Business

Huawei: “Απέστειλε” σχεδόν 60 εκ. smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2019

Η Huawei κατάφερε να πετύχει ένα σημαντικό ορόσημο το 2018, καθώς έβγαλε από τα εργοστάσια της (shipments) πάνω από 206 εκ. συσκευές παγκοσμίως. Έτσι, η εταιρεία κατέκτησε την τρίτη θέση στη λίστα των μεγαλύτερων κατασκευαστών smartphones παγκοσμίως.

Όσον αφορά το 2019, στην Shanghai AWE 2019, ο CEO της Huawei consumer business, Yu Chengdong, δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει να πουλήσει 250-260 εκατομμύρια μονάδες smartphones, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Honor.

Σήμερα, η Huawei ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για το 2019. Σύμφωνα με την έκθεση, τα έσοδα που είχε οι Huawei το πρώτο τρίμηνο ήταν 179,7 δις Yuan ή περίπου 24 δις ευρώ. Πολύ απλά, η εταιρεία παρουσίασε αύξηση εσόδων της τάξεως του 39% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα το καθαρό κέρδος της αυξήθηκε περίπου κατά 8%.

Η Huawei κατάφερε να αποστείλει (shipments) πάνω από 59 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019. Αν τα επόμενα τρία τρίμηνα έχουν αντίστοιχες αποδόσεις, τότε η Huawei ίσως καταφέρει να πουλήσει περίπου 236 εκατομμύρια smartphones, κάτι που θα την φέρει αρκετά κοντά στον στόχο της.

Με την κυκλοφορία της νέας γενιάς chip Kirin στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και την άφιξη της σειράς Mate 30, οι πωλήσεις των Huawei smartphones στο δεύτερο μισό του έτους αναμένεται να έχουν μεγαλύτερη ανάπτυξη. Οπότε, ο στόχος των 250-260 εκατομμυρίων smartphones που έθεσε ο Yu Chengdong ίσως να μην είναι άπιαστος.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 20 Μαΐου 2019 8:41

Σχόλια

  • Αν δεν περάσει φέτος την Samsung σε πωλήσεις σίγουρα θα την περάσει του χρόνου.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.