Microsoft: “Τα Mac είναι τόσο χρήσιμα όσο ένα καπέλο για τη γάτα σας”

Πριν από μερικές εβδομάδες η Apple κυκλοφόρησε μια νέα διαφήμιση στην οποία προωθεί το iPad Pro με οθόνη 12.9 ιντσών ως αντικαταστάτη του PC λόγω και του Smart Keyboard. Η Microsoft δεν έχασε την ευκαιρία να απαντήσει με το δικό της Surface Pro 4.

Ωστόσο η μάχη μεταξύ των δυο καλά κρατεί και όχι μόνο όσον αφορά στο iPad. Η Microsoft στη νέα της διαφήμιση τα βάζει (ξανά) με το MacBook και με τη βοήθεια ενός μουσικού θέλει να δείξει ότι το Surface Pro 4 είναι καλύτερη επιλογή.

Η Microsoft επιλέγει να τονίσει χαρακτηριστικά όπως το αποσπώμενο πληκτρολόγιο, η γραφίδα και η οθόνη αφής. Ο τραγουδιστής αναφερόμενος στο Macbook το χαρακτηρίζει “slower, heavier, and a bit square”, αλλά δεν σταματά εκεί καθώς συνεχίζει λέγοντας “it’s less useful, like a hat for your cat” (είναι λιγότερο χρήσιμο, όπως ένα καπέλο για τη γάτα σας)

Μιας και είναι περίοδος που ξεκινούν σχολεία και σχολές, η Microsoft γίνεται λίγο πιο επιθετική ως προς το marketing του Surface, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που τα βάζει με προϊόντα της Apple, έχουν προηγηθεί iPad, Siri και MacBook Air.

Δείτε το video:

microsoft vs mac, Microsoft: “Τα Mac είναι τόσο χρήσιμα όσο ένα καπέλο για τη γάτα σας”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Σχόλιο ΑΝΔΡΕΑ σε 3… 2… 1…

kapadritis

Οι αλήθειες να λέγονται !!!

Gvirginia

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ δεν είναι Apple fanboy. Τρολάρει αυτούς που θεοποιούν οτιδήποτε κάνει η Apple…

Chris_BMW

Ποιες αλήθειες;;; Απλα αναρωτηθείτε όλοι σας γιατι όλοι “επιτίθενται ” στην Apple ….

Μάκης

Προσωπικά αυτό που βλέπω εγώ είναι δυο μεγαθήρια εταιρείες (( Apple – Microsoft )) να συμπεριφέρονται σαν πεντάχρονα που τσακώνονται για το ποιος έχει τα καλύτερα παιχνίδια.
Υ.Γ Ως καταναλωτής, όταν βλέπω τέτοιες συμπεριφορές από εταιρείες τέτοιου επιπέδου απλά γελάω μιας και δεν αξίζει να τους παίρνεις στα σοβαρά.

Δημήτρης

Περιττη διαφημηση. Σε Η/Υ η Apple δεν μπορει να ανταγωνιστεί. Ακριβοτερα μηχανηματα με απειρους περιορισμους και κανενα απολυτως πλεονεκτημα. Παλι καλα που υπαρχουν ποζεραδες designers, μικρων προσοντων DJs και hipsters/φιλελεδες και πουλανε κι αυτοι.

Zois

Κλάσης ανωτατες η συσκευές της Microsoft.

giannis

Αυτο που δεν μοιαζετε να καταλαβαινετε ειναι οτι μαλωνετε για ΕΠΙΛΟΓΕΣ και οχι δυνατοτητες των εταιρειων. Η apple εχει επιλεξει να πουλαει οικοσυστημα design και εξαιρετικη επιδοση σε ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ. Αυτο δεν την κανει καλυτερη η χειροτερη την κανει προτιμητεα η οχι (ειναι οχι απο μενα) . Ισχυει το ιδιο για το διπολο mac/windows και για το διπολο ios/android. Αν και φαν των note δεξ θα ξεχασω ποτε οτι το καλυτερο κινητο μου ηταν το iphone 4s. Και αν και λατρευω την ελευθερια του android η απλοτητα και η ομορφια του ios

giannis

Παντα με γοητευει

Agnostos13

Μονο που το Mac κανει καλυτερα και πιο γρηγορα οτι θα εκανε ενα PC με διπλασια specs…
Κατα τα αλλα…αν ηθελα PC σιγουρα δεν θα επαιρνα Surface!

james

Δεν επιτιθενται στην apple, απλα τη γλεντανε. Εχει διαφορα.

