Microsoft: Ετοιμάζει δυο high-end Lumia – διέρρευσαν specs

Η Microsoft κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Build 2015 άνοιξε ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο με τα Windows 10. Γνωρίζουμε ότι θα έρθουν σε PC μέσα στο καλοκαίρι, αλλά για smartphones θα καθυστερήσουν, κάτι που σημαίνει ότι θα αργήσουμε να δούμε νέα Lumia.

Ωστόσο, σήμερα διέρρευσαν πληροφορίες για δυο νέα high-end smartphones που θα λανσάρει η Microsoft αργότερα μέσα στο έτος με Windows 10 out of the box.

Το ένα έχει κωδική ονομασία Cityman και αναφέρεται ότι θα έχει οθόνη 5.7 ιντσών QHD, οκταπύρηνο Qualcomm Snapdragon επεξεργαστή, μνήμη RAM 3GB, χωρητικότητα 32GB που μπορεί να επεκταθεί και 3300 mAh μπαταρία. Η κάμερα λέγεται ότι θα είναι 20 Megapixel και η δεύτερη κάμερα 5 Megapixel.

Από την άλλη το Talkman θα έρθει με οθόνη 5.2 ιντσών QHD, εξαπύρηνο Qualcomm Snapdragon επεξεργαστή, μνήμη RAM 3GB, 3000 mAh μπαταρία, κάμερα 20 Megapixel και δεύτερη κάμερα 5 Megapixel.

Εμείς ωστόσο, όπως πάντα κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις.

microsoft lumia high-end, Microsoft: Ετοιμάζει δυο high-end Lumia – διέρρευσαν specs

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

48 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nickos

3000mah?? 3 μέρες θα κρατάει η μπαταρία!

thanoik34

Πάντως εμένα αρχίζουν και μου αρέσουν τα Windows και είναι πολύ ελαφριά,τρέχουν απροβλημάτιστα στο Lumia 535 δεν το περίμενα πρώην χρήστης Samsung,LG,nexus 4-5

Sotiris

Ενδιαφέρουσες συσκευές που θα πατώσουν λόγω λειτουργικού όπως και όλες οι προηγούμενες. Περιμένουμε τον κλασικό τύπο που θα γράψει ότι τα wp θα ξεπεράσουν το android δείχνοντας πλήρη άγνοια για τα μεγέθη πωλήσεων και τα οικονομικά μεγέθηστην κινητή τηλεφωνία.

Alex

@nickos

Εμένα το lumia 630 μου εβγαζε 1-2 μέρες και έχει:
μικρή ανάλυση και SD400 με 1860mAh μπαταρια

Τώρα το lumia 730 που έχω βγάζει 1.5-2.5 μέρες (όσο και το 830), και έχει:
HD amoled SD400 και 2220mAh μπαταρία

Οπότε λογικά 1-2 μέρες θα βγάζει και μάλλον τον SD808 θα έχει!

Τα παραπάνω είναι με φυσιολογική χρήση και η μέρα που λέω είναι 24ωρο, όχι απο το πρωί ως το βράδυ.

mech.al.

Ενα lumia 840 με snapdragon 615, 2 giga ram και fullhd οθονη 5 ιντσων στα 200-250 ευρω θα ηταν τελειο (εφοσον δεν βγει μουφα παλι το wp10)…

Τελης

Πιστεύω ότι με την εισαγωγή των δύο νέων μοντέλων θα σταθεροποιηθεί το μερίδιο αγοράς των WP γύρω στο 3% παγκοσμίως πριν ξαναρχίσει να πέφτει προς το μηδέν.

koutsis

Λογικά πρόκειται για τα 940 και 940XL.

Sotiris και Τέλης αν δεν εχετε καμμία επαφη με το θέμα, μην μπαίνετε για να πειτε απλά μια κακιά/βλακεία και να φύγετε.

kostasb16b

Νομίζω τα windows έχουν περισσότερο κακό όνομα παρα είναι κακα.. Πρώτα από όλα είναι τα πιο εύκολα και πετάνε..

