Satya Nadella: Παραδέχεται ότι η Microsoft δεν έχει καλές ναυαρχίδες

Η Microsoft με το Windows Phone έχει πολύ μικρό κομμάτι της αγοράς, ειδικά αν συγκριθεί με iOS και Android. Αυτό όμως θέλει να το αλλάξει με το νέο Windows 10 Mobile από το οποίο δεν έχουμε δει ακόμη κάποια ναυαρχίδα που θα μπορέσει να σταθεί απέναντι σε ονόματα όπως Apple και Samsung.

Μέχρι σήμερα έχουμε δει high-end ναυαρχίδες με Windows Phone όπως Nokia Icon και Nokia Lumia 1520, όμως δεν μπόρεσαν να κερδίσουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς και να φτάσουν τις αντίστοιχες ναυαρχίδες Android κατασκευαστών όπως Samsung, LG, HTC ή Sony.

Ο ίδιος ο CEO της Microsoft Satya Nadella, κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου παραδέχεται ότι η Microsoft στον τομέα των ναυαρχίδων δεν έχει πολύ καλές συσκευές και ελπίζει να το αλλάξει αυτό με τον ερχομό του Windows 10 Mobile.

Συγκεκριμένα επεσήμανε: “Θα φτιάξουμε εξαιρετικές ναυαρχίδες για τους fans των Windows. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο σήμερα δεν έχουμε καλές συσκευές και ελπίζουμε να το αλλάξουμε με το Windows 10”.

Αυτή τη στιγμή όμως δεν έχουμε κάποια πληροφορία από την Microsoft για το τι ετοιμάζει, αλλά είχαν ακουστεί κάποιες αναφορές ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί πλαστικό (polycarbonate) για τις ναυαρχίδες της, κάτι που δεν πηγαίνει με το trend της εποχής. Σήμερα μεγάλοι κατασκευαστές προτιμούν πιο premium υλικά όπως είναι το μέταλλο.

Από μια ναυαρχίδα της Microsoft αυτή τη στιγμή θα περιμέναμε μεταλλική κατασκευή, QHD οθόνη, κάποιον high-end επεξεργαστή όπως Qualcomm Snapdragon 810 και Windows 10 Mobile.

Satya Nadella: Παραδέχεται ότι η Microsoft δεν έχει καλές ναυαρχίδες, Satya Nadella: Παραδέχεται ότι η Microsoft δεν έχει καλές ναυαρχίδες

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Στην φωτογραφία πάνω, βλέπετε τον κύριο Nadella να κρατάει στα δυο του χέρια τις ναυαρχίδες της MS για το 2015..

silentb0b

Αλεξ You win the internet today!!

Ιωάννης jb

Άντε να δούμε

Thomas

Διαφωνώ κάθετα, έχοντας για λίγο στην κατοχή μου το 930, έχω να πω πως είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ ναυαρχίδα με εξαιρετική οθόνη και κάμερα επίσης.

Η τοποθέτησή του θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι.

“Θα φτιάξουμε εξαιρετικά Windows για τους fans των συσκευών μας. Αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο σήμερα υστερούμε και ελπίζουμε να το αλλάξουμε με τα νέα Windows 10”.

nikolasx

Διαφωνώ και εγώ και ΣΥΜΦΩΝΩ με τον @Thomas απόλυτα, το Lumia 930 είναι εξαιρετικο κινητο όμως επίσης θεωρώ και το Lumia 640 XL αυτή τι στιγμή με 5,8 οθόνη κάμερα 13MP μπροστινή 5 MP και μπαταρία 3.000 mA θεωρώ ότι μια χαρά ανταγωνίζεται τα μεσαία android κινητά τόσο σε κάμερα οθόνη και μπαταρία. (και σε lag :p )

teo

Σιγα το νεο. Και φυσικα ειναι οπως τα λεει και φυσικα ξερει κσλυτερα σπο εμας. Μπορει καποιοι σπο εμας που έχουμε lumia να ξυνισουμε,αλλα αν εισαι σπεξω το βλεπεις οτι καποιες συσκευες galaxy,note,lgg4,z4 κ.α ειναι πολυ ανωτερες. Τωρα ομως είναι η ευκσιρια η ms να χτυπησει τις apple samsung,ειδικα μετα την εμμονη τους να χανουν specs (fm sd remoovable battery)στο ονομα της δηθεν ποιοτητας (γυαλι,μεταλλο).Αν η ms διατηρησει αυτα τα χαρακτηρηστικα, δωσει επιλογη για αλλο launcher και ξεφυγει απο τα κολημματα της παλιας nokia,πολλα θα αλλαξουν.

