείς σημαντικά είτε όχι. Αυτο είναι το πλήρες λειτουργικό. Δεν ξέρω τί δείχνει το web banking στην υφήλιο, ΑΛΛΑ όταν μου λες ότι δεν είναι σημαντικό το web banking μέσω κινητού εντάξει …… χαιρετίσματα!!
Απάντησα λοιπόν στο πλήρες, όχι μόνο δεν είναι πλήρες, θα ξαναπώ είναι ένα παρατημένο λειτουργικό. Γιαυτο και οι πωλήσεις είναι αυτές που είναι.
Και εγω όπως λέει και @στεφανος είχα και έχω Lumia κινητό και στην αρχή τα ίδια με εσένα έλεγα.
@Stefanos το Instagram είναι σε μορφή BETA κολλάει και δεν έχει όλες τις δυνατότητες των άλλων λειτουργικών
Το facebook messenger έχει και αυτό ελλείψεις αν μπεις στο store θα δεις ποιες είναι από σχόλια χρηστών. Η πιο σημαντική ότι πρέπει να το ανοίξεις για να δεις το μηνυμα κάποιου κάτι που δεν συμβαίνει στα άλλα λειτουργικα.

thanoik

Τα windows phone δεν υστερουν πλεον σε τιποτα απο τα αλλα λειτουργικα,και facebook εχει και ινσταγκραμ και βιντεοκλησεις με το viber,και μεταφορες χρηματων μπορεις να κανεις με την εφαρμογης της εθνικης και alpha,απλα ψαξτε το λιγακι μην πετατε κοτσανες.Οσο για την εφαρμογη του YouTube ,φταιει η Google και οχι η Microsoft.

stavag

Εγώ ξέρω ότι εχω το 640 ενάμισι χρόνο και η απόδοση του με τα 10 είναι εξαιρετική.Απο τότε που το πήρα έχει πάρει και καμία δεκαριά ενημερώσεις λογισμικού Για ποια εγκατάλειψη μιλάμε απο την Microsoft

Στεφανος

@stavag Μιλάμε για την εγκατάλειψη των εφαρμογων αλλά και του λειτουργικού. Αφού μόνη της είπε ότι σταματά τα smartphones για ένα χρονικό διάστημα και πως το επόμενο smartphone της μάλλον θα είναι το surface phone. Επίσης πιστεύει πως με το surface phone θα αρχίζουν να περνούν WP, αλλά αυτό δεν πιστεύω να γίνει.

panos

@thanoik να εισαι λιγο πιο προσεκτικος οταν λες οτι πεταμε κοτσανες επειδη δεν συμφωνεις με τη γνωμη των αλλων . Οταν λες οτι απο τις 6 τραπεζες των αλλων λειτουργικων εχει app για μια ή δυο και εισαι οκ, τι εννοεις? Και εγω που εχω πειραιως τι να κανω δηλαδη? Τι παει να πει εχει εθνικη και αλφα. Εμενα σαν χρηστη μου δινει την ελευθερια των πολλων επιλογων που μου δινουν οι αλλοι ή με περιοριζει? Και το τραπεζικο ειναι μονο ενα κομματι απο τις μη επιλογες ή τις λιγοτερες !
Ποιο instagram ποιο instagram το beta? Οι περισσοτεροι χρησιμοποιουμε το 6tag και παλι…..
Τι παει να πει φταει η google για το YouTube! Ποσο αφορα αυτο τον τελικο χρηστη. Αν δεν μπορει να ερθει σε συμβιβασμο με αλλες εταιριες ΝΑ το κλεισει το μαγαζακι.

