Nokia Lumia 920 και HTC 8X, Πρώτες εντυπώσεις

Εδώ και μερικές ημέρες έχω στα χέρια μου το smartphone HTC 8X (σας χρωστάω hands-on) ενώ προχθές την Τρίτη είχα την ευκαιρία να δουλέψω για λίγο και το Nokia Lumia 920 (TechblogTV). Παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σας κάποιες πρώτες εντυπώσεις που αποκόμισα χρησιμοποιώντας τα δύο κινητά. Επαναλαμβάνω πρώτες εντυπώσεις θα διατυπώσω μιας και με το HTC 8X δεν ασχοληθεί πάρα πολύ ενώ με το Lumia 920 “έζησα” μόλις μισή ώρα, και αυτό δεν το λες hands-on.

Nokia Lumia 920
• Μου άρεσε: Η ποιότητα της οθόνης του. Το μέγεθος της οθόνης του. Οι προεγκατεστημένες Nokia εφαρμογές. Η αντίθεση που έκανε το κόκκινο χρώμα με τα μαύρα κουμπιά της συσκευής.
• Δεν μου άρεσε: Το γυαλιστερό πλαστικό του σασί του. Προτιμούσα τι πιο μαλακό των Lumia 800 και Lumia 900. Είναι παχουλό και ας μου επιτραπεί η έκφραση κάπως χοντροκομμένο. Το αισθάνθηκα βαρύ.

HTC 8X
• Μου άρεσε: Η ταχύτητα λήψης φωτογραφιών της κάμερας (ας μην είμαι ιερόσυλος, σίγουρα το Lumia 920 έχει ανώτερη αλλά δεν ππρόλαβα να την δοκιμάσω). To μαλακό πλαστικό τύπο γόμας της πίσω επιφάνειας. Το πόσο λεπτό είναι.
• Δεν μου άρεσε: Έχει αρκετά μεγάλο μέγεθος κάτι που δεν δικαιολογεί η οθόνη 4.3 ιντσών. Μεγάλη “αχρείαστη” επιφάνεια περιμετρικά της οθόνης. Από πλευράς ποιότητας, η οθόνη του είναι πολύ καλή όταν όμως δεις το Lumia 920 την ξεχνάς.

Τώρα που το σκέφτομαι οι σκέψεις που έχω κάνει για τα νέα μοντέλα έχουν κάποια σχέση με τις απόψεις που είχα διατυπώσει για το Nokia Lumia 710. Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να χαρακτηριστώ προκατειλημμένος με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone. Αυτό μου αρέσει και ευχαριστιέμαι όταν το χρησιμοποιώ μέσα από οποιαδήποτε συσκευή μιας και ανεξαρτήτου τεχνικών χαρακτηριστικών αυτό ρολάρει σε όλες το ίδιο smooth.

Πιστεύω ότι οι εταιρείες θα πρέπει να προσπαθήσουν πιο σκληρά και να δημιουργήσουν μοντέλα με Windows Phone 8 που πραγματικά θα μας κερδίσουν και θα μας εντυπωσιάσουν. Περιμένω να πιάσω στα χέρια μου το Samsung ATIV S για να πω ότι έχω απόλυτα ολοκληρωμένη εικόνα για την πρώτη φουρνιά με τα “8”, τουλάχιστον από τα ακριβά μοντέλα…

, Nokia Lumia 920 και HTC 8X, Πρώτες εντυπώσεις

, Nokia Lumia 920 και HTC 8X, Πρώτες εντυπώσεις

, Nokia Lumia 920 και HTC 8X, Πρώτες εντυπώσεις

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

κώστα θα συμφωνήσω μαζί σου το lumia 920 είναι πραγματικά πολύ χοντροκομένο και πολύ βαρύ, πάντως η οθόνη του απο κοντά δεν παίζεται. Να προχορήσω λες σε αγορά wp αξίζει? Bέβαια δεν έχω την οικονομική δυνατότητα για lumia 920 ούτε για 820 θα πάω μάλλον σε κάτι παλιότερο lumia 800/710/610 αλλα δεν ξέρω τι…. τι προτίνεις?