Sotiris

Ο Nadella είναι έξυπνος άνθρωπος και λέει απλά την αλήθεια που πεισματικά αρνούνται να δουν οι wp fans. Αν η Ms άκουγε το κάθε σχολιαροπαιδο που επειδή είχε android κινητό του 2011 και νομίζει οτι το 930 είναι σοβαρό κινητό την ίδια ώρα που ο ανταγωνισμός θερίζει, θα είχε μείνει στα Wp 7.

Γιάννης

Πλέον και από επίσημα χείλη ότι τα WP είναι μια αποτυχία. Αν και το ξέραμε ήδη όσοι έχουμε έστω και μια μικρή ιδέα από κινητά.

island

@Sotiris

πέσμου δυο-τρία σοβαρά κινητά έτσι από περιέργεια

Γιάννης

https://www.androidcentral.com/best-android-phones

Αν έχεις κάποια άλλη απορία στην διάθεση σου.

Parastas

@alexendros ΚΛΑΙΩ,!! Χαχαχαχαχαχα

ioannis

Έχω το Lumia 640 lte και μπορώ να πω ότι μπορεί να υστερεί σε εφαρμογές έναντι στα υπόλοιπα OS αλλά σε κερδίζει το γρήγορο και και αποδοτικό λειτουργικό σύστημα που έχει και οι οικονομικές συσκευές που υπάρχουν στην αγορά, από εδώ και πέρα έγινα fan των windows

Αλέξανδρος

Παιδιά οι ναυαρχίδες της μια χαρά είναι και πολύ ποιοτικές και σε εμφάνιση αλλά όπως το λέει και ο κύριος Nadella στο άρθρο το λογισμικό φταίει και όχι οι συσκευές.
Αυτό πρέπει να αλλάξει και θα ανέβει.
Συνονόματε πρέπει να έχεις την “7η αίσθηση?”, δεν εξηγείται αλλιώς, χαχαχαχά!

Darth

διαφωνώ κάθετα, από τα χερια μου πέρασε το 1020 (φοβερή camera, άψογη κατασκευή, καλή οθονη κλπ) αν και μέτρια μπαταρία
830 που εχω τωρα (μεν δεν ειναι ναυαρχιδα) παλι παρα πολη καλη συσκευη

πραγματικά σαν συσκευές δεν υστερούν σχεδόν σε τπτ…….. το μεγάλο θέμα ειναι το λογισμικό και ελλείψεις του σε δυνατότητες τπτ παραπάνω από θεμα συσκευων ποτέ μα πότε δεν είχα καποιο σοβαροί παράπονο

πραγματικά αν ειχαν meego (ενα linuxoides με που άνετα φτάνει σε δυνατότητες το android χωρίς τα στραβά του, οκ ειναι το ίδιο βαρύ αλλα για λόγο επειδή έχει πολλές δυνατότητες και λειτουργίες ) αντί για wp και μια ανθρώπινη τιμολόγηση samsung/apple θα είχε σοβαρό αντίπαλο…….

παπαροκάς tiamat

Εννοειται είπε την αλήθεια! Κινητα σαν το 930 ειναι midrange σε σχεση με τα android

Giorgos

@παπαροκάς tiamat

Σαφώς και είναι πλέον midrange..Μήπως γιατί είναι μοντέλα του 2013? Λέμε τώρα, γιατί έχω μία υπόνοια..