Όλοι οι φίλοι μου ακόμα και αυτοί που λένε ότι ασχολούνται με κινητά τηλέφωνα mail και facebook χρησιμοποιούν.. Και κανα δυο χρησιμοποιούν κανα σούπερ app μια φορά το χρόνο όπως πχ να μετράει χρόνο του αυτοκινήτου σε πιστα.. Άρα και 10ετιας κινητό να έχεις αυτά τα κάνει..

Με τις κινήσεις που εκανε η Microsoft θα φέρει πόλους developers και εφόσον όλοι αναβαθμισουν λαπτοπ και PC σε win 10

Και όσοι γκρινιαξουν ότι λείπει κάτι και δεν γίνεται να κάνουν μεταφορά το app τους από αντροιντ σε windows θα αναγκαστούν να το φτιάξουν

Τώρα στο θέμα μας..
Το καλύτερο με τα windows phone είναι ότι εκμεταλλεύονται στο μέγιστο τον επεξεργαστή..
Το 930/1520 είναι τα μόνα που ενώ βγήκαν πήραν μετά αναβάθμιση για 4κ βίντεο, quick charging και motion sensor σε όλες τις άλλες πλατφόρμες σου είπαν πάρε το καινούργιο μοντέλο για να έχεις αυτά που κανονικά κάνει ο επεξεργαστής που έχεις..

Τώρα στους καινούργιος θα έχει λογικά το διάβασμα του του δαχτυλικου αποτυπώματος με υπερήχους ακουμπώντας απλά την οθόνη

https://www.theverge.com/2015/3/2/8130505/qualcomm-snapdragon-sense-id-fingerprint-sensor-announced

stefanos

Sotiris kai telis ….pragmatika paidia min sxoliazete an dn gnwrizete…. krima….ta win10 fainontai polu a3iopistia antikimenika kai i microsoft exei kanei ragdaia vimata .

dim

Μέχρι στιγμής έχω στη κατοχή μου μόνο Android, αλλά θεωρώ μία ναυαρχίδα Windows με 10αρια και άμεση σύνδεση χωρίς εφαρμογές ή οτιδήποτε άλλο με pc με Windows θα ανεβάσει τις πωλήσεις, και αυτό είναι καλό γιατί το Android θα χάσει κάποιες πωλήσεις και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη βελτίωση του.

Darth

μου φαίνεται θα περιμένουμε έναν αιώνα τον αντικατατατη του 1020 του μοναδικού lumia που αξίζει

Panosss

Darth μονο το 1020 αξιζει??Ειναι σοβαρα αυτα που γραφεις??Τι εχετε παθει μερικοι και γραφετε τετοιου ειδους σχολια..απορω με εσας..

Darth

@panosss sorry ένα λαθάκι εκανα, αξίζει για μένα ήθελα να πω

nickos

@alex όπως και με το 930 πιστεύω θα βάλουν έναν επεξεργαστή ακριβώς στα μέτρα που τον θέλουν μιας κ βγήκαν πολλοί καλοί επεξεργαστές μέχρι τώρα κ έχουν τεστάρει άλλες εταιρίες (Samsung LG κλπ). Πιστεύω δε θα υπάρξει μεγαλο πρόβλημα σε θέμα μπαταριας

Γιάννης σε λέω

@Sotiris

Ευτυχώς που το Android απευθύνεται στη μάζα φίλε, Σάρα Μάρα, και οι λιγότεροι, πιο ψαγμένοι επιλέγουμε windows για σταθερότητα.

LeoG3

Αν οι “ψαγμένοι” αγοράζουν κινητά με οθόνες ανάλυσης 800×480 , 5 Mp κάμερες και με apps που είτε δεν υπάρχουν (youtube κτλ) είτε σέρνονται (facebook κτλ) τότε προτιμώ να είμαι άσχετος με οθόνη QHD και snapdragon 801 (LG G3).

Deductive Reasoning

Είπα κι εγώ, θα δημοσιευτεί άρθρο για WP στο Techblog και δεν θα σχολιάσουν τα καημένα Sotiris και Τελης (παίζει βέβαια να είναι και το ίδιο άτομο!) με τα ψυχολογικά προβλήματα…Αυτά είναι τα αποτελέσματα του bullying κύριοι!
Όσον αφορά την είδηση, μακάρι να βγάλει και ένα high-end smartphone σε φυσιολογικό μέγεθος, μέχρι 5″ το πολύ. Σε συνδυασμό με τα 10άρια που φαίνονται υποσχόμενα και με το άνοιγμα στις Android & iOS εφαρμογές, ίσως με κάνουν να φύγω οριστικά απ’το Android.