Vasilis

Κώστα σε παρακολουθώ και σε εκτιμώ καιρό τώρα. Σε παρακαλώ , δινω μεγάλη βαρύτητα στην άποψη σου και την οποία την θέλω. Είμαι κάτοχος iPhone 4S και iPad 2. Ομως θα λέγα πως με εχει κουράσει το iOS και δεν βλέπω κάποια αξιόλογη προοπτική από αυτό πλέον. Να αλλάξω στρατόπεδο με windows 8? (Android δεν το συζητω), κάτι με προσεγγίζει στα windows αλλά απο την άλλη φοβάμαι μήπως μετανοιωσω. Τι με συμβουλευεις;

Gvirginia

@kostas Εμένα γνώμη μου είναι να περιμένεις λίγο να πέσουν οι τιμές ή μπας και βγάλουν κανένα πιο φθηνό με WP8 γιατί όλα όσα αναφέρεις (τα παλιά) θα πάρουν την 7.8 και δε ξέρουμε άμα θα πάρουν και άλλες “μεγάλες” αναβαθμίσεις.
@Vasilis Το καλύτερο είναι να δεις όσα περισσότερα Hands-On μπορείς και όταν κυκλοφορήσουν εδώ, να πιάσεις ένα στα χέρια σου να δεις άμα πραγματικά σου αρέσει.

@cVlachakis Διάβασα ότι για το 920 το μάυρο και το γκρι θα είναι ματ. Για το γαλάζιο δεν έχει αναφέρει τίποτα η Νόκια. Τα άλλα (άσπρο-κόκκινο-κίτρινο) είναι γυαλιστερά.(Κατάλαβα ότι μιλάς για το κόκκινο,απλά για να ξέρουν και οι υπόλοιποι τι παίζει με τα χρώματα 🙂 )

bill

Και το cyan διάβασα θα είναι ματ

vagos

εχω το nokia lumia 800 , σε ασπρο χρώμα….καταρχήν τα windows phone ειναι ενα λειτουργικο πολυ πιο προτοτυπο απο τα αλλα που κυκλοφορουν…αν θες να εχεις κατι διαφορετικο σιγουρα αξιζει….η οθονη μου αρεσει παρα πολυ…σου αρεσει απλα να το κοιτας και να απλα να κουνας το κεντρικο μενου πανω κατω….σου δινει μια ωραια ευχαριστηση….το καλυτερο για μενα απόλα ειναι οτι ειναι διαδραστικο με το ιντερνετ, φορτωνει λογαριασμους facebook, και events του facebook στο ημερολόγιο σου (χωρις να κανεις like)… εχει ωραιο Gps της nokia, και φυσικα to city lens της nokia, ειναι ΠΟΛΥ φοβερο.

ΩΣΤΟΣΟ, αυτο που δεν μου αρεσει αρκετα ειναι η καμερα του….ειναι αρκετα καλη….καμία σχεση με το samsung galaxy s III. εγω περιμενω να παρω το νοκια 920 γιατι λενε οτι η καμερα του ειναι η καλυτερα απ ολα….

Mix

Εγώ θέλω το 920 το μαύρο… Ουαααααα… ;(

JohnWave

@cVlachakis,έχεις πιάσει στα χέρια σου και τα μικρά τους αδερφάκια 8S και 820?Πως σου φάνηκαν κι εκείνα συγκριτικά? Αν δεν τα έχεις περιεργαστεί θα ασχοληθείς και με αυτά τις επόμενες μέρες?

azriel84

Ωραία όλα τα καλούδια του Nokia, αλλά αν είναι να πάρω κινητό με πάχος και βάρος μεγαλύτερο ακόμα και απ’το πρώτο iPhone του 2007 να μου λείπει, ευχαριστώ. Είχα το 3210 στα 200γρ πριν 15 χρόνια. Η μαγκιά είναι να χωρέσεις τεχνολογίες αιχμής σε ελαφριά και λεπτά κινητά…όχι σε κουμούτσες. Αυτή είναι η πεμπτουσία του industrial design, δεν είναι χαζοί στην Apple και την Samsung…..

