Nokia 216: Το νέο feature phone της Microsoft

Μπορεί εμείς να μιλάμε συχνά για τα φημολογούμενα Surface Phone που περιμένουμε να ανακοινώσει κάποια στιγμή η Microsoft, η εταιρεία παρουσίασε το το νέο της feature phone υπό το Nokia brand. Το Nokia 216, που διατίθεται και σε dual-SIM έκδοση.

Σίγουρα δεν είναι για όσους θέλουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αλλά για όσους μάλλον χρειάζονται μια δεύτερη συσκευή, ειδικά όταν η μπαταρία του smartphone δεν αντέχει πάνω από μια μέρα.

Το Nokia 216 ενσωματώνει έγχρωμη οθόνη 2.4 ιντσών LCD ανάλυσης 320×240 pixels, αυτή είναι και η ανάλυση από τις VGA κάμερες που καταγράφουν video στα 15fps. Οι κάμερες είναι δυο, στην πίσω και μπροστά πλευρά με την κάθε μια να διαθέτει το δικό της LED flash.

Επιπλέον, το Nokia 216 διαθέτει μνήμη RAM 16MB, αρκετή για να τρέξει Series 30+ OS και άλλα βασικά apps από το Opera Mobile Store, η ενσωματωμένη μνήμη ουσιαστικά είναι αυτή που διαθέτει η κάρτα microSD (δέχεται έως και 32GB), ενώ ο τηλεφωνικός κατάλογος μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι 2000 επαφές.

Από άποψη συνδεσιμότητας, το Nokia 216 έχει 2G GSM στο φάσμα των 900MHz και 1800MHz, Bluetooth 3.0, FM radio, υποδοχή ακουστικών 3.5mm και θύρα micro-USB 2.0. Οι διαστάσεις του είναι 118×50.2×13.5 χλστ., ζυγίζει 82.6 γρ, διαθέτει μπαταρία 1020mAh που υπόσχεται standby χρόνο έως και 24 μέρες, ομιλία (2G) μέχρι 18 ώρες και 47 ώρες music playback.

Το Nokia 216 διατίθεται σε λευκό, μαύρο και γαλάζιο χρώμα με την τιμή του στην Ινδία να είναι περίπου στα 37 δολάρια. Ακόμη μένει να ανακοινωθούν πληροφορίες για την παγκόσμια διαθεσιμότητα.

Δείτε το video:

nokia 216, Nokia 216: Το νέο feature phone της Microsoft

nokia 216, Nokia 216: Το νέο feature phone της Microsoft

nokia 216, Nokia 216: Το νέο feature phone της Microsoft

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

δλδ γυρο στα 45 ευρω εδω καθολου ασχιμα

Marik

Θέλω να το δω σε συγκριτικό τεστ με το iPhone για το ποιο ανοίγει πιο γρήγορα τις εφαρμογές! Εδώ σας θέλω γατάκια. Το iPhone θα δείχνει ακόμα το logo του μήλου μέχρι να μπουτάρει το λειτουργικό ενώ εδώ θα κάνεις ήδη πράξεις με το calculator και θα παίρνεις τηλέφωνα. Και άμα είχε και ασπρόμαυρη οθόνη θα ήταν ακόμα πιο γρήγορο…

Λευτέρης

Το μεγάλο πρόβλημα με αυτά τα τηλέφωνα της Nokia είναι το εξής: Για κάποιο μαγικό λόγο, στις επαφές, δεν αποθηκεύονται ονόματα με πολλούς χαρακτήρες. Κοινώς, αν θέλεις να αποθηκεύσεις μια επαφή σου με όνομα πχ “Αλέξανδρος Παπαδόπουλος”, θα σου κόψει το όνομα.

Το βρίσκω τελείως λάθος. Ήθελα ένα τέτοιο τηλ για τη δουλειά, να αντικαταστήσω ένα παλιό Nokia 6230 10ετίας που έχω, και δεν παίρνω, γι αυτό το λόγο. Επί τη ευκαιρία, το 6230 αποθηκεύει μια χαρά τις επαφές…

Giotoball

Η Nokia δεν ήταν να βγάλει 1-2 τούμπανα smartphone φέτος?

Δημήτρης

TO 216 rm-1187 δεν μπορώ να αποθηκεύσω 2 νουμερα σε μία επαφή… Υπάρχει λύση? Ειναι ξεφτιλα να μην μπορεί ουτε αυτό να κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.