Τέλης

Φίλε Ντιντή (απο εκεί φαντάζομαι βγαίνει το deductive) μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια (για να μιλάς για bullying φαντάζομαι τι έχεις τραβήξει κακομοίρη μου). Είμαι σίγουρος ότι τα WP σου ταιριάζουν καλύτερα (τρώνε απανωτές σφαλιάρες απο το android εδώ και χρόνια όπως και εσύ).

Makis

Απάντηση ενός κλασσικού Androidά με την έλευση νέας ναυαρχίδας.

Όχι!!! δεν το πιστεύω…μετά το 930 που βγήκε τον Ιούλιο του ’14, τολμάς βρε Microsoft και βγάζεις ΠΑΛΙ νέα ναυαρχίδα και κρεμάς όλους εμάς που σε εμπιστευθήκαμε; Δεν ξαναπαίρνω Lumia…:)))

και μετά πάνε και παίρνουν άλλο brand και μετά από 6 μήνες πάλι τα ίδια. :))))

Τέλης και Sotiris…οι μοναδικοί εδώ μέσα που γράφουν στο site με Mac. Φαίνεται εξάλλου :)))

Makis

Sorry για το διπλό post

Ανδροιδάδες…τρέξτε…μόλις μου ήρθε newsletter από γνωστή εταιρεία κινητής που έχει τα
Sony E3 :)))))) στα 90 ευρώ!!!….και το Galaxy Young 2 :)))))) στα 70!!!!….Φοβερά κινητά και τα 2 :))))))……

dimitrisdim14

Οσοι κραζουν … θαυμαζουν windows … !!Βγαλτε χολή όλοι πριν ακόμα δείτε και δοκιμάσετε …! Γινατε όλοι superusers και θέλετε ανοιχτά λειτουργικά … Τα 8,1 είναι οτι πιο γρήγορο και σταθερο εχω δει … σ οποιον Σωτήρη η τέλη δεν αρέσει ας μην λέει ότι του κατεβει … Και σπερνει ψέμα…. ας σχολιασει σε θέμα για αντροιντ … αντί να περιμένει να ανεβει καποιο θέμα wp για να κραξει …

Γιάννης σε λέω

Δε χρειάζεται να διαφωνείτε παιδιά, ούτε να χρησιμοποιείτε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Είναι γνωστό ότι το Android δημιουργήθηκε με σκοπό να απορροφήσει την μάζα. Γι αυτό και όταν κατεβάζεις μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι σου ζητά ο εκάστοτε δημιουργός πρόσβαση στις φωτογραφίες του κινητού σου και στα βίντεό σου.

Έχω κατεβάσει παιχνίδια και εφαρμογές στο Lumia 930 και ακόμα δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι κάποιος δημιουργός μου ζητάει πρόσβαση στις φωτογραφίες και τα βίντεό μου. Μόνο κάποιες εφαρμογές ζητούν πρόσβαση στην τοποθεσία που βρίσκεσαι και στον τηλεφωνικό σου κατάλογο, πράγμα που ισχύει και στα Android, αλλά πρόσβαση σε φωτογραφίες και βίντεο ακόμα δε μου έχουν ζητήσει.

Deductive Reasoning

“Τρύπιε” Τέλη, έχω Android, iOS και Windows Phone, οπότε, ούτε τρώω απανωτές σφαλιάρες από κανένα λογισμικό, ούτε φυσικά έχω κανένα σύμπλεγμα κατωτερότητας όπως εσύ, που σε κάθε ποστ προσπαθείς να υπερασπιστείς το λειτουργικό που με τόσο κόπο και ιδρώτα απέκτησες. Και όπως έχω πει και σε παλιότερο ποστ, αν δεν σας αρέσουν τα WP μην ασχολείστε…Υπάρχουν πολλοί που τους αρέσουν!
Το ότι σας βίαζαν μικρούς και σας έδερνε όλη η γειτονιά, δεν σας δίνει και το δικαίωμα να βγάζετε τα ψυχολογικά σας όπου βρείτε.
Ελπίζω κάποτε να γίνεις καλά, να αποβάλεις τα κόμπλεξ σου και να αποκτήσεις επιτέλους ζωή.