Παναγιώτης Κουνδής

@azriel84… Αυτή η “κουμούτσα” έχει κάτι που δεν έχουν τα Idustrial Design κινητά σου! Stabilization λέγεται η τεχνολογία αν σου λέει κάτι και αναγκαστικά το κινητό πρέπει να παχύνει μερικά χιλιοστά!

GiannisMix

Ρε παιδια μη τρελαθουμε τελειως τωρα καναμε κουμουτσες τα 10.7 mm παχος;; δηλ ενοχληθηκατε απο τη νοκια ενω στα xperia T και S δεν σας ενοχλει το παχος;; 9.4 mm και 10.6 mm αντιστοιχα. Ο σχεδιασμος ειναι τετοιος που το κανει να φαινεται πιο μπουγιο αλλα και ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
Επιπλεον, μην κανουμε τοσο θεμα τα 2 χιλιοστα που κερδιζει η lg, samsung, htc και apple!! Σιγα τα λαχανα!!
Το βαρος ειναι το θεμα οτι οντως θα ειναι κουραστικο -λογω εμπειριας απο το optimus7 εχω να πω πως οντως με εχει κουρασει λιγο το βαρος του στη καθημερινοτητα και ειναι κ ελαφρυτερο απ το νοκια 157γρ!

impro72

Εγώ εχθές παρέλαβα το htc 8x είναι πολύ λεπτό και ελαφρύ, η οθόνη αρκετά καλή και η μπαταρία κρατάει αρκετα πάνω απο μια ημέρα. Το πήρα απο Αγγλία και έχει κανονικά Ελληνικό μένου όχι μονο πληκτρολόγιο γενικα ευχαριστημένος και σε σχέση με την τιμή του (499 Ευρώ)

George Ipsos

Ο κύριος “μια κατηγορία από μόνο του” δεν απαντάει ε; Τι έγινε; Του έφαγε η γάτα τη γλώσσα; Μήπως να πάει να ασχοληθεί με κάτι άλλο; Με ζωγραφική, με γλυπτική… Ότι να ναι…. Αφού ΣΤΡΑΒΩΘΗΚΕ όταν είχε βγει το HTC Touch HD….. κι ακόμα να βρει το φως του……!!!!!!!!!

mixtri

Το κινητό ΔΕΝ είναι χοντροκομμένο, Απλά είναι πιο βαρύ από τα άλλα.

Η αίσθηση που δίνει στο χέρι είναι ΦΟΒΕΡΗ. Το κρατάς καλά. Απίστευτος σχεδιασμός για κράτημα, πολύ πιο έξυπνος από τα άλλα “έξυπνα” τηλέφωνα που μόλις πας να τα χειριστείς με ένα χέρι γλιστράν

Είναι πολύ όμορφο.
Εκδόσεις ΜΑΤ: μαύρο, γκρι και κυανό. Προς το παρόν στην Ευρώπη μαύρο και γκρι.
Προτείνω εμφανισιακά μαύρο. Πολύ εντυπωσιακό!
Το κόκκινο πιο πλαστικό αλλά πολύ καλή ποιότητα, αν και γυαλιστερό (πολύ ΣΑΜΣΟΥΝΓΚΙΖΕΙ πλαστικοφέρνει).

Η κυρτή οθόνη είναι πραγματικά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ, καμία σχέση με ό,τι έχετε δει μέχρι σήμερα. Άλλη αίσθηση στην αφή, άλλη ποιότητα απεικόνισης.