edd

@Πάνο, δε ξέρω για τι είδους χρήση θες το κινητό, προσωπικά με καλύπτει το 650 που πήρα. Πάλι το ίδιο λες. Απαντάς ότι κρίνεις ανάλογα με το πόσες επίσημες εφαρμογές έχει. Ουδεμία σχέση με το λειτουργικό καθ’αυτο, παρόλ’αυτα είναι σημαντικό να υπάρχουν εφαρμογές. Και η απάντηση σε αυτό είναι ότι υπάρχουν, αλλά δεν είναι όλες στο ιδιο επίπεδο με των άλλων. Την ειρωνία για το ελληνικό web-banking δε τη κατάλαβες. Εννοώ ότι οι ελληνικές τράπεζες ακολουθούν με αρκετή καθυστέριση τις εξελίξεις στη τεχνολογία, οπότε είναι οξύμωρο να τις φέρνεις ως παράδειγμα. Με μια πρόχειρη ματιά που έριξα, οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού έχουν εφαρμογή, από ελληνικές δεν έχει η πειραιώς αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. @Στέφανε, τα 2πύρινα δεν έχουν πάρει επίσημη αναβάθμιση σε win10 ανεξαρτήτως RAM. Υπάρχει σε όλα όμως η επιλογή να βάλεις insider. Όντως είχε πει ότι όλες οι συσκευές με 1gb RAM και πάνω θα πάρουν win10 και οι devs θα έχουν στην διάθεσή τους το project astoria. Δεν είπα ποτέ ότι είναι τέλειο, αλλά τα έχετε κάνει όλα χώμα. Στην τελική προτιμώ ακόμα και λάθος επιλογή να έκανα, να πετάξω 130€ παρά να πετάω 200-250€ κάθε 1-1,5 χρόνο και να συνεχίζω να υποστηρίζω ότι… Συνέχεια »

Στεφανος

Εάν κανενός του αρέσουν τα WP ή το ios δεν έχω πρόβλημα. Ο καθενός επιλέγει αυτό που του αρέσει και τον βολευει. Πάντως προσωπικά στην αρχή τα WP κάπως με βολεψαν γιατί το Android είχε κάποια μεγαλα bugs στο Android 4.2.2. Τώρα όμως με την έκδοση 6.0.1 το Αντροιντ έχει γίνει ταχύτερο και καλύτερο. Ή MS εάν ήθελε άνετα θα μπορούσε να βελτιώσει τα WP, αλλά δεν θέλει να σκάσει πολλά χρηματα για αυτό το λόγο.

panos

Κάνεις όντως λάθος που απαξιώνεις το ελληνικό web banking ειδικα της Πειραιώς έχει πάρει διεθνη βραβεία διάκρισης και από αυτό ξεχνάς οριστικά την επίσκεψη σε τράπεζα. Οπότε τώρα μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν κατάλαβα την ειρωνία σου και μπορώ να στο πώ γιατί το χρησιμοποιώ συνέχεια στο Pc σε αντίθεση από ότι φαίνεται με εσένα. Αυτό που λες ότι ουδεμία σχέση έχει το λειτουργικό με τις εφαρμογές του store του καταλαβαίνεις ότι δεν ισχύει για την πλειοψηφία. Προκειται για το ίδιο και το αυτό αφού λειτουργικό χωρίς πλήρες store είναι ……..μηδεν!! Γιαυτό αλλωστε οι πωλήσεις είναι κάτω του 1% παγκοσμίως! Σχετικά με όλα τα άλλα σενάρια που αναφέρεις ότι η google φοβάται, θα σου απαντήσω με κάποια άλλα σενάρια τεχνολογικών sites. Θα μου πεις είναι υποθετικα σενάρια τα παρακάτω Ε ΚΑΙ! και εσυ σε υποθετικά σενάρια αναφέρεσαι: * Windows σε κινητά: χαμένη μάχη, χαμένος πόλεμος * Μη αναστρέψιμο το μερίδιο αγοράς κάτω του… 1%, το όραμα της Microsoft μη υλοποιήσιμο * δεν είναι μόνο τα στοιχεία πωλήσεων που συνηγορούν στην οριστική της ήττα, είναι και η ίδια η στάση του αμερικανικού κολοσσού τον τελευταίο καιρό αυτή που οδηγεί στο μοναδικό δυνατό συμπέρασμα όλων των σχετικών εξελίξεων: τα Windows δεν έχουν,… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.