Nokia Normandy, Αυτό είναι το Android κινητό της Nokia;

Πριν λίγο καιρό, ο γνωστός για τις διαρροές @evleaks, έδωσε στην δημοσιότητα μία φωτογραφία ενός smartphone της Nokia με την κωδική ονομασία Nokia Normandy. Η φωτογραφία, που ήταν επεξεργασμένη στο Photoshop υποτίθεται ότι έδειχνε ένα νέο μοντέλο της Nokia της σειράς Asha ή της σειράς Lumia. Ο δημοσιογράφος ωστόσο του The Verge, Tom Warren έχει μία άλλη εξήγηση για το Nokia Normandy. Υποστηρίζει ότι είναι το πρώτο κινητό της Nokia με λειτουργικό σύστημα Android.

Μάλιστα σύμφωνα με τις πηγές του, το κινητό βρίσκεται ακόμα σε φάση… ανάπτυξης και προορίζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2014 (σαν πρωταπριλιάτικο ακούγεται ε;). Μην φανταστείτε ότι πρόκειται για ένα οποιοδήποτε Android κινητό πάντως.

Υποτίθεται ότι θα “έτρεχε” ή θα… “τρέχει” μία “forked” έκδοση του λειτουργικού (δεν γνωρίζουμε τι θα απογίνει η συσκευή, και αν υπάρχουν σχέδια να κυκλοφορήσει ή θα ακυρωθεί το project, όπως φυσιολογικά υποθέτουμε μετά την εξαγορά του τμήματος mobile devices της Nokia από την Microsoft), όπως συμβαίνει με τα Kindle Fire tablets της Amazon, χωρίς τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές της Google ενσωματωμένες και πιθανότατα με το δικό του online κατάστημα εφαρμογών.

Η συσκευή προοριζόταν για αναδυόμενες αγορές, ωστόσο προσωπική μας άποψη είναι ότι μάλλον είναι απίθανο να επιτρέψει η Microsoft να κυκλοφορήσει η συσκευή, ακόμα και σε αυτό τον υψηλό βαθμό παραμετροποίησης του λογισμικού, αφού τα φθηνά Windows Phone, όπως το Nokia Lumia 520, τα πηγαίνουν πολύ καλά από άποψη πωλήσεων σε αυτές τις αγορές.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Ιανουαρίου 2022 14:32

Σχόλια

  • μακαρι να γινει για να δει και η νοκια καμια ασπρη μερα γιατι εχοντας windows εβαλε λουκετο .

  • Λουκέτο? Μάλλον σχέδιο ήταν για να την εξαγοράσει η Microsoft και μάλιστα φθηνά.Τη σήμερον ημέρα τίποτα δε γίνεται τυχαία. Ειδικά σε τέτοιου βεληνεκούς οικονομικά μεγέθη, μην είστε αφελείς.

  • Οχι ρε φιλε. Nokia και android στην πυρα. Δεν προκειται να γινει κατι τετοιο. Και δεν θα ηθελα κιολα. Σουπα της σουπας. Ειδαμε και την HTC. Πιθανο σεναριο? Να βγει με ενα νορμαλ chip σε οχι συμφερουσα τιμη και να το κραζουν οι spec hunters γιατι ειναι 0,2 ιντσες μικροτερο και με 200 mah λιγοτερη μπαταρια απο τα crappo της αγορας.

  • Συμφωνώ απόλυτα με τον vkrd.
    Το μόνο που θα προσθέσω είναι ότι θα πουλήσει τρελά.....!!!!

  • Για την ακρίβεια αυτή τη στιγμή στο εργοστάσιο της Foxcom υπάρχουν 10.000 κινητά Nokia με android.

  • Δεν είναι τυχαίο το όνομα απόβαση της Νορμανδίας νίκη συμμάχων , απόβαση της νοκια θα δείξει!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ιωσηφίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.