Η αιτια ειναι οτι η apple παντα οταν αναφεροταν σε καποιον ανταγωνιστη της, το εκανε με απαξιωση. Σχεδον εβλεπες τη σιχαμαρα στις φατσες τους. Ταυτοχρονα εκπαιδευσαν και ενα στρατο απο fans να κανουν το ιδιο. Μετα γυρισε ο τροχος και τωρα τα λουζεται

Nick

Η αλήθεια είναι πως το τα Linux και Mac os είναι για λίγα πράματα εκτός των apps ένα pc είναι πολύ ανώτερο και με πιο πολλά προγράμματα και παιχνίδια επισεις δεν χρειάζεται να ανοίγεις τερματικά μιας και οι πιο πολλοί χρήστες δεν έχουν ιδέα από εντολές. Όσο για το mobile λειτουργικό της apple εκείνο που χρησιμοποιεί στα iPhone και τα tablet της είναι γεμάτα με φραγμους. Θα πει ο άλλος jailbreak και αυτό χρειάζεται να είσαι λίγο ψαγμενος περνεις android χωρίς root βάζεις ότι γουστάρεις στην SD σου και με πιο πολλά free apps και καθάρισες. Τα Mac είναι για αμερικανανκια για άλλες χώρες όπου και τα αυτοκίνητα το τιμόνι το έχουν δεξιά. Στο desktop Windows σε tablet και smart android και καθάρισες.

Αλέξανδρος

@GVirginia γνωρίζω τι ρόλο βαράει ο ΑΝΔΡΕΑΣ αλλά γελάω ΠΟΛΥ που βλέπω ότι ένα άτομο έχει το κουράγιο, τον χρόνο και την όρεξη να χάνει έτσι τον χρόνο του XD

Chris_BMW

Jsmes@ Μιλάς σοβαρά τωρα;;Γλεντάνε την Apple στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές;;Έχεις πιάσει στα χέρια σου I Mac-MacBook;; Οθόνη; Μπαταρία ; Με δουλεύεις ; Κ ολα αυτά με τιμές στο θεό !Ολοι οι υπόλοιποι ασχολούνται μαζί τις γιατι απλα ειναι η νούμερο ένα εταιρεία ! Όσο αφορά για το αν ασχολείται η Apple με τους άλλους η απάντηση ειναι ΟΧΙ ! Κ αυτό ειναι π τους τρελαίνει ….

ΛΛ

Προφανώς καποιοι θεοποιούν την Apple και δεν καταλαβαίνουν οτι με αντίστοιχα χρηματα παίρνεις σαφώς καλύτερους laptop με MS σε χαρακτηριστικά και ντιζαιν. Προφανώς οι περισσότεροι παιρνουν ενα laptop των 400 ευρώ με MS και το συγκρίνουν με έναν Mac Air των 1400 ευρώ. Πάρτε ενα με αντίστοιχα χρηματα hp, Dell κτλ και συγκρίνεται το ….θα δείτε ποσο καλύτεροι απο τους αντίστοιχους Mac.
επισης πολλα προγράμματα τρέχουν καλα μονο σε περιβάλλον Windows ….ενω σε Mac OS δυσλειτουργουν και για αυτο πολλοι που θελουν σοβαρή δουλεια με το μπραντ τηςApple βάζουν Windows πάνω στα Mac. Σκέφτειται ουτε το κλασσικό office για Mac δεν λειτουργεί ικανοποιητικά.
Τωρα αμα θες μονο να παίζεις παιχνίδια ή να μπαίνεις Ίντερνετ ολοι τέλειο ειναι και αν θελεις να το παίζεις κάπως παίρνεις Apple.
Κάποτε η Apple καινοτομούσε και τωρα απλα πουλάει κυριως το μπραντ και καλα κανει αφού μπορει….αλλα για ποσο.
ΥΓ εχω και iPad Air, Mac Air αλλα έβαλα Windows για να τρέχουν καλα τα προγράμματα ….οπως εχω και dell και ho υπολογιστή. Οποτε εχω πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων

Darth

πάντα ηθελα να πάρω καπέλο για την γατα μου

Nick

@Darth το θέμα είναι πως η γάτα σου δεν θα το ήθελε και θα το έβγαζε στο δευτερολεπτο…

Rvmp

@Agnostos13 καλυτερο λες μια συσκευη που παιζει ενα AAA τιτλο σε 480p με 15fps. Δεν υπαρχει καλυτερο. Ψαξε στο youtube 3000$ mac pro vs 3000$ custom pc.

ΑΝΔΡΕΑΣ

@Αλέξανδρε τρέχα να προπαραγγείλεις το νέο διαμάντι και μην χάνεις τον χρόνο σου εδώ!!
Apple rules , haters gona hate!!

Υ.Γ Στην γάτα μου έχω βάλει λουράκι με ένα φωτεινό δαγκωμένο μηλαράκι (τρέλα) και οι υπόλοιπες γάτες από σεβασμό κάνουν στην άκρη όταν περνάει, τρώει πρώτη , και φυσικά όλοι στην γειτονιά την ζηλεύουν!!! Για καπέλο δε ξέρω βέβαια, αλλά αν έχει το μήλο , θα της πηγαίνει τέλεια!

Zois

Φυτεψε και καμιά μίλια άμα είναι στην αυλή του σπιτιού σου.

M Briolas

Αναρωτιέμαι αν όσοι έχουν απαξιωτική άποψη για macs έχουν ποτέ δουλέψει σε κανένα.
Τυχαίνει να έχω. Είχα πάρει για τη δουλειά μου -που το πλήρωσε- ένα macbookpro. Κείμενα, projects, emails, κλπ.Το γύρισα πίσω σε λιγότερο απο ένα χρόνο. Η δουλειά γραφείου θέλει windows.
Πήρα άλλο όμως ένα άλλο macbookpro για προσωπική μου χρήση. Δε νομίζω ότι υπάρχει καμμία σύγκριση (ασχολούμαι και με φωτογραφία ερασιτεχνικά) σε αίσθηση, ευκολία, σταθερότητα, απλότητα και αντοχή στο χρόνο στις αναβαθμίσεις λειτουργικού (..αν δε χαλάσει, εννοείται). Σαφώς είναι και παραμενει μόδα.
Πιστεύω όμως ότι αν μπορεί κανείς να το αντέξει οικονομικά, δεν το μετανοιώνει.
Όσο για τα περί αδελφών και νεοφιλελέδων είναι για την αλεπού και τα κρεμαστάρια.

James

@M Briolas κάνω ακριβώς τα ίδια με εσένα (δουλειά γραφείου, επεξεργασία φωτογραφίας, σερφαρισμα, ταινίες κλπ που κάνει ο καθένας με έναν υπολογιστή) με ένα λάπτοπ που το πήρα 700 ευρώ το 2009. Τέρας αντοχής (7 χρόνια έχει κλείσει ήδη), σταθερότητας (δεν έχει κρασαρει ποτέ) και αναβαθμίσεων (το πήρα με windows 7 και τώρα έχει windows 10). Φυσικά άριστη συμβατότητα με εκατομμύρια εφαρμογές που έχουν βγει μέχρι και για windows 98. Άρα δεν υπάρχει για μένα κανένας λόγος να δώσω παραπάνω χρήματα για να αλλάξω πλατφόρμα (ούτε καν μηχάνημα προς το παρόν). Τα ίδια ισχύουν και για τον περισσότερο κόσμο.

ChristosT

Ότι και να λένε κάποιοι το SP4 είναι μηχάνημα και δεν έχει να κάνει με το πώς το βλέπει κάποιος αλλά αντικειμενικά. Το βίντεο λέει αρκετά πράγματα. Το άν η apple έχει μείνει πίσω και θέλει με το σταγονόμετρο να ρουφάει 1500άρια και 2500άρια αυτό απασχολεί νομίζω όσους τους φαγουρίζει την τσέπη. Δικαίωμα τους αλλά μην λέμε και ότι μας κατέβει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.