Ο σκοπός της δήλωσης αυτής του ινδού για μένα είναι καθαρά για να το παίξουν ταπεινοί τώρα με τις ανύπαρκτες ναυαρχίδες και μετά να γίνει το μπαμ με τα 950 & 950XL.

z.d

Ειλικρινά κάθε φορά που είχα σε ενα καταστημα την καλή διάθεση να επεξεργαστώ μια wp συσκευή κ συγκεκριμένα κάποιο lumia,όσο κι αν το πάλευα, πάνω από ένα δίλεπτο εγκατέλειπα. Λίγο τα tiles που δεν είναι ελκυστικα,λίγο η συσκευή που δεν τη λες ξεχωριστη,με μια καλη καμερα μεν αλλά ως εκεί. Τουλάχιστο είναι πολύ θετικό που ο Nadella το βλέπει κ το παρδεχεται, είναι πολύ σημαντικό.

tolkien

Εγώ πιστεύω είναι αυτό που λέει ο @@παπαροκάς tiamat.
Πάντως εγώ που έχω και Microsoft Lumia 640 XL και Htc one m8 ,το m8 το έχω και κάθεται. Το 640 XL πιστεύω είναι κινητήρα με άψογη εικόνα , πολύ καλή κάμερα και ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ guys. Από μπαταρία ότι κινητό είχα δεν πιάνει μια μπροστά στο 640 XL. Ο εφαρμογές και παιχνίδια οκ είναι χιλιόμετρα πίσω. (Έχω μόνο μια απορία και αν ξέρει κάποιος ας μου πει. Το Viber σε windows phone δεν υποστηρίζει τα animation εικονίδια? σήμερα το παρατήρησα ότι μάλλον δεν τα υποστηρίζει όπως είναι σε android Ή iOS).

island

Που να ξέρετε ρε άσχετοι για το 930….έχει τρομερή οθόνη με κορυφαία φωτεινότητα…έχει κορυφαία κάμερα….ποιότητα παρα πολύ καλή..και φυσικά που να ξέρετε ότι έχει τέσσερα μικρόφωνα πίσω για το video…..αν δε σας αρέσουν τα WP μη τα αγοράσετε ποτε….

Έχω και το HTC One M7 και γνωρίζω…κορυφαίο επίσης που δεν έχει να ζηλέψει από τα λίγο καλύτερα M8-M9
Μήπως είναι μάπα και αυτό επειδή είναι δυο χρονια κινητό ??

Για σας τους άσχετους ότι είναι φετινό είναι το καλύτερο και τα περσινά γίνονται MID γιατί το μονο που κοιτάτε είναι το CPU

island

Και το Sony Z2 είναι κορυφαίο και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από το Z4

Αλλα ξέχασα είναι mid και αυτό γιατί είναι παλιό

μαρια

Εγώ στην αρχή νόμιζα ότι ο Nadella ήταν γυναίκα…

Ιωαννης jb

Island είσαι σωστός κάτι τύποι σαν τον tiamat και τον sotiri νομίζουν οτι ξέρουν τη τους γίνεται αλλά είναι θαρρώ για λύπηση!
Μίλησες πολύ σωστά και αναφέρεσαι στην ουσία του θέματος!
Όταν το lumia σου προσφέρει κορυφαία οθόνη που με την βοήθεια cpu-gpu κάνει απλά τα πάντα και με τρόπο εξαιρετικό….
Όταν σου εχει εξαιρετικη βιντεοκάμερα που παραμένει ακόμα και σήμερα top!!!!
Όταν το πιάνεις καταλαβαίνεις αμέσως οτι μιλάμε για το ποιοτικότερο lumia και ξέρεις οτι δε θα σε αφήσει…
Είναι απλά άσχετος απο τεχνολογία αυτός που λέει τη συγκεκριμένη συσκευή δεύτερης κατηγορίας..
Θα την αγόραζα άνετα τότε που την είχαν και σε προσφορά απλά η μέτρια μπαταρία και το λογισμικό που δε μου κάνει Κλικ είναι δύο λόγοι που προτίμησα άλλη συσκευή….
Βασικά με χαλάει λιγο και το design αλλά θα το προσπερνουσα διότι δεν είναι και άσχημο όπως είναι κάποια άλλα….