Σε ομαλότητα γραφικών σε μενού είναι ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ και ασύγκριτο με το αντροιντ. Μόλις χειρίστηκα το ΝΟΤΕ ΙΙ μετά το 920 μου φάνηκε ότι κολλούσε… Τέτοια διαφορά!

Όλα αυτά από τα λίγα λεπτά που περιεργάστηκα το ΝΤΕΜΟ.

kostas

Μακάρι να έχω την δυνατότητα να το αγοράσω μετά τις γιορτές… το 920 βέβαια! έχω το Lumia 800 3 μήνες και θα πήγαινα στο 920 με κλειστά μάτια. 😛

Darth_kospo

Τελικά αξίζει τα διπλάσια λεφτά το Nokia 920 από το Nexus 4 που θα βγει στα 300 Ε ?

panos13

@Darth_kospo αν βγει στα 300 σιγουρα θα αξιζει περισσοτερο απο το Lumia 920 με βαση σχεση αποδοσης-τιμης.
@cVlackakis εκτιμω παρα πολυ την δουλεια σου αλλα εχω μια απορια. Στην παρουσιαση του Lumia 900 ειχες πει τα καλυτερα λογια και αποτι φανηκε ειχες καλες εντυπωσεις και απο κατασκευη και απο το λειτουργικο οπως εχεις πει βεβαια και αλλες φορες για τα WP. Το Lumia 920 γιατι χοντροκομενο? Ειναι στο ιδιο παχος και μικροτερο, και στο ιδιο περιπου μεγεθος με μεγαλυτερη οθονη.

mixtri

Πάνο, εγώ θέλω να δω πως θα κάνει την παρουσίαση του 920. Ούτε ΛΟΓΟΣ για τη στιβαρότητα της κατασκευής.
Το 920 δεν είναι παιχνιδάκι. Είναι εργαλείο. Το παίρνεις για κανά δυο χρόνια ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Lumia Lumia 920

Nokia Lumia 920: Η επανάσταση των Windows Phone και της κάμερας [Throwback]

Σήμερα θα θυμηθούμε ένα από τα αγαπημένα Windows Phone και στην κυριολεξία τη συσκευή που έβαλε τη Microsoft στον χάρτη.

News HTC 8X HTC Windows Phone Windows 10 Mobile

HTC 8X: Δεν θα αναβαθμιστεί σε Windows 10 Mobile

H HTC UK ξεκαθάρισε ότι το HTC 8X του 2012 δεν θα αναβαθμιστεί στην τελευταία έκδοση του Mobile OS της Microsoft, Windows 10 Mobile. Κάτι τέτοιο ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο μιας και έχουμε συνηθίσει συσκευές από 2 ετών και άνω να μην αναβαθμίζονται συχνά (υπάρχουν βέβαια οι εξαιρέσεις των iPhone και Nexus).

Smartphones Nokia Nokia Lumia Nokia Lumia 830

Nokia Lumia 830 φωτογραφίες hands-on

Μια εβδομάδα μετά το video review του Lumia 735 και έχουμε στα χέρια το αμέσως επόμενο μοντέλο με οθόνη 5 ιντσών LCD IPS HD, το Nokia Lumia 830. Με πίσω καπάκι σε έντονο πορτοκαλί χρώμα και αλουμινένιο σασί, απολαύστε τις φωτογραφίες hands-on και μείνετε συντονισμένοι για το review από το TechblogTV.

Reviews Hands-on Nokia Nokia Lumia 735

Nokia Lumia 735 ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το Nokia Lumia 735 λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.1, μπροστινή κάμερα 5 Megapixel, κεντρική πίσω κάμερα 6.7 Megapixel με οπτικά μέρη Zeiss, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 400, μνήμη RAM 1GB και αποσπώμενη μπαταρία 2200 mAh. Δείτε το βίντεο.