Nokia: Ναυαρχίδα με οθόνη έως 5.5″ QHD, Snapdragon 820 και αδιάβροχη;

Πριν από λίγες μέρες κάποια slides επιβεβαίωσαν την πολυαναμενόμενη επιστροφή της Nokia στα smartphones. Την Κυριακή η HMD Global, η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα να κυκλοφορήσει Nokia smartphones για τα επόμενα 10 χρόνια, επιβεβαίωσε την παρουσία της στην MWC.

Εκεί περιμένουμε την πρώτη ανακοίνωση των πρώτων Nokia branded smartphones στην μετα-Microsoft εποχή. Το μοντέλο το οποίο ακούμε στις φήμες εδώ και πολύ καιρό είναι το μεσαίας κατηγορίας Nokia D1C, που αναμένεται με Android 7.0 Nougat, επεξεργαστή Snapdragon 430, μνήμη RAM 3GB K και ενσωματωμένη μνήμη 16GB/32GB. Η οθόνη φημολογείται στις 5.5 ίντσες HD full HD (1080p) και η κάμερα 16 Megapixel.

Μπορεί όμως η Nokia να αρκεστεί μόνο σε αυτό; Οι απανταχού fans της θα περίμεναν κάτι πιο εντυπωσιακό σε επίπεδο ναυαρχίδας. Αυτό ακριβώς λένε οι φήμες που έρχονται από το κινέζικο Weibo. Κάνουν λόγο για ναυαρχίδα με οθόνη 5.2 ή 5.5 ιντσών με ανάλυση QHD. Ίσως θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και στα δυο μεγέθη.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι μέσα θα φορά επεξεργαστή Snapdragon 820. Ωστόσο, αν κυκλοφορήσει το 2017, θα ξεκινήσουν ήδη να ανακοινώνονται οι πρώτες ναυαρχίδες με Snapdragon 835. Η κάμερα θα έχει Carl Zeiss branding (όπως παλιά), αλλά δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Τέλος, η ναυαρχίδα της Nokia λέγεται ότι θα είναι κατασκευασμένη από μέταλλο και θα έχει αντοχή στο νερό, ωστόσο δεν αναφέρεται η IP πιστοποίηση.

Ακόμη δεν είναι τίποτα επιβεβαιωμένο εκτός από το γεγονός ότι έρχονται κάποια smartphones. Οπότε, κρατάμε τις απαραίτητες επιφυλάξεις.

nokia flagship phone, Nokia: Ναυαρχίδα με οθόνη έως 5.5″ QHD, Snapdragon 820 και αδιάβροχη;

nokia flagship phone, Nokia: Ναυαρχίδα με οθόνη έως 5.5″ QHD, Snapdragon 820 και αδιάβροχη;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jorge

Ελα ρε Νοκιααααααα 🤗🤗🤗🤗

Blats

Ένα καλο comeback με ένα τόσο γνωστό σε όλους μας ονομα της NOKIA θα ειναι αρκετά ενδιαφέρον και θα επηρεάσει και τον ανταγωνισμό 😉 !!ειδικά αν έχει carl zeiss φακούς θα ειναι σίγουρα στην λίστα μου!!!

Πάνος

Xenon flash και 4.5″ – 4.7″ ίντσες οθόνη. Αρκετά με τις ρακέτες.

Beowolf_Ahates

Πάνο, κανένας πλέον δεν βγάζει smart με οθόνη κάτω από 5″.
Εδώ και κάποια χρόνια ΔΕΝ μιλάμε πια για τηλέφωνα, αλλά για φορητούς υπολογιστές με touch screen οθόνες. Όταν το καταλάβουμε αυτό…θα πάμε και παρακάτω. 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.