Genesis

τα είχα δει από εχθές τα specs τούμπανα φαίνονται άντε να τα δούμε και σε λειτουργιά, λογικά τέλος καλοκαιριού θα βγούνε.

darth λογικά για τον διάδοχο του 1020 μάλλον από το 2016 λογικά εκτός άμα το βγάλουν μαζί με τα 940 και 940 XL

giannisanag

δεν ξερω τι ηλικιες ειστε οι περισσοτεροι αλλα στους μεγαλυτερους η λεξη windows και σταθεροτητα θυμιζει κατι που το χουνε φαει με το κουταλι και στον οποιο οφειλεται (μεταξυ αλλων) και η επιτυχια του linux και η επιτυχια της apple: BLUE SCREEN!!!!
η αληθεια ειναι οτι ολοι εχετε δικιο.
η απλοτητα με την οποια κανουν πραγνατα το android και το ios κανουν τα windows να φανταζουν αρχαια. Το experience και η smοoth αισθηση του κλειστοφοβικου ομως ios δεν παιζονται και τα windows 8.1 απογειωσαν λογω σωστης διαχειρισης ενεργειας και υλικου το 7ετιας laptop μου και το αντιστοιχο desktop μου

Scre4m

Παιδιά μιας και βρήκα άρθρο για WP τσέκαρα το 640 XL αξίζει σαν συσκευή? Σημείωση: Δεν έχω πάρει συσκευή WP ποτέ μου και σκοπεύω να κάνω την αρχή με αυτή πιθανώς

Miko

Χωρίς να έχω ποτέ κινητό Lumia, και μόνο απο την μικρή χρήση σε ένα 925 ενός φίλου μου, μπορώ να πω οτι, αν και τα specs τους είναι μικρότερα απο Android, έχουν καλή και ομαλή λειτουργία.
Επίσης, η κάμερα και γενικά οι φωτογραφίες τους είναι πολύ καλές. Τα windows δεν τα προτιμώ, περισσότερο απο το όνομα τους και την φήμη τους, παρά απ’ οτιδήποτε άλλο.
Το design για μένα δεν έιναι τόσο ωραίο, αλλά αυτό είναι κάτι υποκειμενικό.
Μακάρι να βγάλουν κάτι καλό και να κρατήσουν την κάμερα στα ίδια επίπεδα ποιότητας.

μπασις φιντανις (ιαχωβας)

Λοιπον αδερφια εγω τα βρισκω εξαιρετικη επιλογη για λειτουργικο συστημα τα widows αμα λαχει ν ειναι η πρωτη κ τραυματικη εμπειρια κ να μην ξαναπιασεις τηλεφωνο στα χερια σ

ιαχωβας

λοιπον σαν παλιο χρηστης κινητου με widos ενα εχω να πω
1ον δεν βγαζει φωτο ουτε για δειγμα
2ο κουναει σα να εχει κυμα σε μαουνα
3 ποολλι κουνιμενες και θολεσ αθλιο το widows

