Smartphones

Nokia Pixel: Στο Geekbench με Android 7.0.1 Nougat

Στην MWC 2017 στη Βαρκελώνη αναμένεται να γίνει η επιστροφή της Nokia στα smartphones και η έναρξη της μετα-Microsoft εποχής. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί 27 Φεβρουαρίου με 2 Μαρίου και οι διαρροές για τα επικείμενα smartphones γίνονται όλο και περισσότερες.

Οι περισσότερες πηγές κάνουν λόγο για entry level και μεσαίας κατηγορίας smartphone, ενώ εχθές ακούσαμε και για ναυαρχίδα. Η ναυαρχίδα φημολογείται ότι θα έρθει με οθόνη 5.2 – 5.5 ιντσών QHD, επεξεργαστή Snapdragon 820, μεταλλική κατασκευή και αντοχή στο νερό.

Ωστόσο, από το Geekbench φαίνεται πως πέρασε ένα άλλο smartphone με κωδική ονομασία Nokia Pixel (αμφιβάλλουμε αν θα είναι αυτή η επίσημη ονομασία), το οποίο φορά επεξεργαστή Snapdragon 200, Adreno 302 GPU και μνήμη RAM 1GB. Ο Snapdragon 200 διαθέτει υποστήριξη Quick Charge 3.0 για γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση το κινητό τρέχει Android 7.0.1 Nougat.

Το Nokia Pixel έδωσε σκορ 404 πόντους σε single-core test και 661 πόντους σε multi-core test. Οι αριθμοί δεν εντυπωσιάζουν, αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για entry-level μοντέλο. Πριν από μερικούς μήνες ένα ακόμη μοντέλο με κωδική ονομασία Nokia D1C είχε περάσει από το Geekbench με σκορ 682 και 3229, αλλά φορούσε οκταπύρηνο Snapdragon 430, Adreno 505 GPU, μνήμη RAM 3GB και Android 7.0.

Άρα λοιπόν μπορεί να δούμε τρία μοντέλα για κάθε κατηγορία.

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.