LeoG4

Ο CEO της Microsoft Satya Nadella δεν ξέρει τι του γίνεται , εγώ προτείνω τον ειδικό παντογνώστη στα κινητά Ιωάννη jb να αναλάβει νέος manager , είναι ευκαιρία να πετάξει και το β’ διαλογής κινητό (Sony) που έχει και να πάρει κανένα Lumia , αυτά δεν είναι τοστιέρες τουλάχιστον.

Ιωαννης jb

Leog4 όπως πάντα υπερβολικός…
Ρε φίλε δε σου είπα να κόψεις της βλακείες? Γιατί δεν ακούς?
β διαλογής τα Sony ε? έχεις κάλο στον εγκέφαλο δεν εξηγείτε αλλιώς!
Δε μου λες α διαλογής ποιά είναι?
Μήπως α διαλογής είναι τα lg? Που βγάζουν κινητά σαν αυτο που έχεις?
Δε μου λες σοβαρά τώρα δε βαρέθηκες να είσαι συνέχεια με το φορτιστή στο χέρι..;;

LeoG4

Μια λίστα με τα καλυτερα κινητά για να αγοράσεις κάτι καλό την επόμενη φορά: https://www.androidcentral.com/best-android-phones

LeoG4

It takes a heck of a phone to dethrone a champion, but that’s what we’ve got in the LG G4. We’ve reviewed it and been working with it for a month now and it’s truly a winner of a phone. Not that you’d go wrong with any of the other phones on this list. Android Central

Έχει και λίστα με τα καλύτερα να δεις.

Ιωάννης jb

Leog4 είσαι αστείος!!!!!
Εγώ σε ρώτησα αν βαρέθηκες να το φορτιζεις όχι αν το προτινουν κάποιοι προφανώς πληρωμένοι ως το καλύτερο..
Μπορώ άνετα να σου στείλω κι εγώ site όπου το κορυφαίο εκεί είναι το z3-z3 compact….
Δε θα καθίσω όμως να σου αντιπαραθεσω κάτι τέτοιο διότι ξέρω πως τα συγκεκριμένα δεν έχουν αδυναμίες!
Εσύ προφανώς έρχεσαι σε δύσκολη θέση όταν η συζήτηση θα έρθει στο θέμα μπαταρία..
Μείνε εκεί με το φορτιστή στο χέρι και όταν βγει z5 ξαναμιλαμε…

Kostas S5-Z3

Ιωαννης jb μην ασχολεισε μετα καθυστεριμενα περνουν μια τσερλια(LG G4) με ενα διθεν δερμα που ειναι σαν πλαστικο καλης ποιοτιτας οθονη ξεπλυμμα μπαταρια αντι για Li-ion μπαταρια εχουν Li-τσε Λιθιου τσερλοζουμων νταξει εχει μια καλη καμερα και ηχειο.Αλλα σαν συνολικο πακετο υστερουν σε σχεση με ανταγωνισμο

Sotiris

Άνθρωπος που γράφει για οθόνη ξέπλυμμα του G4 ενώ έχει Z3 είναι επικίνδυνος.

Kostas S5-Z3

Sotiris φιλε μου τι δεν καταλαβενεις με bravia triluminus στην οθονη

LeoG4

Όταν σε μερικά χρόνια βγάλει και η Sony κινητό QHD με quantum dot , laser autofocus , κάμερα f/1.8 κτλ κτλ σαν το G4 τότε τα ξαναλέμε. Το Z3 είναι κινητό αντίστοιχο του LG G2 που βγηκε πριν μια διετία. Αρκετά ασχολήθηκα με τους γραφικούς φαν της πρώην εταιρείας.

Kostas S5-Z3

Και οταν βαλει η lg γυαλι αλουμινιο 6,7mm παχος stereo speakers

LeoG4

Ξέχασες να αναφέρεις το αδιάβροχο στα παντελώς άχρηστα προιστορικά τεχνολογικά features την υποψήφιας για κλείσιμο πρώην εταιρείας Sony. Άλλωστε το “Z” προέρχεται από το “Zero” sales.

Kostas S5-Z3

Καλα αι παιξε με την κουδουνιστρα σου και τα τουβλακια και ασε την τεχνολογια στους γνωστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.