Γιάννης σε λέω

@scre4me Καταρχήν κάνεις πολύ καλή κίνηση που θες να δοκιμάσεις και κάτι άλλο πέρα από Android. Αν σου αρέσουν οι μεγάλες οθόνες πάρτο, δεν έχεις τίποτα να χάσεις, ίσα ίσα θα κερδίσεις μια πολύ καλή εμπειρία χρήσης μέσα από τα Windows 8.1 Σαν πρώην κάτοχος Android και πλέον κάτοχος Windows phone με τα Lumia 930 και Huawei W1 θα σου πω τα θετικά και τα πιθανώς αρνητικά για κάποιον. Θετικά των windows phone έναντι των Android: 1. Σταθερό λειτουργικό χωρίς το παραμικρό lag 2. Έχεις να κάνεις με μια εταιρία, την Microsoft, η οποία σου προσφέρει καθαρό λειτουργικό, ενώ στα Android (με εξαίρεση τα Nexus) η κάθε εταιρία πετσοκόβει όπως θέλει το λειτουργικό με όχι και τόσο καλά αποτελέσματα ορισμένες φορές 3. Το λειτουργικό είναι ελαφρύ με αποτέλεσμα συσκευές με μέτρια specs να τρέχουν σφαίρα, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες Android που κολλάνε. 4. Οι αναβαθμίσεις που σου δίνει η Microsoft γίνονται με πιο χαλαρό ρυθμό, με αποτέλεσμα η συσκευή windows που θα έχεις να αντέχει καλύτερα στο χρόνο, χωρίς να νιώσεις γρήγορα ότι κρατάς κάτι παλιό στα χέρια σου. 5. Όταν κατεβάζεις μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι στα windows phone, ο εκάστοτε δημιουργός δε σου ζητάει πλήρη πρόσβαση στη… Συνέχεια »

km2111

Να πω την αληθεια ειμουν ετοιμος να αγορασω το 640 dual, ετσι για αλλαγη σε Windows περιβαλλον, αλλα δεν το εκανα τελικα. Θελω αλλο περιβαλλον και ευκολιες χρησης οπως εχει το Android, και επιλογες στο Smartphone, παρολα που στα pc ειμαι φανατικα windows user.

Στέφανος
Genesis

Scre4m

Για το 640 δεν ξέρω πολλά μέχρι τώρα δεν έχω διαβάσει για προβλήματα αλλά επειδή δεν έχεις ξαναπάρει συσκευή WP πήγαινε στο Windows central και ρωτα εκεί υπάρχουν παρα πολλά άτομα με πολύ καλή εμπειρία χρήσης και άτομα που έχουν το μοντέλο που θες.

Vai

Εγω θα συμφωνησω με τους περισσοτερους και θα πω οτι τα καλυτερα λειτουργικα οπτικα αλλα και σε θεματα ευχρηστιας και παραγωγικοτητας ειναι τα windows και το bb os10 ασχετα με το ποσο μικρο μεριδιο εχουν στην παγκοσμια αγορα εναντι ολων των αλλων. Μπορει οι αλλοι δυο (apple, google- android) να εχουν δημιουργησει ονομα και φημη αλλα επικρατει ο κλεψας του κλεψαντος στα λειτουργικα τους για να μην αναφερω οτι στο Ios οσο τελειο και smooth λειτουργικο αν ειναι, εχει μεινει πισω σε πολλους τομεις και με πολλους περιορισμους που τους “ανοιγουν” ανα δυο τρια χρονια οταν οι υπολοιποι τα εχουν ολα αυτα μια 10 ετια. Θα πειτε επισης ολοι την κλασσικη πατατα, οτι το bb os10 και τα windows δεν εχουν εφαρμογες. Να τονισω εδω οτι ακομα και με τριτες εφαρμογες κανεις πολυ καλυτερα την δουλεια σου απο οτι με το επισημο youtube και πολλες αλλες. Αλλωστε και αυτο ειναι ενα θεμα που το εχουν λυσει προς το παρον και οι δυο τους. Να μην αναφερω φυσικα οτι ειδικα στο android οι μισες εφαρμογες κανουν ακριβως τα ιδια με τις αλλες μισες απλως αλλαζουν οι ονομασιες τους, οι αλλες μισες ειναι χαβαλετζιδικες και απλα εφετζιδικες και μια αλλη πολλη μεγαλη… Συνέχεια »

FuryOfTheTiger

Για εμενα τα Windows Phone ειναι απιστευτα στο Lumia 630 το μονο κακο που εχουν ειναι η εφαρμογες και εχω κατσει ακομα με το Galaxy S Duos μου(με Cyanogenmod 11)

Ραφαήλ

@Deductive Reasoning έχεις κάνει προεδρική φρουρά?(άσχετο)

