Smartphones

Nokia 9 PureView: Χρήστης του Twitter αναφέρει ότι ξεγέλασε το fingerprint scanner [updated]

Στο Twitter εμφανίστηκαν χρήστες σύμφωνα με τους οποίους μερικά Nokia 9 PureView έχουν κάποιο πρόβλημα με τον fingerprint scanner. Ένα σχετικό βίντεο στην ίδια πλατφόρμα δείχνει τον σαρωτή του δαχτυλικού αποτυπώματος να ξεγελιέται τόσο από μη καταχωρημένα δαχτυλικά αποτυπώματα όσο και από ένα πακέτο με τσίχλες.

Update: Ακολουθεί η απάντηση της HMD Global σχετικά με την ανάρτηση στο twitter που αφορά στο issue με το fingerprint scanner του Nokia 9 PureView:

“We have not been able to replicate the issue so far but we will continue to investigate for the avoidance of any doubt and let you know of any further updates”.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε αφού η HMD Global κυκλοφόρησε μία ενημερωμένη έκδοση του Nokia 9 PureView η οποία λέγεται πως μετέτρεψε τον fingerprint scanner. Μπορεί η HMD να μείωσε την ευαισθησία του smartphone ώστε να γίνει πιο αποτελεσματικός, αυτό όμως δεν εξηγεί γιατί έχουν επηρεαστεί μόνο ορισμένα τηλέφωνα.

Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι ο σαρωτής ξεγελάστηκε εύκολα και από μη καταχωρημένα αποτυπώματα αλλά και ξένα αντικείμενα.

Ο Eric Zeman ονόμασε τον σαρωτή ως τον “ουσιαστικά άχρηστο” και πως ήταν “ο χειρότερος που έχει χρησιμοποιήσει”. Ο αισθητήρας ήταν προβληματικός από την αρχή και λέγεται πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να επιτύχει να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο.

In-display fingerprint sensors συναντήσαμε στα smartphone τον τελευταίο χρόνο και μέχρι στιγμής υστερούν σε σχέση με τους τυπικούς που γνωρίσαμε παλαιότερα τόσο σε ταχύτητα όσο και ακρίβεια.

Το πρόβλημα ίσως λυθεί με μελλοντικό software update.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Απριλίου 2019 11:50

Σχόλια

  • Όταν η Foxconn την παίζει Nokia αυτά γίνονται Nokia πέθανε εδώ και καιρό τα υπόλοιπα είναι για τους ευαίσθητος

    • Και να σκεφτείς ότι η HonHai/Foxconn κατασκευάζει τα iPhone αλλά και τα MacBook που εχουν βγάλει ένα κάρο προβλήματα τελευταία (πληκτρολόγιο. υπερθέρμανση, backlight κτλ).

  • Βασικά ωραία θα ήταν να είχε προχωρήσει λίγο ακόμα στις συσκευές το iris scanner,μαζί με samsung pass είναι βολικοτατο

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.