Microsoft: Δοκιμάζει Snapdragon 820 – έρχεται το Surface Phone;

Σύμφωνα με πληροφορίες η Microsoft ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τα προσφάτως ανακοινωμένα Microsoft Lumia 950 και Microsoft Lumia 950 XL με νέες ναυαρχίδες οι οποίες θα έρθουν το τρίτο τρίμηνο του 2016. Αναφέρεται ότι η Microsoft δοκιμάζει τον Snapdragon 820 για τα δυο νέα Windows 10 mobile smartphones.

O 64 bit Snapdragon 820 είναι κατασκευασμένος με τη διαδικασία των 14nm, έχει Kryo cores από την Qualcomm και Adreno 530 GPU. Ο επεξεργαστής γραφικών είναι 40% πιο γρήγορος από την Adreno 430 GPU που χρησιμοποιήθηκε στον Snapdragon 810.

Για να διατηρήσουν τη σωστή θερμοκρασία τα νέα μοντέλα αναμένεται να χρησιμοποιήσουν την ίδια ανεπτυγμένη τεχνολογία ψύξης που χρησιμοποιείται στο Microsoft Lumia 950 XL, είτε ισχύουν οι αρχικές φήμες για υπερθέρμανση του Snapdragon 820, είτε όχι.

Κάποιες φήμες μιλούν ακόμη και για το Surface Phone, στο οποίο θα δοθεί status ναυαρχίδας αν και θα έχει έμφαση στην παραγωγικότητα και όχι τα specs. Επίσης, το Surface Phone θα στοχεύει σε επαγγελματίες έχοντας υποστήριξη Win32 apps και “ενισχυμένο continuum”.

Microsoft: Δοκιμάζει Snapdragon 820 - έρχεται το Surface Phone;, Microsoft: Δοκιμάζει Snapdragon 820 – έρχεται το Surface Phone;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

αν έχω καταλάβει σωστά τότε το surface phone καθαρά και μόνο θα είναι ένα όνομα (δλδ θα εκμεταλλευτεί όνομα του surface tablet pc)

εγώ άλλο περίμενα… μία συσκευή με 4 gb ram 128 gb internal memory ΚΑΙ χ86 cpu (προφανώς intel) το οποίο είναι κινητό κανονικό και με ενα καλώδιο πχ γίνεται κανονικό χ86 pc που ξέρουμε όλοι και όχι ένα άχρηστο windows rt μηχάνημα

jonjon

Darth@ αν έχει και τιμή surface , δηλαδή κάπου στα ανώτερα στρώματα της στρατόσφαιρας άντε γεια!

tasos

Είναι μάλλον το Lumia 1050…

b16bkostas

Αν ο επεξεργαστής είναι για το surface τότε δεν θα υποστηρίζει win 32 εκτος αν έχει ιντελ η μια έκδοση έτσι και μια αλλιώς.. Τότε σε παραγωγικότητα δεν θα υπάρχει αντίπαλος

Arispan

Θα μπορουσε να βαλει εναν intel επεξεργαστη για windows κανονικα.

gericho

το surface phone θα έχει intel chip και θα τρέχει win32 sw

Snapdragon 820 θα έχει η σειρά των lumia

Gvirginia

@b16bkostas Αν έχει arm μπορεί να γίνει emulate του win32 app αλλά δε νομίζω να κάνουν κάτι τέτοιο. Θα τρώει πόρους μόνο και μόνο για να τρέχει τις εφαρμογές αυτές χωρίς πλήρη συμβατότητα, θα είναι για τα χαρτιά δηλαδή.

Η πηγή λέει ότι η MS δοκιμάζει τον 820 για μελλοντικές ναυαρχίδες και συνεχίζει λέγοντας “Μερικές νέες φήμες κυκλοφορούν για το Surface phone” αναφέροντας ότι θα τρέχει win32 apps. Δε λέει ότι το Surface phone θα έχει τον 820, είναι δύο διαφορετικά κομμάτια του άρθρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.