Λαμπρος

Βρε παιδια θελω την γνωμη σας…. χρησιμοποιω 1 note 4 και 1 lumia 1520. Πολλες φορες , στον ελευθερο χρονο μου , θελω με το 1520 να δω videos στο youtube, να παιξω πολλα παιχνιδια με φουσκες-αυτοκινητα κλπ και να ανεβαζω photos που αυτοφωτογραφιζομαι (selfies ε ? ) στο FB και στο instagram … Αλλα δεν μπορω γιατι ειναι Windows Phone! Να το αλλαξω ? Υπαρχει καποιο κινητο (οχι windows phone , προς θεου) που να ειναι πιο smooth απο τα 2 gb ram , τον οπτικο σταθεροποιητη , 20 mp , 4k εγγραφη video , 3400 mh μπαταρια , ποιοτητα κατασκευης υπερανω κριτικης , κλπ κλπ κλπ ?

Λαμπρος

!

nikolas

κραξτε μερικοι σαν κατι τυπακια σαν τον Τελη και καθηστε εκει με το αντροιντ σας να φλασαρετε τις Ram για να μην σας κολλαει το κινητο μια ζωη και αφηστε εμας με τα Windows να πληρωνουμε λιγα χρηματα και το κινητο κυριολεκτικα να πεταει…μοσο για την καραμελα παιζακια ΗΔΗ υπαρχουν ολες οι γνωστες εφαρμογες, το οτι δεν υπαρχει εφαρμογη Youtube by Google χεστηκαμε απλα, υπαρχουν αλλες 3 και μαλιστα πολυ καλυτερες και απροβληματιστες με περισσοτερες δυνατοτητες και απο αυτην για ios συσκευες, το Facebook δεν σερνεται καν μια χαρα ειναι. βγαλτε χολη μερικοι οσο περισσοτερο μπορειτε ομως ξεροντας οτι το καλυτερο λειτουργικο ειναι τα Windows.

dream

απο την στιγμη που ειχε πρωτοβγει το Lumia 800 ειχα παει και το ειχα παρςι, η εμπειρια χρησης σε σχεση με το προηγουμενο μου κινητο που ηταν αντεοιντ ΚΑΜΙΑ σχεση, λατρεψα απο τοτε τα Windows κινητα, τρεχουν απροβληματιστα εχουν καταπληκτικες εφαρμογες στην κατηγορια στο Store “Lumia collection” υπαρχουν μοντελα με φακους Zeiss (41MP ο μεγαλυτερο φακος Lumia 1020) και τεχνολογιας Pureview για ληψεις φωτογραφιων σε ψαμηλο φωτσμο επισης εχουν καταγραφη ηχου με καθαροτητα πιστοποιημενη απο την Dolby, τι αλλο; 4Κ βιντεο με OIS, live tiles συμαντικο, τι στιγμη που ερχεται μυνημα αλαζει το tile και εμφανιζει την ειδοποιηση και το συμαντικοτερο ολα τα Windows 8.1 κινητα θα παρουν τα Windows 10. ολα ομως τα κινητα, ειτε εχουν 2 πυρινο επεξεργαστη ειτε 4πυρινο, γιαυτο τα λατρεψα, φουλ υποστηριξη απο την Microsoft.

Dimitris77

Η μαγεια της Microsoft σε ολο της το μεγαλειο. Αν ισχυσουν τα specs, βλεπω η επομενη ναυαρχιδα να ανακοινωνεται το 2018. Δε θα εχει και νοημα να βγει κατι αλλο νωριτερα, μιας και η συσκευη θα σηκωνει ανετα οποιεσδηποτε αναβαθμισεις. Δεν ειναι Android εδω περα, να αλλαζεις συσκευη καθε 8-10 μηνες για να σηκωνει τα δεκαδες updates που σε ζαλιζουν καθημερινα.

ster

τα κινητα με παραθυρια ειναι απιστευτα καλα και αποδοτικα,ειχαν μονο ενα πολυ μεγαλο ελαττωμα,δεν ειχαν πολλες εφαρμογες. αυτο λενε πως με τα WINDOWS 10 θα λυθει.οποτε σε συνδυασμο με τις ακρως ανταγωνιστικες τιμες θα κανουν θραυση.

