Microsoft Surface Duo: Θα έρθει με επεξεργαστή από πέρισυ και μόνο μία κάμερα;

, Microsoft Surface Duo: Θα έρθει με επεξεργαστή από πέρισυ και μόνο μία κάμερα;

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Microsoft ανακοίνωσε το πρώτο της smartphone με το brand Surface, κάτι που πολλοί οπαδοί της εταιρείας και των Windows Phone περίμεναν. Η συσκευή που είχε ανακοινωθεί ήταν εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή Snapdragon 855, κάτι που για πέρσι ήταν αποδεκτό, αλλά όλοι περίμεναν πως τα specs θα αναβαθμιστούν.

Σύμφωνα με τον Zac Bowden της ιστοσελίδας Windows Central, η Microsoft φαίνεται να επιμένει στον αρχικό της σχεδιασμό, ακόμη και με την έλευση νεότερου SoC. Το Surface Duo θα τροφοδοτείται από τον Snapdragon 855, ένα SoC που όχι μόνο έχει ξεπεραστεί πλέον, αλλά είχε ανανεωθεί στο τέλος του 2019, με την έλευση του 855+.

Η συσκευή θα έρθει με μόνο 6GB RAM, τη στιγμή μάλιστα που όλες οι Android ναυαρχίδες έχουν 8GB RAM στη βασική τους έκδοση. Ακόμα πιο περίεργο είναι το γεγονός πως ο ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος της οικονομικής έκδοσης θα είναι μόλις 64GB, με την ακριβότερη θα φτάνει τα 256GB.

Οι δύο οθόνες του Surface Duo θα είναι 5.6 ιντσών τεχνολογίας AMOLED, με ανάλυση 1800×1350 (401 ppi), με το πάχος της καθεμίας να ανέρχεται στα 4.8mm. Η μπαταρία της συσκευής θα είναι μόλις 3.460mAh, κάτι που φαίνεται λογικό με τόσο λεπτό σχεδιασμό, αλλά θα πρέπει να δοκιμαστεί στην πράξη αν αντέχει μία τόσο μικρή μπαταρία να τρέχει τροφοδοτεί δύο οθόνες ταυτόχρονα.

Παρά τις υποσχέσεις για “class-leading” κάμερα, το Surface Duo θα εξοπλιστεί με μόλις μία κάμερα ανάλυσης 11MP με f/2.0, κάτι που δεν εντυπωσιάζει, εκτός αν βαδίσει στα χνάρια της Google και βασιστεί στο software. Θα τρέχει λειτουργικό Android 10 με κάποιες προσθήκες της Microsoft, αν και, σύμφωνα πάντα με την πηγή, το Android 11 θα έρθει αρκετά γρήγορα.

Η Microsoft ήδη τελειοποιεί το κομμάτι του software και των εφαρμογών που θα έρθουν προεγκατεστημένες, με στόχο την ολοκλήρωση μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Σημαντικές είναι και οι ελλείψεις των NFC και Wireless Charging, με το δεύτερο να είναι εν μέρη κατανοητό, αλλά το πρώτο καθιστά αδύνατες τις πληρωμές μέσω τηλεφώνου, κάτι που εν έτη 2020 είναι ευρέος διαδεδομένο.

Φαίνεται πως η Microsoft είχε ολοκληρώσει το σχεδιασμό της συσκευής όντως πέρσι και απλά περίμενε το software να είναι έτοιμο ώστε να κυκλοφορήσει στην αγορά. Όμως, γνωρίζοντας τις premium τιμές της σειράς Surface αλλά και το μοναδικό form-factor της συσκευής, είναι αρκετά δύσκολο να πειστούν οι καταναλωτές στη δαπάνη μεγάλου ποσού για τόσο μέτρια specs.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.