JohnWave

@Γιάννης σε λέω ( απευθύνομαι μόνο σε σένα από τους κατόχους Windows κινητών γιατί μέσα από τα posts σου έχω καταλάβει ότι διαθέτεις την ωριμότητα να συζητήσεις με επιχειρήματα και χωρίς φανατισμό ) , συμφωνώ με τα θετικά των Windows που ανέφερες έναντι του android αλλά διαφωνώ ως προς τα 2 μόνο αρνητικά που ανέφερες ( παιχνίδια για τους πιτσιρικάδες και οfficial google apps ) στην αντίστροφη σύγκριση. Για μένα είναι σημαντικά θετικά του android έναντι των Windows είναι και τα εξής : > Πληκτρολόγια με swipping στα ελληνικά επιπέδου Swype ή Touchpal. Πιθανόν να μην πληκτρολογείς με swipping αλλά πίστεψέ με όσοι έχουμε μάθει να πληκτρολόγουμε με αυτόν τον τρόπο , είμαστε εξαρτημένοι από το μεγαλείο του Swype και του Touchpal. H πληκτρολόγηση είναι ένα πολύ σοβαρό πράγμα σε ένα κινητό και δεν νομίζω να διαφωνείς. > Launchers επιπέδου Nova Prime , Next κτλ για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη παραμετροποίηση των οθονών , του app drawer και των gestures. Πιθανόν να είσαι από τους χρήστες που μένουν με τον stock launcher. Kανένα πρόβλημα. Όμως υπάρχουν και πολλοί χρήστες οι οποίοι και από θέμα πρακτικότητας ( προσωπικής οργάνωσης του κινητού ) και από θέμα ανανέωσης ( αλλαγή μεγάλου μέρους… Συνέχεια »

nikmour

@Στέφανος το 830 το έχουν 239 ευρώ. Ποιο προτιμάς από το δύο (640XL vs 830)?

Γιάννης σε λέω

@JohnWave

Σίγουρα ένα κινητό αγοράζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός. Έχεις δίκιο για τον stock launcher, αυτόν χρησιμοποιώ και δε μ ενοχλεί η πιθανή απουσία κάποιου άλλου. Ενοχλούμαι όμως που για να έχω 100% ομαλό Android, πιθανώς για ένα χρόνο, θα πρέπει να πληρώσω πάνω από 700 €. Το πιθανώς για ένα χρόνο το λέω, γιατί μετά την αναβάθμιση του λογισμικού, έτσι όπως το πετσοκόβει η κάθε εταιρία, ένα μικρό Lag έστω μπορεί να εμφανιστεί. Ένας φίλος αγόρασε το LG G2 πριν ένα εξάμηνο και τώρα με την KitKat έκδοση που φοράει κάποιο Lag το έχει που το έχω δει από κοντά. Επίσης αυτό με τα προσωπικά δεδομένα καλό είναι να το γνωρίζει πολύς κόσμος, τώρα αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει καθόλου, πάω πάσο. Τις προάλλες κάναμε σύγκριση ανάμεσα στο Galaxy S4 mini και το Lumia 735, το τελευταίο λειτουργούσε απροβλημάτιστα 100% κατά την πλοήγηση στο μενού και το internet, ενώ ρε παιδί μου έβλεπες το S4 mini ζοριζότανε λίγο.

Επίσης δε θα ξεχάσω τη νίλα που έπαθα το 2012 με το Xperia Neo V. Ενώ λειτουργούσε απροβλημάτιστα το κινητό, μόλις πήρε την αναβάθμιση σε ice cream sandwich, έγινε για πέταμα. Υπερβολικό lag!

Γιάννης σε λέω

@JohnWave

Εκεί που έγραψα S4 mini γράψε λάθος! S5 mini ήταν το σωστό! 😀

KeyFr3ak

Παιδιά άσχετο αλλά υπάρχει το κινητό της εικόνας? Και αν ναι ποιό είναι?

nikolas

αγοραζω κινητο με Windows οχι για τα launchers και τα πληκτρολογια που στο αντροιντ τρωνε κολλημα ωρες ωρες, αλλα εξ ολοκληρου “καθαρο” λειτουργικο, γρηγορο, απλο και με μινιμαλ σχεδιασμο, ολα τα αλλα ειναι κουσουρια και σαβουρες του android.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.